Nyheder og events - svin

13.08.2018 | Ph.d.-kursus

PhD course at AU Foulum: Animal health economics in livestock herds 3 - 7 December 2018

Target group is PhD students with a project within the area of livestock production or veterinary epidemiology.

Ny fodertyper og fodringsstrategier til søer kan øge antallet af overlevende pattegrise. Arkivfoto

05.08.2018 | Anis

Smart fodring af soen giver flere levende pattegrise

Forskere fra Aarhus Universitet samarbejder med erhvervet om at udvikle nye fodringsstrategier og foderprodukter, der kan forbedre overlevelsen af pattegrise markant.

Der er mange faktorer, som påvirker pattegrisenes overlevelse. Foto: Jesper Rais

04.08.2018 | DCA

Evaluering af avl for antal levende grise til dag 5

Som et led i aftalen om forskningsbaseret myndighedsbetjening har forskere fra Aarhus Universitet evalueret avlsmæssige tiltag, som skal forbedre danske pattegrises overlevelsesrate.

12.07.2018 | Anis

Kan grise hjælpe mennesker med tarmlidelser?

Ny grisemodel udviklet på Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, skal anvendes som model for mennesker med inflammatoriske tarmsygdomme (IBD), specielt colitis ulcerosa.

Photo from Colorbox

09.07.2018 | Ph.d.-kursus

Department of Animal Science offers a PhD course on Interpretation of animal stress responses

The PhD provides a solid background of the theory and research in stress biology via lecture by leading researchers within the field.

Forskere ved AU skal tilvejebringe viden og redskaber til at få antibiotikaforbruget nedbragt i danske svinestalde. Foto: Jesper Rais

29.06.2018 | Anis

Ny indsats skal medvirke til at sænke antibiotikaforbruget

Hvordan kan vi reducere antibiotikaforbruget i den danske svineproduktion og samtidig sikre dyrenes sundhed og velfærd? Det skal tre forskningsprojekter forsøge at finde svar på.

I ny video, udarbejdet af SKIOLD, kan du se og høre mere om AU-Foulums nye møllerianlæg og dets mange særlige funktioner. (find link nederst på siden).

29.06.2018 | Anis

Se video om AU-Foulums nye og helt unikke foderfabrik

Aarhus Universitet i Foulum indviede i år en helt ny foderfabrik, som fremstiller foder til de mange forskellige forsøg, der foregår på forskningscenteret. Nu kan du se en video, som giver et indblik i det særlige møllerianlæg og dets mange funktioner.

20.06.2018 | Anis

Vil du vide mere om Agrobiologi-uddannelsen?

Interesserer du dig for biologi og vil du gerne have indflydelse på, hvordan vi i Danmark arbejder med jordbrug, fødevarer og husdyr? Så er Agrobiologi-studiet på Aarhus Universitet måske noget for dig. Se og hør mere om studiet i en ny video.

18.06.2018 | Svin

Stærke grise fravænnet af søer ved godt huld

Diegivning i 10-11 uger giver stærke grise ved fravænning uden at forringe soens huld. Samtidig er det muligt at opnå en høj fodereffektivitet.

12.06.2018 | Anis

Scientific career positions in physiology, nutrition and disease prevention of monogastric animals

The Department of Animal Science, Aarhus University, invites highly qualified applicants for three positions in sustainable feeding and nutritional physiology and disease prevention of monogastric production animals available from 1 November 2018 or soon thereafter.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for svin

Lektor Jan Værum Nørgaard

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

ARRANGEMENTER

tir 11 sep
13:00-16:00 | Syddansk Universitet, J.B. Winsløws Vej 15, Odense
Invitation til miniseminar om Miljøfaktorer
Dyreforsøgstilsynet holder miniseminar om miljøfaktorer, der kan påvirke dyrevelfærd og forsøgsresultater. Husk tilmelding!
man 26 nov
00:00-00:00 | Vingsted Hotel and Conference Centre, Denmark
Ph.D. course: Interpretation of animal stress responses
The PhD course provides a solid background of the theory and research in stress biology via lecture by leading researchers within the field. Deadline for registration: 15 September 2018

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver anden måned. Se eksempel på nyhedsbrev.