Aarhus Universitets logo
English
Presse: Aarhus Universitet bygger videre på sin forskning i tang som et middel til at reducere køers metanudledning.
Antibiotikaforbruget til grise kan reduceres ved at finde frem til de dyr, der virkelig har behov for behandling - og det stiller større krav til landmænd og dyrlæger. Det er en af konklusionerne i en ny DCA-rapport, som stiller skarpt på mulighederne for at skrue ned for forbruget af antibiotika til grise.
I går var Europa-parlamentarikere fra EU's landbrugsudvalg forbi AU Viborg - Forskningscenter Foulum for at få gode tips med til Bruxelles. De fik indsigt i, hvordan forskerne arbejder for at gøre landbruget mere klima-holdbart - blandt andet ved at trække proteiner ud af græs.
Landbrugsdyr har adfærdsbehov, der ligger så dybt i dem, at det ikke kan avles væk. En gris, som går på stald hele livet, vil have en medfødt trang til at rode i jord og bygge rede, og det har den bedst mulighed for under åben himmel.
En god start på livet for en øko-kalv kunne være via et ammetantesystem, hvor en udsætterko passer to kalve i op til 6 mdr., hvorefter kalvene fravænnes, og koen slagtes.
Ansøgningsfristen er 31. maj. De primære opgaver er korrektur og oversættelse da/eng., rejsebestilling og planlægning af arrangementer.
Senere fravænning, mindre flytning - og dermed en ny staldindretning kan være med til at give mere robuste grise og dermed et lavere forbrug af antibiotika. Det viser en ny DCA-rapport, som forskere fra Aarhus Universitet har bidraget til med undersøgelser af forebyggende tiltag.
Forbruget af antibiotika er stigende på verdensplan, og det samme er resistensen over for antibiotika. Om bare 30 år vil antibiotikaresistens være den tredjestørste dødsårsag i verden, forudser WHO. Med 150 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden går forskere i Danmark, USA og Holland nu sammen om at bekæmpe antibiotikaresistensen i projektet PIG-PARADIGM.
Adgang til græsarealer er afgørende for hestes velfærd, men gennem sommerperioden kan bidende insekter være en plage. Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt graden af ubehag forbundet med insektbelastning hos heste og om adgang til indendørsarealer gavner. Og det gør det, lyder det klare svar.
Presseklip: Lavprotein-blandinger giver mere energi til søernes mælkeydelse, hvilket betyder, at pattegrisene vokser bedre i den efterfølgende diegivnings-periode, skriver forsker Maria Eskildsen i artikel bragt i Maskinbladet.
Side 3 af 66