Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Økologiske landmænd må i dag fodre dyrene med en lille del ikke-økologisk foder, men EU-krav om 100 procent økologisk foder er på vej. Forskere fra Aarhus Universitet kortlægger i en ny DCA-rapport mulighederne for at dyrke dansk proteinfoder til økologiske grise og fjerkræ. Blandt alternativerne er dansk dyrkede bælgplanter, protein fra grøn biomasse og mel fra muslinger, men der er stadig lang vej til selvforsyning.
Udfordringen med antimikrobiel resistens (AMR) er et faktum. På en udstilling i Europa-Parlamentet i Bruxelles fortalte forskere fra Aarhus Universitet i november 2017 om status på forskningen inden for området og gav deres bud på de fremtidige muligheder for at løse problemet.
Martin Riis Weisbjerg holder tiltrædelsesforelæsning i anledning af, at han er udnævnt til professor i Ruminant Nutrition and Feed Evaluation. Arrangementet foregår på AU Foulum og titlen på forelæsningen er: 'Future challenges in dairy cow nutrition and feed evaluation'. Efter forelæsningen følger et seminar med tre oplæg, hvorefter dagen afsluttes med reception.
Overvejer du en efteruddannelse inden for vurdering af dyrevelfærd? Så læs her om tre studerendes erfaringer og udbytte med masteruddannelsen ved Aarhus Universitet. Alle tre har fundet uddannelsen relevant for deres arbejde og anbefaler den til andre. Måske du skal være en del af det nye hold til september?
Nu har du muligheden for gratis at bestille en forsker til at komme ud og fortælle om sin viden inden for et specifikt forskningsområde. Tilbuddet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som forløber fra den 20. - 26. april, hvor forskerne rykker ud i hele landet for at fortælle børn, unge og voksne om deres forskning.
Rikke har forsket i, hvilken betydning et stressfuldt konkurrencemiljø har på koncentrationen af kortisol i spyt hos unge konkurrenceheste. Forskningsresultaterne bidrager med viden om stress hos unge sportsheste i forbindelse med konkurrencedeltagelse.
Forskere fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet skal i samarbejde med to forskningsinstitutioner i Tyskland og Holland drive EU’s første Referencecenter for Dyrevelfærd. Opgaven er vundet i konkurrence med en række andre europæiske konsortier.
Innovationsfondens designdrevne inkubator.
Ansøgningsrunde til Innofounders, som støtter 12 mdr. langt forløb. Ansøgningsfrist 6.april, kl. 12
PorganiX-projektet skal skabe den første, økologiske kernebesætning af unge søer, der vil være genetisk udvalgte til økologiske avlsmål med det formål at producere mere robuste, økologiske grise. Resultatet af det banebrydende projekt vil være et samlet løft af den økologiske sektor for svineproduktion både i Danmark og internationalt.