Nyheder og events - svin

22.09.2017 | Anis

Godt vejr og glade gæster til Åbent Landbrug i Foulum

Igen i år var der rigtigt mange gæster til Åbent Landbrug arrangement ved Aarhus Universitet i Foulum, der mødte op for at høre om husdyrproduktion og fødevareforskning. I alt 2300 gæster benyttede sig af lejligheden til at kunne komme helt tæt på både køer og kalve, søer og smågrise samt mink.

Aarhus University and University of Copenhagen offer a residential PhD course on Animal Pain in March 2018. Photo by Pierpaolo Di Giminiani, University of Newcastle

12.09.2017 | Anis

Ph.d.-kursus: Animal Pain

Aarhus Universitet og Københavns Universitet udbyder PhD-kurset: Animal Pain med det formål at give de studerende et overblik over, hvad begrebet smerter hos dyr omfatter ud fra et biologisk perspektiv. Tilmeldingsfrist er den 1. december 2017.

Foto: Colourbox

11.09.2017 | Anis

Koens råmælk kan gavne mave-tarm-floraen hos smågrise

Forskere ved Aarhus Universitet har undersøgt sammensætningen af mikroorganismer i mave-tarm-kanalen hos nyligt fravænnede grise fodret med enten ko-råmælk (colostrum), mælkeerstatning eller somælk. Resultaterne viser, at sammenlignet med mælkeerstatning, så påvirker ko-råmælk grisenes mave-tarm-flora positivt og reducerer mængden af potentielt…

21.08.2017 | Anis

Oplev husdyrforskning og landbrugsdyr i øjenhøjde ved AU-Foulum

En verden af spændende oplevelser venter på Aarhus Universitet i Foulum, når dørene slås op til Åbent Landbrug den 17. september fra kl. 10-16. Så tag børnene og bedsteforældrene under armen og få et enestående indblik i husdyrenes og forskernes verden.

ISAE-konferencens overordnede tema var i år "Forstå dyrenes adfærd" og der deltog i alt 300 forskere og andre interesserede fra 41 lande. Foto: Linda S. Sørensen

18.08.2017 | Anis

Husdyrenes adfærd og velfærd sat under lup i Aarhus

Forskere fra hele verden var den 7. til 10. august samlet i Aarhus for at dele og diskutere ny viden om dyrs adfærd. Her var Aarhus Universitet vært for den årlige konference i International Society for Applied Ethology (ISAE).

26.07.2017 | Svin

Forskning bekræfter: Skygge til grise er godt af flere grunde

Den opdaterede brancheaftale om økologisk svineproduktion indebærer blandt andet, at økologiske, diegivende søer skal have adgang til skygge i sommermånederne. De nye krav om skygge glæder forskere fra Aarhus Universitet, der igennem flere år har undersøgt, hvad høje temperaturer og sol betyder for grisene.

11.07.2017 | Svin

Antibakterielle planter mod diarré hos smågrise

Plantearter med højt indhold af antibakterielle stoffer testes i en laboratorie-grisemodel mod fravænningsdiarré. Her beskrives plantearter og indholdsstoffer med særlig interesse.

Danske svineproducenter har besluttet at arbejde for at reducere sodødeligheden til 9 procent i 2018. Foto: Colourbox

19.06.2017 | Anis

Hvorfor dør søerne – og hvad kan vi gøre for at reducere det?

Sodødeligheden i danske besætninger er faldet de senere år, men der er behov for flere tiltag. En ny DCA-rapport fra Institut for Husdyrvidenskab kortlægger årsager og gennemgår mulige strategier til at reducere dødeligheden yderligere.

08.06.2017 | Anis

Kom til dyrevelfærdskonference i København til oktober

Den 3. - 4. oktober afholder Videncenter for Dyrevelfærd og netværket for NordCAW konference om hhv. forbrugerdrevet dyrevelfærd samt dyrebaserede velfærdsindikatorer. Den 3. oktober er to forskere fra Institut for Husdyrvidenskab på podiet for at tale om landmandens opfattelse af dyrevelfærd samt investering i dyrevelfærd.

29.05.2017 | Anis

Spændende konference om dyrs adfærd kommer til Aarhus

For alle, der arbejder professionelt med husdyrhold, med hensyn til opstaldning og management, er der spændende og nyttig viden at hente til august. Her er Aarhus Universitet vært for en international videnskabelig konference, som har temaet: ”Forstå dyrenes adfærd” på programmet.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for svin

Lektor Jan Værum Nørgaard

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

ARRANGEMENTER

tir 03 okt
00:00-00:00 |
Dyrevelfærdskonference i København
Videncenter for Dyrevelfærd og netværket for NordCAW afholder konference om hhv. forbrugerdrevet dyrevelfærd samt dyrebaserede velfærdsindikatorer.
ons 29 nov
00:00-00:00 |
Økologikongres 2017
Årets økologikongres afholdes på Comwell i Kolding fra den 29. - 30. november 2017.
man 05 mar
00:00-00:00 | Hotel Frederiksdal, Lyngby, Denmark
Ph.d-kursus: Animal Pain
Tilmeldingsfrist: 1. december 2017

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver anden måned. Se eksempel på nyhedsbrev.