Nyheder og events - heste

NYHEDER

29.10.2015 | Anis

Viden om hestes behov for D-vitamin er mangelfuld

Heste adskiller sig fra andre dyrearter, når det gælder vitamin D. Uanset hvor meget D-vitamin, heste forsynes med, forbliver niveauet hos heste meget lavt. Forskning på området er nødvendigt for at give et fornuftigt bud på hestes behov for D-vitamin, viser et litteraturstudie fra Aarhus Universitet.

Ledelsen for masteruddannelsen "Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen" fra venstre: Inger Anneberg, Jan Tind Sørensen, Tine Rousing, Lene Munksgaard og Mette Herskin.

09.09.2015 | Anis

AU-forskere fra Institut for Husdyrvidenskab er nomineret til titlen som Årets Dyreven

På baggrund af arbejdet med at etablere Masteruddannelsen i Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen er en gruppe forskere ved Institut for Husdyrvidenskab indstillet til prisen Årets Dyreven.

Janne Winther Christensen vil være vicepræsident i to år, hvorefter hun automatisk bliver præsident for foreningen.

18.08.2015 | Anis

AU-forsker er blevet valgt som præsident for international hesteorganisation

Lektor Janne Winther Christensen fra Institut for Husdyrvidenskab er valgt som vicepræsident for The International Society for Equitation Science (ISES). Foreningen arbejder for at forbedre hestes velfærd ved fremme af forskning og viden om træningsmetoder samt relationen mellem hest og rytter.

Opgrader din viden om dyrevelfærd på en masteruddannelse på Aarhus Universitet. Foto: Janne Hansen

30.01.2015 | DCA

Aarhus Universitet tilbyder en efteruddannelse i dyrevelfærd

Aarhus Universitet tilbyder en masteruddannelse til dyrlæger, rådgivere, lærer på landbrugsskoler og andre professionelle aktører indenfor dyrevelfærd.

Aarhus Universitet stod bag en vellykket international konference om hesteadfærd.   Foto: Colourbox

03.10.2014 | DCA

Viden om adfærd hos heste samlet i ny rapport

Forskere fra flere kontinenter kom til Danmark for at dele viden og erfaringer om stress og læring hos heste. De mange guldkorn er samlet i en rapport udgivet af DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.

Foto: Jens Malmkvist

29.07.2014 | DCA

Hesteforskere fra hele verden til Danmark

Det strømmer til Danmark med hesteforskere fra flere kontinenter, når dørene åbnes til den 10. internationale hesteforskningskonference. Forskere fra Aarhus Universitet organiserer konferencen i Danmark, der foregår i nærheden af Vejle.

Normtal for husdyrgødningens indhold af næringsstofferne kvælstof, fosfor og kalium samt vejledende værdier for tørstofindhold og volumen er revideret, og tallene er opdateret med virkning fra 1. august 2013.

11.09.2013 | Anis

Nye normtal for husdyrgødning er udarbejdet

Normtallene for husdyrgødningens indhold af næringsstoffer er offentliggjort af Aarhus Universitet. Tallene er gældende fra 1. august 2013.

Janne Winther Christensen fra Aarhus Universitet forsker i heste og deres adfærd. Hun indgår i en ny video, hvor hun fortæller om fællesskab blandt heste. Foto: AU Kommunikation

08.04.2013 | Forskning

Hesteforsker indgår i video om fællesskaber hos heste

I en ny video forklarer hesteforsker Janne Winther Christensen fra Aarhus Universitet om forskning med de firbenede dyr.

To specialestuderende skal den kommende tid arbejde med 25 islandske heste. Hestene vises frem i forbindelse med Åbent Landbrug og indvielse af en ny økohal på AU Foulum. Foto: Søren Tobberup Hansen, AU

10.09.2012 | Arrangement

Forskning med heste vises frem ved åbent hus

25 islandske heste, der indgår i et specialeprojekt, er blandt aktiviteterne, som fremvises i forbindelse med åbent landbrug og indvielsen af ny økohal på AU Foulum i september.

Forskere ved Aarhus Universitet har foretaget en årlig revision af husdyrgødningens indhold af næringsstoffer og udregnet normtal for kvæg, svin, fjerkræ, mink, får, geder og heste. Foto: Søren Tobberup Hansen, AU

17.08.2012 | Forskning

Nye normtal for husdyrgødningens indhold af næringsstoffer

Indhold af næringsstoffer, tørstof og volumen i husdyrgødning er nu offentliggjort af Aarhus Universitet.

Viser resultater 21 til 30 ud af 30

Forrige 1 2 3


Koordinator for heste

Lektor Janne Winther Christensen

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for adfærd og stressbiologi.

Kontaktinfo

ARRANGEMENTER


TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned. 

Ønsker du at abonnere på nyheder om jordbrug og fødevarer finder du tilmelding her.