Nyheder og events - pelsdyr

10.05.2021 | Anis

Blogindlæg: Kan naturgenopretning og dyrevelfærd gå hånd i hånd?

En række velfærdsforskere fra Institut for Husdyrvidenskab bidrager i et blogindlæg med konstruktive løsninger til at kombinere naturgenopretning og dyrevelfærd. Den indsats, som forskerne foreslår, kan betyde adgang til viden og løsninger, som kan gøre Danmark til internationalt forbillede på området.

Seniorforsker Tine Rousing står, sammen med sine forskerkolleger, klar til at byde velkommen til online fyraftensmøde om vurdering af husdyrenes velfærd, torsdag den 19. maj fra kl. 16-18. Foto: Linda S. Sørensen.

16.04.2021 | Anis

Online fyraftensmøde om aktuel dyrevelfærdsforskning på Aarhus Universitet

Sæt allerede nu kryds i kalenderen til vores online fyraftensmøde: "Husdyrs velfærd - hvordan vurderer vi det?", som finder sted onsdag den 19. maj kl. 16-18. Her vil forskere fra Institut for Husdyrvidenskab, AU fremlægge deres aktuelle forskning på området. Det er gratis at deltage og alle interesserede er velkomne.

12.01.2021 | Anis

Minkforsker fra AU i kapløb med tiden for at redde sig de sidste 4.000 danske mink til nyt forskningsprojekt

Seniorforsker på AU, Steen Henrik Møller, krydser i disse dage fingre for, at politikerne vil kaste 70 millioner kroner efter det forskningsprojekt, han sammen med kolleger fra Københavns Universitet i lyntempo har beskrevet. Projektet afhænger nemlig af de sidste 4.000 mink, der er tilbage i Danmark. Og senest på fredag skal de aflives.

08.01.2021 | Anis

Ny institutleder søges

Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet søger ny institutleder per 1. juni 2021. Ansøgningsfristen er den 14. februar 2021.

11.11.2020 | Anis

Se indslag i TV MidtVest: Slut med minkforskningen i Foulum

TV MidtVest har været på besøg på minkfarmen ved AU Foulum og talt med seniorforsker Steen Henrik Møller og hans kolleger om nedslagning af forsøgsfarmen samt konsekvenserne for AUs minkforskning, som har været verdens førende.

Foto: Claus Bo Andreasen

10.11.2020 | Anis

Forsvarlig aflivning af minkbesætninger

Et stort antal minkbesætninger skal aflives. Forskere fra Aarhus Universitet har udarbejdet et notat til Fødevarestyrelsen om, hvordan det sikres at aflivningerne sker på en dyrevelfærdsmæssig forsvarlig måde.

Foto: Ida Marie Jensen, AU Foto

05.11.2020 | Anis

Nedslagning af mink på AU Foulum

Minkene på forsøgsfarmen på AU Foulum vil blive aflivet i de kommende dage. Instituttet er ved at danne sig et overblik over konsekvenserne for forskningen og medarbejderne.

27.10.2020 | Anis

Husk ViD-konferencen 2020: Dyrevelfærd og klima den 5. november

Husk den virtuelle ViD-konference 2020 "Dyrevelfærd og klima" den 5. november, hvor blandt andre Peter Lund og Anja Brinch Riber fra Aarhus Universitet står klar til at behandle emnet om samspillet mellem dyrevelfærden for landbrugsdyrene samt begrænsningen af drivhusgasudledningen. Tilmeldingsfrist: 29. oktober.

01.10.2020 | Anis

Er vi dus med landbrugsdyrene herhjemme? Hør professor Jan Tind Sørensen i P1 Debat den 1. oktober 2020

Professor Jan Tind Sørensen fra Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet var, sammen med en række andre debattører, med til at diskutere spørgsmålet: Er vi dus med landbrugsdyrene herhjemme eller er vores måde at behandle dem på helt til hundene? Hør P1 debatten her.

Nysgerrige plejemødre har generelt en positiv indvirkning på minkhvalpenes nysgerrighed, selvom de ikke er genetisk beslægtede, viser undersøgelse ved AU. Foto: Jens Malmkvist.

14.09.2020 | Anis

Minktævens temperament påvirker hvalpenes adfærd – både som biologisk mor og som plejemor

Når minkavleren udvælger sine avlsdyr gør han/hun klogt i at have særligt fokus på avlstæverne og udvælge de tillidsfulde og nysgerrige frem for de frygtsomme. Tæven har nemlig stor indflydelse på afkommets adfærd – ikke blot som biologisk mor, men også som plejemor.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for pelsdyr

Seniorforsker Steen Henrik Møller

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for epidemiologi og management

ARRANGEMENTER

ons 19 maj
16:00-18:00 | Online møde
Online fyraftensmøde om aktuel dyrevelfærdsforskning på Aarhus Universitet
man 01 nov
00:00-00:00 |
Institut for Husdyrvidenskab udbyder Ph.d.-kursus i Hands-on mass spectrometry for the analyses of minerals, amino acids, short chain fatty acids (SCFA) and other biomarkers/metabolites using quantitative and explorative techniques

VIDEO OM WELFUR

Link til video om Welfur Mink

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.