Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Hvordan kan vi reducere antibiotikaforbruget i den danske svineproduktion og samtidig sikre dyrenes sundhed og velfærd? Det skal tre forskningsprojekter forsøge at finde svar på.
Aarhus Universitet i Foulum indviede i år en helt ny foderfabrik, som fremstiller foder til de mange forskellige forsøg, der foregår på forskningscenteret. Nu kan du se en video, som giver et indblik i det særlige møllerianlæg og dets mange funktioner.
D. 12.-13. juni arrangerede ICROFS i samarbejde med Organic RDD-projekterne VIPiglets, pECOSYSTEM og MAFFRA en praktikerdag og et forskningsseminar om, hvordan landmænd kan forbedre sundhed og velfærd for pattegrise og slagtesvin, samtidig med at miljøbelastningen reduceres.
Hvad betyder rytterens vægt for hestens velfærd? Det spørgsmål søges besvaret i et nyt projekt ved AU-Foulum, som har til formål at tilvejebringe hensigtsmæssige retningslinjer på området.
Et nyligt afsluttet ph.d.-studie har bidraget med ny viden om sammenhænge mellem hestens frygtsomhed, dens præstation under konkurrence, og koncentrationen af steroidhormoner.
AU-forsker har bidraget til udgivelsen af en international videnskabelig bog, som kobler videnskabelige forskningsresultater med praktisk hestetræning. En kortere dansk udgave af bogen forventes klar inden årets udgang.
Interesserer du dig for biologi og vil du gerne have indflydelse på, hvordan vi i Danmark arbejder med jordbrug, fødevarer og husdyr? Så er Agrobiologi-studiet på Aarhus Universitet måske noget for dig. Se og hør mere om studiet i en ny video.
I løbet af 2017 er der gennemført et større forsøg med råmælksfodring af nyfødte kalve på DKC, AU-Foulum. Forsøget blev udført i forbindelse med et stort GUDP projekt COLOGUARD. I denne artikel kan du læse om, hvilke erfaringer, muligheder og fordele erhvervet har haft i forbindelse med dette forsøgsarbejde.
Er metoderne til beregning af næringsindholdet i husdyrgødning sammenlignelige i de ni lande omkring Østersøen? Det spørgsmål skal et stor EU-projekt finde svar på og dermed danne baggrund for en fælles beregningsmetode til gavn for miljøet og husdyrbrugene i Østersøregionen.
Hvordan reagerer malkekøer når kraftfodertilbuddet reguleres? Nye resultater fra AU-Foulum viser, at kraftfoderregulering har stor effekt på kort sigt både på produktion og adfærd, men minimal effekt på lang sigt. Derfor tyder det på, at malkekøer kan tilpasse sig reguleringerne og er robuste over for ændringer i foderstrategien.
Side 1 af 2