Nyheder og events - heste

NYHEDER

Lene Munksgaard ønsker at fremme en debat og etisk stillingetagen om dyrevelfærd, som bygger på fakta og viden om dyrs adfærd og behov.

12.08.2016 | Anis

Husdyrforsker fra Institut for Husdyrvidenskab udpeget til Det Dyreetiske Råd

Professor Lene Munksgaard fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet er udpeget af Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen som medlem af Det Dyreetiske Råd fra juli 2016 og tre år frem.

Nyt bogprojekt skal bygge bro mellem videnskabelige forskningsresultater og den praktiske træning af heste. Foto: Colourbox.
Nyt projekt sætter fokus på velfærdsproblemer, risikofaktorer samt tiltag til forbedringer hos malkekøerne. Foto: Anders Trærup, AU

30.03.2016 | Anis

Støtte til tre nye projekter om dyrevelfærd

Tre forskere fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet har fået støtte fra ViD til projekter, som sætter fokus på dyrevelfærden hos henholdsvis rideheste og malkekvæg samt uddannelsespraktikkens betydning for landbrugselevers syn på dyrevelfærd.

14.03.2016 | Anis

Bliv master i vurdering af husdyrvelfærd – det betaler sig!

Overvejer du en efteruddannelse inden for vurdering af dyrevelfærd? Så læs her om tre studerendes erfaringer og udbytte med masteruddannelsen ved Aarhus Universitet. Alle tre har fundet uddannelsen særdeles relevant for deres arbejde og vil klart anbefale den til andre. Måske du skal være en del af det nye hold til september 2016?

Landmandens og forbrugerens opfattelse af, om køerne har behov for at komme på græs for at opnå god dyrevelfærd kan være meget forskellig. Foto: Linda S. Sørensen

28.01.2016 | Anis

Dyrevelfærd - et vidt begreb

Det er positivt, når landbrugsskolerne prioriterer dyrevelfærd i undervisningen. Det er med til at øge forståelsen mellem landmænd og forbruger, som opfatter dyrs velfærd og trivsel meget forskelligt. Det var et af budskaberne på temadagen om landbrugsuddannelsernes rolle i forhold til dyrevelfærd, som blev afholdt på AU Foulum den 25. januar.

29.10.2015 | Anis

Viden om hestes behov for D-vitamin er mangelfuld

Heste adskiller sig fra andre dyrearter, når det gælder vitamin D. Uanset hvor meget D-vitamin, heste forsynes med, forbliver niveauet hos heste meget lavt. Forskning på området er nødvendigt for at give et fornuftigt bud på hestes behov for D-vitamin, viser et litteraturstudie fra Aarhus Universitet.

Ledelsen for masteruddannelsen "Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen" fra venstre: Inger Anneberg, Jan Tind Sørensen, Tine Rousing, Lene Munksgaard og Mette Herskin.

09.09.2015 | Anis

AU-forskere fra Institut for Husdyrvidenskab er nomineret til titlen som Årets Dyreven

På baggrund af arbejdet med at etablere Masteruddannelsen i Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen er en gruppe forskere ved Institut for Husdyrvidenskab indstillet til prisen Årets Dyreven.

Janne Winther Christensen vil være vicepræsident i to år, hvorefter hun automatisk bliver præsident for foreningen.

18.08.2015 | Anis

AU-forsker er blevet valgt som præsident for international hesteorganisation

Lektor Janne Winther Christensen fra Institut for Husdyrvidenskab er valgt som vicepræsident for The International Society for Equitation Science (ISES). Foreningen arbejder for at forbedre hestes velfærd ved fremme af forskning og viden om træningsmetoder samt relationen mellem hest og rytter.

Opgrader din viden om dyrevelfærd på en masteruddannelse på Aarhus Universitet. Foto: Janne Hansen

30.01.2015 | DCA

Aarhus Universitet tilbyder en efteruddannelse i dyrevelfærd

Aarhus Universitet tilbyder en masteruddannelse til dyrlæger, rådgivere, lærer på landbrugsskoler og andre professionelle aktører indenfor dyrevelfærd.

Aarhus Universitet stod bag en vellykket international konference om hesteadfærd.   Foto: Colourbox

03.10.2014 | DCA

Viden om adfærd hos heste samlet i ny rapport

Forskere fra flere kontinenter kom til Danmark for at dele viden og erfaringer om stress og læring hos heste. De mange guldkorn er samlet i en rapport udgivet af DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.

Foto: Jens Malmkvist

29.07.2014 | DCA

Hesteforskere fra hele verden til Danmark

Det strømmer til Danmark med hesteforskere fra flere kontinenter, når dørene åbnes til den 10. internationale hesteforskningskonference. Forskere fra Aarhus Universitet organiserer konferencen i Danmark, der foregår i nærheden af Vejle.

Viser resultater 21 til 30 ud af 34

Forrige 1 2 3 4 Næste


Koordinator for heste

Lektor Janne Winther Christensen

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for adfærd og stressbiologi.

Kontaktinfo

ARRANGEMENTER

Ingen nyheder i denne liste


TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned. 

Ønsker du at abonnere på nyheder om jordbrug og fødevarer finder du tilmelding her.