Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: Colourbox

20.05.2021 | DCA

Forskning og den grønne omstilling

En virtuel konference sætter fokus på forskning og rådgivning, som bidrager til at løse klimaudfordringen, forbedre vandmiljøet og styrke biodiversiteten.

17.05.2021 | Anis

Ny institutleder til Institut for Husdyrvidenskab

Professor Charlotte Lauridsen afløser Klaus Lønne Ingvartsen som institutleder for Institut for Husdyrvidenskab til september 2021. Den kommende institutleder ser fremtidens husdyrforskning som et nøgleområde, der gennem samarbejde og innovativ tværfaglighed kan bidrage med afgørende viden og ekspertise til en række udfordringer omkring den grønne…

Føllets nysgerrighed overfor nye objekter afspejler dets nysgerrighed senere i livet og afslører muligvis også dets indlæringsevne. Nye forskningsresultater viser, at nysgerrige heste har lettere ved at lære nye opgaver.  Foto: Janne W. Christensen.

17.05.2021 | Anis

Hestes nysgerrighed fremmer deres evne til at lære nyt

Nysgerrighed og indlæringsevne går hånd i hånd. Vi kender det fra os mennesker og primater, men nu er det for første gang også videnskabeligt påvist hos heste i en ny undersøgelse gennemført ved Aarhus Universitet.

17.05.2021 | Anis

Kan fosforudskillelse fra økologiske æglæggere reduceres ved at skrue på foderet?

Hvor langt kan man skrue ned for fosfor i foderet til økologiske æglæggere, og hvad betyder dét for æg-kvaliteten, hønsenes sundhed og dyrevelfærd? Det kigger projektet Orpheus nærmere på.

17.05.2021 | Anis

Nyt fodermiddel med 3-i-1 effekt skal halvere køers klimabelastning

Aarhus Universitet står i spidsen for en nyt projekt, der skal reducere malkekøers udledning af metan med 50 procent. Aktørerne bag skal udvikle et triple action tilsætningsstof til kvægfoder, som hæmmer dannelsen af metan. Innovationsfonden har netop bevilget 16,1 mio. kr. til projektet.

12.05.2021 | Anis

Velfærdsforsker debatterer i P4 Østjylland om løsninger til at sikre dyrevelfærd i nationalparker

Lektor Janne W. Christensen har været i P4 Morgen Østjylland, hvor hun giver sit indspark til debatten om, hvordan vi kan løse udfordringerne med at få dyrevelfærd og naturgenopretning til at gå godt i spænd. Janne er på fra kl. 01.43.45 til 01.48.23.

11.05.2021 | Anis

Professor Peter Lund i 21 SØNDAG: Køerne kan gøres mere klimavenlige gennem fodring

DR 21 SØNDAG har været på en række besøg på Danmarks Kvægforskningscenter ved Aarhus Universitet i Foulum, hvor de har fulgt Peter Lunds forskningsarbejde med henblik på at gøre køer mere klimavenlige via fodringen. TV-indslaget, starter 29:25 inde i udsendelsen.

11.05.2021 | Anis

Hvordan sænker vi metanudslippet fra de økologiske køer?

Da fodertilsætningsstoffer, som kan sænke metanudslippet fra køer, ikke kan bruges i økologisk produktion, bliver der lige nu også forsket i at finde midler, fx æteriske olier, som kan bruges på økologiske køer. En af dem, der står for den forskning, er Christian Friis Børsting på Aarhus Universitet. Det har han fortalt om til DR Nyheder.

11.05.2021 | Anis

Nye tilsætningersstoffer i foderet kan sænke køers metanudslip med en tredjedel

Professor Peter Lund og hans forskerkolleger har med nye fodertilsætningsstoffer reduceret danske køers metanudslip med godt en tredjedel. Læs med her, hvor Peter Lund fortæller til DR Nyheder om forsøget og de udfordringer der er i forhold til at bruge den nye viden i praksis.

10.05.2021 | Anis

Blogindlæg: Kan naturgenopretning og dyrevelfærd gå hånd i hånd?

En række velfærdsforskere fra Institut for Husdyrvidenskab bidrager i et blogindlæg med konstruktive løsninger til at kombinere naturgenopretning og dyrevelfærd. Den indsats, som forskerne foreslår, kan betyde adgang til viden og løsninger, som kan gøre Danmark til internationalt forbillede på området.

Viser resultater 31 til 40 ud af 589

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste