Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Selv ved meget høje andele hestebønner i foderrationen til malkekøer er der ingen negativ effekt på mælkeydelsen, viser undersøgelser fra AU Foulum. Dermed slår forskerne fast, at hestebønner er et rigtigt godt alternativ til soja og raps.
Den optimale strategi til afgoldning af malkekøer
Anbefalingerne fra sidste år om at sænke malkefrekvensen men ikke foderniveauet blev fastholdt ved årets fodringsdag i Herning, da seniorforsker Mogens Larsen fremlagde de endelige resultater fra undersøgelserne om afgoldning af højtydende malkekøer.
Der findes en mindre produktion af pekingænder i Danmark, men når det kommer til dyrevelfærd, er der ikke lovgivet i samme grad som for andet fjerkræ, herunder æglæggende høner og slagtekyllinger. Et nyt rådgivningsnotat redegør for de dyrevelfærdsmæssige forhold i produktionen af ænder i Danmark.
Aarhus Universitets Institut for Husdyrvidenskab udbyder igen den 2-årige masteruddannelse i ”Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen”. Uddannelsen er for dig, der allerede arbejder eller har lyst til at arbejde med dyrevelfærd. Det er en deltidsuddannelse med plads til at være i beskæftigelse sideløbende, og der er opstart i februar 2022.
Aarhus Universitet er med i to nye spændende projekter støttet af Grønt Udviklings og Demonstrationsprogram (GUDP), som skal bidrage til mere klimavenlige køer via avl.
Her på Aarhus Universitet i Foulum har vi nu også insekter i laboratoriet! Vi har gang i et nyt spændende forskningsprojekt, der skal gøre os klogere på, hvordan vi kan producere insekter, som et bæredygtigt alternativ til soja.
Joakim Ingversen og DR’s klimakorrespondent Thøger Kirk har besøgt Mette Olaf Nielsen på Danmarks Kvægforskningscenter på Aarhus Universitet for at se, hvordan forskerne arbejder for at løse klimaudfordringer i landbruget - blandt andet ved hjælp af tang i kvægfoder, der kan reducere metanudledningen betydeligt. Se med i programmet "Den grønne optur" (fra cirka 11.30).