Nyheder og events - svin

En af hensigter med projektet har været at udvikle en grisemodel med metaboliske anormaliteter svarende til det, man ser hos mennesker. Foto: Jesper Rais, AU Foto

08.10.2018 | Anis

Grise kan gøre os klogere på livsstilssygdomme

I et stort projekt finansieret af Innovationsfonden har forskere og erhverv i samarbejde udviklet en fedme-grisemodel, der kan bruges til at undersøge, om protein- og fiberrig kost kan bidrage til at forbedre tilstanden for mennesker med metabolisk syndrom.

Ved IASPs verdenskongres mødtes svineforskere, som fokuserer på såvel grisen som produktionsdyr og grisen som dyremodel. Her Mette S. Herskin fra Aarhus Universitet, Dale Sandercock og Anna Sinclair fra Scotland's Rural College og Cathy Owles fra University of Nottingham.
Mette S. Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet på podiet ved verdenskongressen i Boston.
Én af IASPs mange Special Interest Groups (SIGs) fokuserer på smerte hos dyr, og søger at integrere etologisk, veterinær og biomedicinsk dyreeksperimentel forskning.

02.10.2018 | Anis

AU-forsker præsenterede grisen som mulig smertemodel på verdenskongres i Boston

Smerter hos grise som model for mennesker var for første gang på programmet, da det internationale selskab for studier af smerter (IASP) holdt verdenskongres i Boston i september. Her var seniorforsker Mette S. Herskin fra AU-Foulum blandt oplægsholderne i en workshop og et satellitsymposium om brugen af dyremodeller til studier af smerter.

01.10.2018 | Anis

Soens fodring omkring faring er en mulig vej til at forbedre overlevelsen af pattegrise. Takele Feyera holder ph.d.-forsvar 10. oktober 2018 på AU Foulum.

Alle er velkomne til at komme og overvære forsvaret i auditoriet på AU Foulum, kl. 12.30.

28.09.2018 | Anis

Høje temperaturer i farehytten øger risiko for dødfødte grise

Høje temperaturer i farehytter på friland øger risikoen for flere dødfødte grise. Derimod har lave temperaturer ingen negativ effekt på dødeligheden, så længe management er i orden.

28.09.2018 | Svin

Øko-slagtegrise får det sjovere i fremtiden

Rodekasser, sølekar og liggevægge er tre eksempler på tiltag, der kan skabe et mere attraktivt udeareal. Desværre forstod grisene ikke altid ideen.

25.09.2018 | Svin

Nyt projekt skal minimere varmestress hos grise

Varmestress hos højproduktive søer i subtropiske og tropiske områder er udtalt og kan betyde store økonomiske og dyrevelfærdsmæssige konsekvenser, hvis ikke grisene køles effektivt ned. Et nyt ventilationsprojekt tager nu fat på denne problemstilling.

20.09.2018 | Ph.d.-kursus

PhD course at AU Foulum: Animal health economics in livestock herds 3 - 7 December 2018

Target group is PhD students with a project within the area of livestock production or veterinary epidemiology.

I den nye undersøgelse havde 30 procent af slagtesvinene i gennemsnit tegn på halebid. Foto: Hanne Kongsted

10.09.2018 | DCA

Stor variation i forekomsten af halebid i frilandsbaserede systemer

En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at mange grise i frilands- og økologiske besætninger har tegn på halebid, men der er stor variation mellem besætninger. Undersøgelsen viser også, at der er dårlig overensstemmelse mellem klinisk registrerede halebid fundet i besætningen og ved den rutinemæssige kødkontrol.

Fra 1. januar 2019 har svinebranchen et mål om, at alle pattegrise lokalbedøves forud for kastration. Foto: Jesper Rais

10.09.2018 | Anis

Ny rapport om injektionsmetoder til lokalbedøvelse af pattegrise for ud for kastration

Brugen af lokalbedøvelse kan formodentlig reducere mange grises smerter i forbindelse med kastration, men det videnskabelige grundlag er ikke stærkt. Forskerne fra Aarhus Universitet ser dog for nuværende ikke alternativer, som er bedre dokumenterede end de godkendte injektionsmetoder i Danmark.

Der er meget lidt viden om udsættersøers kliniske tilstand, inden de læsses på transportbilen. Foto: Carsten Kjærulf Christensen

20.08.2018 | DCA

Ny viden om udsættersøers tilstand før transport til slagteri

Forskere fra Aarhus Universitet har som nogle af de første undersøgt udsættersøers tilstand den dag, de skal transporteres til slagteriet.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for svin

Lektor Jan Værum Nørgaard

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

ARRANGEMENTER

man 26 nov
00:00-00:00 | Vingsted Hotel and Conference Centre, Denmark
PhD course: Interpretation of animal stress responses
The PhD course provides a solid background of the theory and research in stress biology via lecture by leading researchers within the field. Deadline for registration: 15 September 2018

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver anden måned. Se eksempel på nyhedsbrev.