Nyheder og events - kvæg

13.09.2021 | Anis

Dyrevelfærdsforsker udpeget til ekspertgruppe bag naturnationalparker

Professor Margit Bak Jensen fra Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet er udpeget til at deltage i den videnskabelig arbejdsgruppe, som skal rådgive Naturstyrelsen om etableringen af landets naturnationalparker.

Vejret viste sig fra sin allerbedste side, da Aarhus Universitet den 1. september slog dørene op og fremviste de nye forsøgsfaciliteter til kvæg. Foto: Linda S. Sørensen.

02.09.2021 | Anis

Stor tilslutning til åbent hus ved Institut for Husdyrvidenskab, AU Foulums kvægforskningsfaciliteter

Omkring 500 interesserede har været forbi kvægforsøgsfaciliteterne ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet i Foulum i de seneste dage i anledning af den officielle indvielse og afholdelse af åbent hus.

25.08.2021 | Anis

PhD fellowship/scholarship: "Modelling methane emission from dairy herds under different management strategies"

We are inviting applications for a PhD fellowship/scholarship at Graduate School of Technical Sciences, Aarhus University, Denmark, within the Animal Science programme. The title is "Modelling methane emission from dairy herds under different management strategies". The position is available from 1 December 2021 or later.

23.08.2021 | Anis

Kom til fodringsdag den 7. september i Herning

Tirsdag den 7. september slås dørene op til Fodringsdag 2021. Her kan du som kvægbrugsrådgiver, dyrlæge, underviser, studerende, foderfirma, forsker eller mælkeproducent hente de nyeste forskningsresultater og væsentligste viden om fodring af kvæg. Fodringsdag 2021 arrangeres af SEGES i samarbejde med Aarhus Universitet og Københavns Universitet.

10.08.2021 | Anis

Åbent hus på Danmarks Kvægforskningscenter ved Aarhus Universitet i Foulum

Onsdag den 1. september afholder Aarhus Universitet det længe ventede Åbent Hus på Danmarks Kvægforskningscenter i Foulum. Anledningen er centrets nye staldkompleks, der rummer helt unikke forsøgsfaciliteter til kvæg. Alle med interesse for kvæg er velkomne.

26.07.2021 | Anis

Greta Thunberg har besøgt Aarhus Universitet i Foulum

I forbindelse med den britiske BBC-dokumentarserie: "Greta Thunberg: A year to change the world" har Greta Thunberg besøgt Danmarks Kvægforskningscenter ved Aarhus Universitet i Foulum. Her mødtes hun med professor Mette Olaf Nielsen for at høre om forskning i at begrænse metansudledning fra kvæg. Indslaget fra Foulum starter 28:51.

29.06.2021 | Anis

Ny professor i management af produktionssygdomme

Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet har per 1. september 2021 udnævnt Peter T. Thomsen til professor i management af velfærdsrelaterede produktionssygdomme i husdyrbesætninger.

Ammetante-køer og kalve er netop sat på græs ved AU Foulum. Dyrene indgår i det nye GrOBEat projekt, der omhandler bæredygtig og velfærdsvenlig kalve- og oksekødsproduktion. Foto: Linda S. Sørensen.

14.06.2021 | Anis

Ko-kalve samvær i fuldt flor på Danmarks Kvægforskningscenter ved AU i Foulum

Nyt projekt ved Aarhus Universitet skal fremme økologisk og velfærdsvenlig kalve- og oksekødsproduktion baseret på et system, hvor to kalve går sammen med en ammetante indtil de er omkring et halvt år.

Forskere ved Aarhus Universitet har gennemført fodringsforsøg med tangpulver i mælken til kalve. Foto: Linda S. Sørensen.
Tangpulveret røres op i mælken inden det gives til kalvene. Foto: Linda S. Sørensen.

14.06.2021 | Anis

Tang i foderet påvirker småkalves immunstatus

Ved at tilsætte pulveriseret tang i mælk til småkalve kan man øge koncentrationen af blodplasma-komponenter med betydning for kalvenes medfødte immunforsvar. Det viser undersøgelse gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Tag en video-rundtur på DKC Kom med rundt i alle staldafsnit og hør forskerne fortælle om vores unikke forsøgsfaciliteter til kvæg.

Koordinator for kvæg

Martin Riis Weisbjerg

Professor Martin Riis Weisbjerg

Institut for Husdyrvidenskab

ARRANGEMENTER

man 01 nov
00:00-00:00 |
Institut for Husdyrvidenskab udbyder Ph.d.-kursus i Hands-on mass spectrometry for the analyses of minerals, amino acids, short chain fatty acids (SCFA) and other biomarkers/metabolites using quantitative and explorative techniques
ons 10 nov
09:30-16:00 | Radisson Blu Scandinavia Hotel, Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus C.
ViD-konference 2021: Hold af dyr i naturen
Hold af dyr i naturen er årets tema for Videncenter for Dyrevelfærds konference 2021. Ud over at belyse det aktuelle tema indenfor dyrevelf​​ærd giver konferencen også mulighed for at gøre status på forsknings- og udviklingsprojekter, som er igangsat i regi af ViD.

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.