Nyheder og events - svin

20.06.2018 | Anis

Vil du vide mere om Agrobiologi-uddannelsen?

Interesserer du dig for biologi og vil du gerne have indflydelse på, hvordan vi i Danmark arbejder med jordbrug, fødevarer og husdyr? Så er Agrobiologi-studiet på Aarhus Universitet måske noget for dig. Se og hør mere om studiet i en ny video.

18.06.2018 | Svin

Stærke grise fravænnet af søer ved godt huld

Diegivning i 10-11 uger giver stærke grise ved fravænning uden at forringe soens huld. Samtidig er det muligt at opnå en høj fodereffektivitet.

12.06.2018 | Anis

Scientific career positions in physiology, nutrition and disease prevention of monogastric animals

The Department of Animal Science, Aarhus University, invites highly qualified applicants for three positions in sustainable feeding and nutritional physiology and disease prevention of monogastric production animals available from 1 November 2018 or soon thereafter.

07.06.2018 | Anis

Center for Husdyrfaciliteter søger jordbrugsteknolog/forsøgsmedarbejder

Kan du se dig selv i et alsidigt job med fokus pasning af foderfabrik, dyr og maskiner i forsøg? Institut for Husdyrvidenskab - Center for Husdyrfaciliteter, AU, søger en jordbrugsteknolog/forsøgsmedarbejder snarest muligt. Vi kan tilbyde et udfordrende job med gode muligheder for faglig udvikling. Ansøgningsfrist er den 20. juni 2018.

31.05.2018 | Anis

Husdyrfaglig profil søges til forskning i husdyrbesætninger per 1. september

Interesserer du dig for velfærd og sundhed hos husdyr og for at være i dialog med landmænd, forskere, IT-folk og studerende og har du lyst til at bidrage til anvendelsesorienteret forskning? Vi kan tilbyde dig et spændende job, hvor du vil indgå i et dynamisk og resultatorienteret forskningsteam. Ansøgningsfrist: 29. juni 2018.

28.05.2018 | Svin

VIDEO: Økologisk svineproduktion baseret på græsprotein

SuperGrassPork skal udvikle et system til produktion af økologiske grise, hvor en stor del af proteinfoderet kommer fra lokalt produceret kløvergræs.

Billedet viser en sti, hvor der er foretaget risikoreduktion ved opdræt af grise med ukuperede haler. Det vil sige, at grisene har fået halm og en lavere belægningsgrad og har krølle på halen. Foto: Mona Lilian V. Larsen
Her ses ændring i halepositur - halen hænger nedad mellem benene - hvilket er en typisk adfærdsændring forud for problemer med halebid. Foto: Mona Lilian V. Larsen

14.05.2018 | Anis

Forebyggelse af halebid kræver en ekstra indsats

Ny forskning peger på, at landmanden skal have flere forebyggende midler i brug for at forebygge halebid hos slagtesvin, specielt hvis han opdrætter grise med intakte haler. Ud over risikoreduktion kan det være nødvendigt at inddrage varslingsstrategier for at hindre haleskader.

07.05.2018 | Anis

Topigs Norsvin - afkom med god kødprocent

En mindre undersøgelse ved Aarhus Universitets ’Øko-platform’ viste højere kødprocent hos afkom efter Topigs Norsvin moderdyr sammenlignet med afkom efter Danbred moderdyr, særligt ved høj slagtevægt.

lille gris/foto fra free.images.com

04.05.2018 | Svin

Institut for Husdyrvidenskab inviterer til tiltrædelsesforelæsninger 17. maj 2018

Lene Juul Pedersen og Charlotte Lauridsen holder tiltrædelsesforelæsninger ved et fælles arrangement på AU Foulum i anledning af, at de begge er udnævnt til professorer.

03.05.2018 | Anis

Økologisk svineproduktion: Praktikerdag og forskerseminar

I samarbejde med Organic RDD-projekterne VIPiglets, pECOSYSTEM og MAFFRA arrangerer ICROFS hhv. en praktikerdag og et forskningsseminar om, hvordan man forbedrer sundhed og velfærd for pattegrise og slagtesvin, samtidig med at miljøbelastningen reduceres.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for svin

Lektor Jan Værum Nørgaard

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

ARRANGEMENTER

Ingen nyheder i denne liste

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver anden måned. Se eksempel på nyhedsbrev.