Nyheder og events - kvæg

27.10.2020 | Anis

Husk ViD-konferencen 2020: Dyrevelfærd og klima den 5. november

Husk den virtuelle ViD-konference 2020 "Dyrevelfærd og klima" den 5. november, hvor blandt andre Peter Lund og Anja Brinch Riber fra Aarhus Universitet står klar til at behandle emnet om samspillet mellem dyrevelfærden for landbrugsdyrene samt begrænsningen af drivhusgasudledningen. Tilmeldingsfrist: 29. oktober.

21.10.2020 | Anis

DEBATINDLÆG: Læs om AU forskeres bud på klimaløsninger for kvægbruget

Husdyrforskere fra Aarhus Universitet har skrevet et debatindlæg til Altinget som optakt til regeringens klimaplan for landbruget. Her kan du læse om forskernes bud på, hvordan klimabelastningen fra kvægbruget kan reduceres i fremtiden.

Bag det oprindelige DKC ligger de nye staldbygninger. Længst t.h. ses den nye kostald, i midten fleksstalden og t.v. intensivstalden. Foto: Linda S. Sørensen.

Flot og unikt kvægforskningscenter ved AU Foulum

Det nye Danmarks Kvægforskningscenter er nu en realitet og står flot og færdigt med helt nye og unikke forsøgsfaciliteter. Centret har fået opført hele tre nye kvægstalde, fået udvidet foderladen samt moderniseret mandskabsbygningen. De nye kvægfaciliteter er allerede taget i brug og forskningsprojekterne i fuld gang.

Foreløbige resultater fra AU Foulum tyder på, at den bedste måde at sænke mælkeydelsen ved afgoldning på, er at reducere malkefrekvensen frem for foderniveauet. Foto: Linda S. Sørensen.

06.10.2020 | Anis

Nye anbefalinger til afgoldning af højtydende malkekøer

I et forskningsprojekt ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet er der for første gang i Danmark sat forskningsmæssig fokus på problemer forbundet med at afgolde højtydende malkekøer. Projektet har bidraget med ny viden til at lette afgoldningsprocessen og budskabet er klart: Sænk malkefrekvensen men ikke foderniveauet.

06.10.2020 | Kvæg

Forlænget laktation: Hvilke køer er egnede?

En bevidst udsættelse af koens første inseminering efter kælvning giver en forlænget laktation. Men ikke alle køer klarer en forlænget laktation lige godt. Et nyt forskningsprojekt ved Aarhus Universitet undersøger muligheden for på forhånd at udpege egnede og uegnede køer.

Ko i klimakammer på DKC. Foto: Linda S. Sørensen, AU.

06.10.2020 | Anis

Effekt af græs- og majsensilage på metanemission og klimaaftryk

Udskiftning af græsensilage med majsensilage påvirker metanemissionen og mælkens klimaaftryk. Det er konklusionen i en undersøgelse foretaget af Aarhus Universitet, hvor brugen af græs- og majsensilage i foderrationen til malkekøer er blevet sammenlignet.

01.10.2020 | Anis

Er vi dus med landbrugsdyrene herhjemme? Hør professor Jan Tind Sørensen i P1 Debat den 1. oktober 2020

Professor Jan Tind Sørensen fra Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet var, sammen med en række andre debattører, med til at diskutere spørgsmålet: Er vi dus med landbrugsdyrene herhjemme eller er vores måde at behandle dem på helt til hundene? Hør P1 debatten her.

30.09.2020 | Anis

The fourth call for proposals for Transnational Access (TNA) within the SmartCow project is now open.

The TNA call makes available cattle research facilities of SmartCow partners for research by academic or industry colleagues from other (mainly EU) countries. The facilities include the most advanced animal science technologies applied to cattle in the fields of nutrition, physiology, ethology and animal husbandry.

15.09.2020 | Anis

Interview: Hør Mogens Larsens anbefalinger til afgoldning af malkekøer

Seniorforsker Mogens Larsen havde konkrete anbefalinger med til årets Fodringsdag i Herning i onsdags vedrørende afgoldning af malkekøer: Vælg reduceret malkefrekvens frem for reduceret foder ved afgoldning. Se interviewet med Landbrugsavisen og hør anbefalingerne.

14.09.2020 | Anis

Flot tilslutning til Fodringdag 2020 i Herning

Der var et rigtigt godt fremmøde, spændende faglige emner og god spørgelyst ved årets fodringdag, som var et fælles arrangement afholdt af SEGES, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet samt Københavns Universitet.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for kvæg

Martin Riis Weisbjerg

Professor Martin Riis Weisbjerg

Institut for Husdyrvidenskab

ARRANGEMENTER

tor 05 nov
09:00-17:00 | Scandic Copenhagen, Vester Søgade, 1601 København V
ViD-konference 2020: Dyrevelfærd og klima
Årets konference i Videncenter for Dyrevelfærd tager fat på samspillet mellem dyrevelfærden for landbrugsdyrene og begrænsningen af de menneskeskabte udledninger af drivhusgasser.
tir 15 dec
00:00-00:00 |
Webinar: “Using ontologies to improve animal science research”
The webinar is coordinated by scientists from INRAE, France. It targets scientists, RI technicians, Bachelor, Master or PhD students. This webinar is free of charge. Deadline for registration 9th December.

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.