Nyheder og events - svin

Undervisning af deltagere på efteruddannelseskursus for EU-kontrollører på kursuscentret Skarrildhus ved Herning.

17.03.2017 | Anis

Internationalt samarbejde om efteruddannelse af EU-kontrollører i velfærd for svin

Siden 2013 har forskere fra Institut for Husdyrvidenskab været en aktiv part i forhold til planlægning og undervisning af deltagere på efteruddannelseskurser for EU-kontrollører. Kurserne tilbydes som et led i EU-kommissionens mål om at forbedre velfærden for svin i EU.

07.03.2017 | Anis

Bestil en forsker ved Institut for Husdyrvidenskab

Interesserer du dig for økologiske svineproduktion eller vil du vide mere om smerte og lidelse hos dyr? Så kan du, i forbindelse med Forskningens Døgn, bestille en forsker fra Institut for Husdyrvidenskab til at holde foredrag. Det kræver blot at du kan samle mindst 20 personer og kan stille passende rammer til rådighed.

06.03.2017 | Svin

Norsk genetik viser gode takter i faremarken

Praktiske erfaringer fra danske faremarker tyder på, at indkrydsning af norsk genetik kan være interessant i økologisk svineproduktion.

Transport er en belastning for søerne.

10.02.2017 | Anis

Ny viden om faktorer der kan belaste søer under transport til slagtning

Forskere ved Aarhus Universitet står bag en af verdens første undersøgelser af transportegnethed hos slagtesøer. Resultaterne tyder på, at det især er elementer af transportens kvalitet – såsom temperaturen i lastbilen, varighed af ophold ved slagteriet før aflæsning og transportens varighed - som belaster søerne.

Sojabønner indeholder ofte glyphosatrester. Nyt projekt skal undersøge, hvad det betyder, når husdyrene udsættes for glyphosat-rester via foderet. Foto: Colourbox.
I projektet undersøges virkningen af glyphosat på mavetarmkanalens mikroorganismer og på mineralstatus hos svin og fjerkræ samt eventuelle afledte effekter på dyrenes sundhed og produktivitet. Foto: Colourbox.

23.01.2017 | Anis

Kan rester af glyphosat i foderet påvirke husdyrs sundhed?

Forskere ved Institut for Husdyrvidenskab har netop fået bevilget 10 mio. kr. af VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN til et omfattende projekt, der skal undersøge, om rester af stoffet glyphosat i foderet påvirker husdyrs sundhed.

23.01.2017 | Anis

Dyreforsøg - hvorfor og hvordan?

Søndag den 5. februar behandler Folkeuniversitetet emnet om brugen af dyr i forsøg. Tre forskere sætter dyreforsøg på programmet og ser på mulighederne i fortiden og nutiden. Én af forskerne er seniorforsker Mette Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, som vil fortælle om, hvad vi egentlig ved om smerte og lidelse hos dyr.

Frilandsproduktion af slagtesvin har nogle udfordringer, der skal løses, herunder grisenes tilvækst og udledning af kvælstof til miljøet. Foto: Kristine Riis Hansen og Anne Grete Kongsted

11.01.2017 | Agro

Kan vi slippe slagtesvinene løs?

Produktion af slagtesvin, der selv finder deres foder på marken, har fordele for både klimaet og grisene. Men der er problemer, der skal løses, i forbindelse med dyrenes tilvækst og udvaskning af kvælstof til miljøet.

Udover at være en god proteinkilde, har muslinger den fordel, at de kan bruges som vandrensere. Foto: Colourbox

06.01.2017 | Anis

Muslinger på menuen hos grise og høns

Muslinger er omdrejningspunktet i et nyt projekt, hvor virksomheder og forskere fra bl.a. AU skal udvikle systemer til omkostningseffektiv muslingeproduktion. Det skal på én og samme tid forbedre vandmiljøet og danne grundlag for udvikling af protein til husdyr.

19.12.2016 | Anis

Åbent for tilmelding til ISAE 2017

Den internationale konference ISAE 2017 afholdes i Aarhus den 7.-10. august og arrangeres af Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Årets tema er "Understanding animal behaviour". Tilmeldingen er åben nu og frem til den 20/7-2017. Deadline for indsendelse af abstracts er den 5. februar 2017.

06.12.2016 | Anis

PhD-forsvar: Karakterisering af mavetarmkanalens mikrobiota hos smågrise

Tirsdag den 13. december forsvarer Ann-Sofie Riis Poulsen sin ph.d. Hendes forskning bidrager til forståelsen af, hvordan forskellige værts- og ikke-værts afhængige faktorer påvirker udviklingen af tarmkanalens mikrobiota hos smågrise, og hvordan sådanne faktorer eventuelt kan anvendes til at forbedre smågrises tarmsundhed.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for svin

Professor Hanne Damgaard Poulsen

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

ARRANGEMENTER

tir 25 apr
00:00-00:00 |
Forskningens Døgn: "Bestil en forsker"
Ved Institut for Husdyrvidenskab kan du i forbindelse med Forskningens Døgn gøre brug af "Bestil en forsker" om emner som økologisk svineproduktion samt viden om dyrs smerte og lidelse.
tor 27 apr
00:00-00:00 | Leuven, Belgium
International Conference for Youth in Agriculture
A 4-day International Conference aims to bring 100 young, internationally students together to create new ideas in order to solve major social problems through their agricultural expertise and passion.
man 26 jun
00:00-00:00 |
PhD kursus: Carbohydrates with emphasis on nutrition and intestinal health on non-ruminant animals
Tilmeldingsfrist: 1. juni 2017

1 2 Næste

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver anden måned. Se eksempel på nyhedsbrev.