Nyheder og events - svin

19.04.2018 | Svin

Bedre velfærd til slagtesøer under transport

Forskere ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, deltager i et nyt GUDP-projekt "SOTRANS", hvor det skal undersøges, hvordan forholdene for søer under transport til slagteriet kan forbedres, så dyrene belastes mindst muligt. Projektet ledes af DMRI, Teknologisk Institut.

09.04.2018 | Forskning

Institut for Husdyrvidenskab har tre Ph.d.-stillinger opslået - det er måske noget for dig?

De to af stillingerne er med fokus på mælkekvæg og den sidste vedrører grise. Der er ansøgningsfrist 1. maj

05.04.2018 | Ph.d.-forsvar

Produktion af slagtesvin uden halebid og halekupering - Mona L.V. Larsen holder ph.d.-forsvar på AU Foulum 9. april 2018

Mona har i ph.d.-studiet undersøgt muligheder for forebyggelse af halebid ved produktion af slagtesvin uden brug af halekupering. Resultaterne viste blandt andet, at grisenes aktivitetsniveau, undersøgende adfærd og halepositur var relateret til halebid og haleskade.

Bælgplanter som lupin, hestebønne og ært har et højt proteinindhold og kan med fordel dyrkes til foder i Danmark, men indholdet af methionin er lavt og dermed ikke en ideel proteinkilde til fjerkræ. Foto: Klaus Horsted

28.03.2018 | Anis

Økologiske dyr skal spise dansk grønt protein og muslingemel

Økologiske landmænd må i dag fodre dyrene med en lille del ikke-økologisk foder, men EU-krav om 100 procent økologisk foder er på vej. Forskere fra Aarhus Universitet kortlægger i en ny DCA-rapport mulighederne for at dyrke dansk proteinfoder til økologiske grise og fjerkræ. Blandt alternativerne er dansk dyrkede bælgplanter, protein fra grøn…

22.03.2018 | Forskning

Antimikrobiel resistens – Aarhus Universitet viser vejen i Europa

Udfordringen med antimikrobiel resistens (AMR) er et faktum. På en udstilling i Europa-Parlamentet i Bruxelles fortalte forskere fra Aarhus Universitet i november 2017 om status på forskningen inden for området og gav deres bud på de fremtidige muligheder for at løse problemet.

21.03.2018 | Ph.d.-kursus

PhD course at AU Foulum: Animal health economics in livestock herds 28 May - 1 June 2018

Target group is PhD-Students with a project within the area of livestock production or veterinary epidemiology.

Der afholdes informationsmøde om masteruddannelsen den 11. april på Aarhus Universitet. Foto: Colourbox.

15.03.2018 | Anis

Bliv master i vurdering af husdyrvelfærd – nyt hold starter til september

Overvejer du en efteruddannelse inden for vurdering af dyrevelfærd? Så læs her om tre studerendes erfaringer og udbytte med masteruddannelsen ved Aarhus Universitet. Alle tre har fundet uddannelsen relevant for deres arbejde og anbefaler den til andre. Måske du skal være en del af det nye hold til september?

15.03.2018 | Anis

Bestil en forsker

Nu har du muligheden for gratis at bestille en forsker til at komme ud og fortælle om sin viden inden for et specifikt forskningsområde. Tilbuddet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som forløber fra den 20. - 26. april, hvor forskerne rykker ud i hele landet for at fortælle børn, unge og voksne om deres forskning.

12.02.2018 | Arrangement

Ny foderfabrik indvies 1. marts på AU Foulum

Institut for Husdyrvidenskab holder åbent hus på den nye foderfabrik og samarbejdspartnere og andre interesserede er velkomne til at kigge forbi for at høre om det nye anlæg.

17.01.2018 | Anis

Interested in blue mussel, seaweed, insects and sustainable animal production?

PhD fellowship/scholarship available at Graduate School of Science and Technology, Aarhus University, Denmark, within the Animal Science programme. The position is available from 1 May 2018 or later.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for svin

Lektor Jan Værum Nørgaard

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

ARRANGEMENTER

Ingen nyheder i denne liste

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver anden måned. Se eksempel på nyhedsbrev.