Nyheder og events - fjerkræ

NYHEDER

Danmarks Kvægforskningscenter
Den økologiske husdyrplatform

12.08.2016 | Anis

Åbent Landbrug ved AU Foulum den 18. september – mød op til et væld af gode oplevelser

Kunne du tænke dig at se køer og malkerobotter, kyllinger i pileskov og økologiske svin på friland, så skulle du tage at lægge vejen forbi Forskningscenter Foulum søndag den 18. september, når vi traditionen tro holder åbent for alle interesserede fra kl. 10-16 i forbindelse med Åbent Landbrug.

30.06.2016 | Anis

Attraktive udearealer øger økologiske kyllingers aktivitet

Efterspørgslen på økologiske varer er stigende i Danmark - også når det gælder økologiske slagtekyllinger. Nye systemer, fodringsstrategier og genotyper kan bidrage til en øget vækst i økologisk slagtekyllingeproduktion.

30.05.2016 | Anis

Erysipelas – et stigende sygdomsproblem i velfærdsvenlige produktionssystemer hos fjerkræ og svin

Erysipelas er en alvorlig infektionssygdom forårsaget af bakterien Erysipelothrix rhusiopathaiae. Lidelsen er velkendt, men der mangler basal viden på området – særligt hvad angår infektioner hos kyllinger. Et nyt projekt (EryPoP) vil undersøge sygdommen nærmere og udarbejde guidelines til, hvordan fremtidige udbrud kan forebygges.

I Feed-a-gene projektet undersøges mulighederne for at tilpasse næringsstofferne i foderet mere præcist til dyrenes behov og dermed øge effektiviteten og mindske miljøbelastningen.
I projektet arbejdes der blandt andet med de énmavede husdyrarter som svin og fjerkræ samt forskellige produktionssystemer og racer.

14.04.2016 | Anis

Vejen til mere robuste og effektive husdyr

Et stort og ambitiøst EU-projekt vil finde nye løsninger til at øge effektiviteten og bæredygtigheden i husdyrproduktionen inden for svin og fjerkræ. Det skal foregå ved at udvikle nye fodertyper, fodringsteknologier og managementsystemer samt udvælge mere robuste og tilpasningsdygtige dyr. Fra Danmark deltager forskere fra AU og d. 26. april…

I dag er det muligt at producere maskinsepareret kød, der ikke kan skelnes fra almindeligt hakket kyllingekød.

04.04.2016 | DCA

Nyt værktøj kan vurdere kvaliteten af maskinsepareret kød

Forskere fra AU har i samarbejde med kolleger og virksomheder udviklet et værktøj, der kan måle nedbrydningsgraden af muskelstrukturen i maskinsepareret kyllingekød. Det har ikke været muligt tidligere, hvorfor al maskinsepareret kød er blevet solgt som et lavværdiprodukt – uagtet at en stor del er kød af god kvalitet.

Jakob Pilegaard Juul har gennem sine studier designet og udviklet et system, som benytter trådløse sensorer til overvågning af afgrødelagre på gårde. Foto: Jakob Pilegaard Juul

04.04.2016 | DCA

Brug bolden – det betaler sig

Forskere og erhverv har i samarbejde udviklet et trådløst overvågningssystem, der gør det nemt for landmænd at overvåge deres oplagrede afgrøder.

Nyt bogprojekt skal bygge bro mellem videnskabelige forskningsresultater og den praktiske træning af heste. Foto: Colourbox.
Nyt projekt sætter fokus på velfærdsproblemer, risikofaktorer samt tiltag til forbedringer hos malkekøerne. Foto: Anders Trærup, AU

30.03.2016 | Anis

Støtte til tre nye projekter om dyrevelfærd

Tre forskere fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet har fået støtte fra ViD til projekter, som sætter fokus på dyrevelfærden hos henholdsvis rideheste og malkekvæg samt uddannelsespraktikkens betydning for landbrugselevers syn på dyrevelfærd.

14.03.2016 | Anis

Bliv master i vurdering af husdyrvelfærd – det betaler sig!

Overvejer du en efteruddannelse inden for vurdering af dyrevelfærd? Så læs her om tre studerendes erfaringer og udbytte med masteruddannelsen ved Aarhus Universitet. Alle tre har fundet uddannelsen særdeles relevant for deres arbejde og vil klart anbefale den til andre. Måske du skal være en del af det nye hold til september 2016?

01.03.2016 | Anis

Hør om alternativ proteinproduktion på Hovedbiblioteket i Viborg

På Hovedbiblioteket i Viborg kan du torsdag den 3. marts høre om forskning i mere bæredygtige proteiner. Lene Stødkilde-Jørgensen og Vinni Kragbæk Damborg fra Institut for Husdyrvidenskab på AU Foulum, fortæller om deres forskning.

Gærede majskerner i foderetnedsatte dødelighed og forbedrede trædepudesundheden og kødkvaliteten hos slagtekyllinger.

10.02.2016 | Anis

Kernemajsensilage i foderet kan øge velfærden hos slagtekyllinger

Nedsat dødelighed samt bedre trædepudesundhed og kødkvalitet er nogle af de positive effekter, der er opnået, ved at bruge kernemajsensilage i foderet til slagtekyllinger. Det viser resultater fra en ph.d. afhandling gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

Viser resultater 31 til 40 ud af 62

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste


Koordinator for fjerkræ

Seniorforsker Sanna Steenfeldt

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

Kontaktinfo

ARRANGEMENTER

Viser resultater 10 til 4 ud af 4

Forrige 1 2


TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned. 

Ønsker du at abonnere på nyheder om jordbrug og fødevarer finder du tilmelding her.