Nyheder og events - kvæg

Ammetante-køer og kalve er netop sat på græs ved AU Foulum. Dyrene indgår i det nye GrOBEat projekt, der omhandler bæredygtig og velfærdsvenlig kalve- og oksekødsproduktion. Foto: Linda S. Sørensen.

Ko-kalve samvær i fuldt flor på Danmarks Kvægforskningscenter ved AU i Foulum

Nyt projekt ved Aarhus Universitet skal fremme økologisk og velfærdsvenlig kalve- og oksekødsproduktion baseret på et system, hvor to kalve går sammen med en ammetante indtil de er omkring et halvt år.

Forskere ved Aarhus Universitet har gennemført fodringsforsøg med tangpulver i mælken til kalve. Foto: Linda S. Sørensen.
Tangpulveret røres op i mælken inden det gives til kalvene. Foto: Linda S. Sørensen.

14.06.2021 | Anis

Tang i foderet påvirker småkalves immunstatus

Ved at tilsætte pulveriseret tang i mælk til småkalve kan man øge koncentrationen af blodplasma-komponenter med betydning for kalvenes medfødte immunforsvar. Det viser undersøgelse gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet.

Fodringsforsøg med krydsningskvier på Danmarks Kvægforskningscenter

I efteråret 2019 blev der indsat 62 kviekalve på Danmarks Kvægforskningscenter (DKC) ved AU Foulum. Kalvene indgår i et fodringsforsøg, som skal undersøge mulige forskelle i vægt, tilvækst, foderoptagelse og fodereffektivitet mellem kvier af racerne Holstein, Nordisk rødt samt krydsninger af disse. Her præsenteres de første resultater fra forsøget.

28.05.2021 | Anis

Gavin Leslie Simpson is employed as assistant professor at Department of Animal Science, Aarhus University

From May 15th 2021 Gavin L. Simpson has been employed as assistant professor in applied biometrics at the Department of Animal Science, section of Health, Aarhus University.

28.05.2021 | Anis

AU forsker med i DR P4 Østjylland: Hvordan måler vi dyrs sult?

Professor Margit Bak Jensen fra Institut for Husdyrvidenskab, AU er blevet interviewet til DR P4 Østjylland, torsdag den 27. maj, vedrørende behandling af lovforslaget om dyrevelfærdsloven i de kommende naturnationalparker. Du kan høre Margit kl. 02.09.43 til 02.14.43 inde i udsendelsen.

Mette Olav Nielsen fik overrakt prisen af Mejeriforeningens direktør Jørgen Hald Christensen. Foto: Mejeriforeningen.

27.05.2021 | Anis

Pris til forskning, der kan reducere koens udslip af metan

Professor Mette Olaf Nielsen, Institut for Husdyrvidenskab har modtaget Mejeribrugets Initiativpris for sin forskning i mulighederne for at reducere koens udslip af metan.

17.05.2021 | Anis

Nyt fodermiddel med 3-i-1 effekt skal halvere køers klimabelastning

Aarhus Universitet står i spidsen for en nyt projekt, der skal reducere malkekøers udledning af metan med 50 procent. Aktørerne bag skal udvikle et triple action tilsætningsstof til kvægfoder, som hæmmer dannelsen af metan. Innovationsfonden har netop bevilget 16,1 mio. kr. til projektet.

12.05.2021 | Anis

Velfærdsforsker debatterer i P4 Østjylland om løsninger til at sikre dyrevelfærd i nationalparker

Lektor Janne W. Christensen har været i P4 Morgen Østjylland, hvor hun giver sit indspark til debatten om, hvordan vi kan løse udfordringerne med at få dyrevelfærd og naturgenopretning til at gå godt i spænd. Janne er på fra kl. 01.43.45 til 01.48.23.

11.05.2021 | Anis

Professor Peter Lund i 21 SØNDAG: Køerne kan gøres mere klimavenlige gennem fodring

DR 21 SØNDAG har været på en række besøg på Danmarks Kvægforskningscenter ved Aarhus Universitet i Foulum, hvor de har fulgt Peter Lunds forskningsarbejde med henblik på at gøre køer mere klimavenlige via fodringen. TV-indslaget, starter 29:25 inde i udsendelsen.

11.05.2021 | Anis

Hvordan sænker vi metanudslippet fra de økologiske køer?

Da fodertilsætningsstoffer, som kan sænke metanudslippet fra køer, ikke kan bruges i økologisk produktion, bliver der lige nu også forsket i at finde midler, fx æteriske olier, som kan bruges på økologiske køer. En af dem, der står for den forskning, er Christian Friis Børsting på Aarhus Universitet. Det har han fortalt om til DR Nyheder.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Tag en video-rundtur på DKC Kom med rundt i alle staldafsnit og hør forskerne fortælle om vores unikke forsøgsfaciliteter til kvæg.

Koordinator for kvæg

Martin Riis Weisbjerg

Professor Martin Riis Weisbjerg

Institut for Husdyrvidenskab

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.