Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Ansøgningsfristen er 31. maj. De primære opgaver er korrektur og oversættelse da/eng., rejsebestilling og planlægning af arrangementer.
Institut for Husdyrvidenskab går en fantastisk tid i møde. AU Foulum skifter navn til AU Viborg og skal nu huse uddannelserne: dyrlæge, agrobiologi og Animal Science og op til 900 studerende. Hør institutleder Charlotte Lauridsen og ph.d.-studerende Cecilie Liv Nielsen fortælle om de spændende perspektiver i TVMidtVest.
Aarhus Universitet, Institut for Husdyrvidenskab deltager i et nyt stort H2020 projekt, som vil kæde ekstensiv husdyrproduktion sammen med produktion af kvalitetskød fra grise og fjerkræ.
Overforbrug og forkert brug af antibiotika i husdyrproduktion kan bidrage til resistens, og udgør således en betydelig trussel mod den globale folkesundhed. Det kan være nødvendigt at ændre både anvendelse og i nogle tilfælde lovgivning, men der findes ikke en ”one-size-fits-al” løsning.
Der findes en mindre produktion af pekingænder i Danmark, men når det kommer til dyrevelfærd, er der ikke lovgivet i samme grad som for andet fjerkræ, herunder æglæggende høner og slagtekyllinger. Et nyt rådgivningsnotat redegør for de dyrevelfærdsmæssige forhold i produktionen af ænder i Danmark.
Aarhus Universitets Institut for Husdyrvidenskab udbyder igen den 2-årige masteruddannelse i ”Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen”. Uddannelsen er for dig, der allerede arbejder eller har lyst til at arbejde med dyrevelfærd. Det er en deltidsuddannelse med plads til at være i beskæftigelse sideløbende, og der er opstart i februar 2022.
Her på Aarhus Universitet i Foulum har vi nu også insekter i laboratoriet! Vi har gang i et nyt spændende forskningsprojekt, der skal gøre os klogere på, hvordan vi kan producere insekter, som et bæredygtigt alternativ til soja.
Den 21. maj 2021 startede projektet ”Best practices for alternative egg production systems” (Best Practice Hens). Projektet har til formål at indsamle viden om bedste praksis, hvad angår hold af hønniker og æglæggere i burfrie systemer (i stald, på friland og økologiske), som kan understøtte omstillingen til burfrie systemer til æglæggere i EU.
Anja Brinch Riber overtager rollen som fjerkrækoordinator i Institut for Husdyrvidenskab efter Sanna Steenfeldt
From May 15th 2021 Gavin L. Simpson has been employed as assistant professor in applied biometrics at the Department of Animal Science, section of Health, Aarhus University.
Side 1 af 13
Seniorforsker Anja Brinch Riber
Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for Velfærd
Kontaktinfo
The participants will be offered a solid background of the theory and research in stress biology, via lectures by leading researchers.
The aim of the course is to introduce the students to gastrointestinal ecology (nutrition, immunology, microbiology, host-pathogen interactions,…
Se forsøgsfaciliteter
Se projekter om fjerkræ
Nyhedsbrevet fra DCA udsendes hver uge og orienterer om forskning i husdyr, jordbrug og fødevarer samt kommende arrangementer. Se eksempel på nyhedsbrevet. Ønsker du at abonnere på nyhedsbrevet finder du tilmeldingen her.