Husdyrforskning

Uddannelse

Samarbejde

Kontakt

Husdyrforskning ved instituttet

Klik på emneindgangene nedenfor og find mere information om aktuelle forskningsaktiviteter, -projekter og -resultater indenfor husdyrområdet.

Husdyrarter
   

Forskningsenheder

Projekter

Forsøgsfaciliteter

Ekspertliste

Publikationer

Normtal

Uddannelsesmuligheder ved Institut for Husdyrvidenskab

Institut for Husdyrvidenskab ønsker stor synlighed i samfundet generelt, bl.a. gennem stærke samarbejdsrelationer med vidensinstitutioner, erhverv og virksomheder i Danmark og i udlandet. Forskningsaktiviteterne gennemføres ofte i et samarbejde med andre nationale såvel som internationale forskningsmiljøer, erhvervspartnere eller brancheorganisationer.

Institut for Husdyrvidenskab

Aarhus Universitet
Blichers Alle 20
8830 Tjele
Telefon: 8715 6000
E-mail: anis@au.dk

Pressekontakt

Find medarbejder

Besøg os

NYHEDER

16.02.2017 | Kvæg

Viden om mælkens fedtsyreindhold giver nye muligheder

Dataanalyser af godt 3,5 millioner mælkeprøver fra ydelseskontrollen viser, at det er muligt at påvirke sammensætning af mælkefedtet gennem avl. Det giver nye muligheder for at skabe merværdi på mejeriprodukter.

Transport er en belastning for søerne.

10.02.2017 | Anis

Ny viden om faktorer der kan belaste søer under transport til slagtning

Forskere ved Aarhus Universitet står bag en af verdens første undersøgelser af transportegnethed hos slagtesøer. Resultaterne tyder på, at det især er elementer af transportens kvalitet – såsom temperaturen i lastbilen, varighed af ophold ved slagteriet før aflæsning og transportens varighed - som belaster søerne.

Yuan Yue blev anbefalet at søge til AU-Foulum af sin kinesiske vejleder, som havde været gæsteforsker ved AU-Foulum. Yuan er glad for sit valg.

01.02.2017 | Anis

At være ph.d.-studerende i Foulum set fra et kinesisk perspektiv

Her kan du læse om kinesiske Yuan Yues oplevelser som ph.d-studerende ved Institut for Husdyrvidenskab, AU. Ifølge Yuan Yue er det meget anderledes at være ph.d.-studerende i Danmark sammenlignet med Kina. Hun kan godt lide det danske arbejdsmiljø, der er gode forskningsfaciliteter og et godt samarbejde på tværs af faggrupper.

Sojabønner indeholder ofte glyphosatrester. Nyt projekt skal undersøge, hvad det betyder, når husdyrene udsættes for glyphosat-rester via foderet. Foto: Colourbox. 
I projektet undersøges virkningen af glyphosat på mavetarmkanalens mikroorganismer og på mineralstatus hos svin og fjerkræ samt eventuelle afledte effekter på dyrenes sundhed og produktivitet. Foto: Colourbox.

23.01.2017 | Anis

Kan rester af glyphosat i foderet påvirke husdyrs sundhed?

Forskere ved Institut for Husdyrvidenskab har netop fået bevilget 10 mio. kr. af VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN til et omfattende projekt, der skal undersøge, om rester af stoffet glyphosat i foderet påvirker husdyrs sundhed.

23.01.2017 | Anis

Dyreforsøg - hvorfor og hvordan?

Søndag den 5. februar behandler Folkeuniversitetet emnet om brugen af dyr i forsøg. Tre forskere sætter dyreforsøg på programmet og ser på mulighederne i fortiden og nutiden. Én af forskerne er seniorforsker Mette Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, som vil fortælle om, hvad vi egentlig ved om smerte og lidelse hos dyr.

13.01.2017 | Anis

AU Sommerkursus: Foderplanlægning i malkekvægsbesætninger

Nu er der åbent for tilmelding til AU's sommerkursus "Foderplanlægning i malkekvægsbesætninger", som finder sted fra den 7. - 17. august 2017 på Asmildkloster Landbrugsskole. Her kan du, sammen med en gruppe internationale studerende, lære alt om optimal planlægning og fodring af malkekøer. Frist for tilmelding er den 15. marts 2017.

Udover at være en god proteinkilde, har muslinger den fordel, at de kan bruges som vandrensere. Foto: Colourbox

06.01.2017 | Anis

Muslinger på menuen hos grise og høns

Muslinger er omdrejningspunktet i et nyt projekt, hvor virksomheder og forskere fra bl.a. AU skal udvikle systemer til omkostningseffektiv muslingeproduktion. Det skal på én og samme tid forbedre vandmiljøet og danne grundlag for udvikling af protein til husdyr.

UDDANNELSE

OM INSTITUTTET
- medarbejdere og ledelse

SAMARBEJD MED OS