Nyheder og events - svin

Forskere fra Institut for Husdyrvidenskab har leveret forskningsfaglig viden til udvikling af COOP's nye dyrevelfærdsmærke.

30.03.2017 | Anis

COOP’s dyrevelfærdsmærke er udviklet med fagligt bidrag fra forskere ved Aarhus Universitet

Det nye dyrevelfærdsmærke, som COOP indførte for nyligt på en lang række af deres produkter, er baseret på forskningsfaglig viden leveret af forskere fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet. Dyrevelfærdsmærket er inddelt på fire niveauer - alle med en standard for dyrevelfærd, der er markant højere end gældende praksis.

29.03.2017 | Anis

Fagligt seminar om landbrugsdyr som forsøgsdyr

I anledning af Forsøgsdyrenes Dag 2017 afholder DOSO og Dyrenes Beskyttelse den 24. april et fagligt seminar, som sætter fokus på brugen af landbrugsdyr som forsøgsdyr. Blandt oplægsholderne er seniorforskerne Mette S. Herskin samt Jens Malmkvist fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

Yverets optag af næringsstoffer blev sammenlignet med yverets produktion af mælk for at få et indblik i yverets behov af næringsstoffer til mælkeproduktion hos diegivende søer.

28.03.2017 | Anis

Et ’kig’ ind soens yver har givet et indblik i behovet for næringsstoffer til produktion af mælk

Måling af yverets forsyning og optag af næringsstoffer hos søer har givet et godt indblik i yverets omsætning af næringsstoffer samt faktorer, der kan være vigtige for soens produktion af mælk. Aminosyrerne lysin og måske også leucin er bud på begrænsende faktorer i foderet for højt-ydende søers mælkeproduktion.

Undervisning af deltagere på efteruddannelseskursus for EU-kontrollører på kursuscentret Skarrildhus ved Herning.

17.03.2017 | Anis

Internationalt samarbejde om efteruddannelse af EU-kontrollører i velfærd for svin

Siden 2013 har forskere fra Institut for Husdyrvidenskab været en aktiv part i forhold til planlægning og undervisning af deltagere på efteruddannelseskurser for EU-kontrollører. Kurserne tilbydes som et led i EU-kommissionens mål om at forbedre velfærden for svin i EU.

07.03.2017 | Anis

Bestil en forsker ved Institut for Husdyrvidenskab

Interesserer du dig for økologiske svineproduktion eller vil du vide mere om smerte og lidelse hos dyr? Så kan du, i forbindelse med Forskningens Døgn, bestille en forsker fra Institut for Husdyrvidenskab til at holde foredrag. Det kræver blot at du kan samle mindst 20 personer og kan stille passende rammer til rådighed.

06.03.2017 | Svin

Norsk genetik viser gode takter i faremarken

Praktiske erfaringer fra danske faremarker tyder på, at indkrydsning af norsk genetik kan være interessant i økologisk svineproduktion.

Transport er en belastning for søerne.

10.02.2017 | Anis

Ny viden om faktorer der kan belaste søer under transport til slagtning

Forskere ved Aarhus Universitet står bag en af verdens første undersøgelser af transportegnethed hos slagtesøer. Resultaterne tyder på, at det især er elementer af transportens kvalitet – såsom temperaturen i lastbilen, varighed af ophold ved slagteriet før aflæsning og transportens varighed - som belaster søerne.

Sojabønner indeholder ofte glyphosatrester. Nyt projekt skal undersøge, hvad det betyder, når husdyrene udsættes for glyphosat-rester via foderet. Foto: Colourbox.
I projektet undersøges virkningen af glyphosat på mavetarmkanalens mikroorganismer og på mineralstatus hos svin og fjerkræ samt eventuelle afledte effekter på dyrenes sundhed og produktivitet. Foto: Colourbox.

23.01.2017 | Anis

Kan rester af glyphosat i foderet påvirke husdyrs sundhed?

Forskere ved Institut for Husdyrvidenskab har netop fået bevilget 10 mio. kr. af VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN til et omfattende projekt, der skal undersøge, om rester af stoffet glyphosat i foderet påvirker husdyrs sundhed.

23.01.2017 | Anis

Dyreforsøg - hvorfor og hvordan?

Søndag den 5. februar behandler Folkeuniversitetet emnet om brugen af dyr i forsøg. Tre forskere sætter dyreforsøg på programmet og ser på mulighederne i fortiden og nutiden. Én af forskerne er seniorforsker Mette Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, som vil fortælle om, hvad vi egentlig ved om smerte og lidelse hos dyr.

Frilandsproduktion af slagtesvin har nogle udfordringer, der skal løses, herunder grisenes tilvækst og udledning af kvælstof til miljøet. Foto: Kristine Riis Hansen og Anne Grete Kongsted

11.01.2017 | Agro

Kan vi slippe slagtesvinene løs?

Produktion af slagtesvin, der selv finder deres foder på marken, har fordele for både klimaet og grisene. Men der er problemer, der skal løses, i forbindelse med dyrenes tilvækst og udvaskning af kvælstof til miljøet.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for svin

Professor Hanne Damgaard Poulsen

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

ARRANGEMENTER

man 24 apr
10:00-16:00 |
Fagligt seminar på Forsøgsdyrenes Dag
I anledning af Forsøgsdyrenes Dag 2017 afholdes et fagligt seminar, som sætter fokus på brugen af landbrugsdyr som forsøgsdyr.
tir 25 apr
00:00-00:00 |
Forskningens Døgn: "Bestil en forsker"
Ved Institut for Husdyrvidenskab kan du i forbindelse med Forskningens Døgn gøre brug af "Bestil en forsker" om emner som økologisk svineproduktion samt viden om dyrs smerte og lidelse.
tor 27 apr
00:00-00:00 | Leuven, Belgium
International Conference for Youth in Agriculture
A 4-day International Conference aims to bring 100 young, internationally students together to create new ideas in order to solve major social problems through their agricultural expertise and passion.

1 2 3 Næste

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver anden måned. Se eksempel på nyhedsbrev.