Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Ansøgningsfristen er 2. maj 2022.
PRESSE - Effektivt Landbrug: Både proteinudbytte pr. hektar og kvaliteten af det høstede protein ligger højt, når græsset bliver opfodret friskt.
Forskere fra Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) og samarbejdende institutter går sammen med industripartnere om at udvikle en ny og banebrydende metode, der inkluderer måling af tusindvis af individuelle køers metanudledning. De indsamlede data vil gøre det muligt at udvikle og implementere et avlsindeks i kvægbruget og derigennem nedbringe metanudledningen fra malkekvægssektoren.
Institut for Husdyrvidenskab går en fantastisk tid i møde. AU Foulum skifter navn til AU Viborg og skal nu huse uddannelserne: dyrlæge, agrobiologi og Animal Science og op til 900 studerende. Hør institutleder Charlotte Lauridsen og ph.d.-studerende Cecilie Liv Nielsen fortælle om de spændende perspektiver i TVMidtVest.
Forsøgsmedarbejder Vivi K. Andersen er blevet udpeget til LandboUngdoms Talentforløb - et netværk for talentfulde, nyuddannede landmænd. Læs interviewet med Vivi i Landbo Ungdoms medlemsblad, hvor hun fortæller om sin passion for at passe dyr.
Nyt stof, der kan sænke metanudledningen fra køer med ca. 30%, er netop godkendt i EU. Stoffet skal nu testes i køerne på AU Foulum. Hør professor Peter Lund fortælle om de spændende perspektiver i TV-MidtVest.
Uddelingen foregår ved en ceremoni i Moltkes palæ i København, hvor Kronprinsessen og Uddannelses- og Forskningsministeren overrækker stipendierne.
Overforbrug og forkert brug af antibiotika i husdyrproduktion kan bidrage til resistens, og udgør således en betydelig trussel mod den globale folkesundhed. Det kan være nødvendigt at ændre både anvendelse og i nogle tilfælde lovgivning, men der findes ikke en ”one-size-fits-al” løsning.
Aarhus Universitet står i spidsen for nyt GUDP-projekt ’KlimaKS’, som skal bidrage med nye værktøjer, der skal lette landmanden i bestræbelserne på at forebygge sygdomme hos malkekøerne. Det kommer til at gavne både køernes velfærd, landmandens økonomi og ikke mindst klimaet.
Aarhus Universitet er partner i et EU-projekt, R4D (Resilience For Dairy), der skal bidrage til den sociale, økonomiske og miljømæssige udvikling af europæisk mælkeproduktion.
Side 1 af 39
Professor Martin Riis Weisbjerg
Institut for Husdyrvidenskab
Kontaktinfo
The participants will be offered a solid background of the theory and research in stress biology, via lectures by leading researchers.
The course will focus on economics of animal health, welfare and carbon footprint in dairy farms.
Se forsøgsfaciliteter
Se projekter om kvæg
Nyhedsbrevet fra DCA udsendes hver uge og orienterer om forskning i husdyr, jordbrug og fødevarer samt kommende arrangementer. Se eksempel på nyhedsbrevet. Ønsker du at abonnere på nyhedsbrevet finder du tilmeldingen her.