Nyheder og events - fjerkræ

NYHEDER

Nyt projekt skal undersøge status på bensundheden hos både konventionelle og økologiske slagtekyllinger.

19.08.2016 | Anis

Hvordan går det hos de konventionelle og økologiske slagtekyllinger?

Dette spørgsmål vil bogstaveligt talt blive besvaret i et projekt, som ser nærmere på omfanget af haltheder og gangproblemer hos slagtekyllinger. Undersøgelsen er en opfølgning på tidligere bedømmelser af gangegenskaber hos slagtekyllinger, og denne gang er arbejdet udvidet til også at omfatte de økologiske slagtekyllinger.

Det er en udfordring i dagens husdyrbrug, hvordan man sikrer den tilstrækkelige viden om dyrevelfærd hos en stor gruppe udenlandske medarbejdere. Arkivfoto: AU

15.08.2016 | Anis

Tydelig ledelse er afgørende for dyrevelfærden

En ledelse, som udstikker kursen, er afgørende for, hvordan medarbejdere på husdyrbedrifter agerer i forhold til dyr. Men fælles forståelse blandt de ansatte er også væsentlig. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

Selv om mere end halvdelen af respondenterne tilkendegiver, at det er en hjælp at have elever ansat på bedriften, svarer hele to tredjedele, at det også kan være både meget tidskrævende og dyrt at have elever. Arkivfoto: AU

15.08.2016 | Anis

Ny undersøgelse: Tid og penge afholder landmænd fra at ansætte elever

Det er dyrt og tidskrævende at have elever ansat. Sådan lyder det fra danske husdyrproducenter i en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

Det er en udfordring for danske husdyrproducenter at tiltrække nye medarbejdere. Arkivfoto: AU

15.08.2016 | Anis

Husdyrproducenter: Der skal fokus på pleje af landbrugets image

Danske husdyrproducenter mener, at landbrugets image er en stor del af grunden til, at de har svært ved at rekruttere danske medarbejdere. Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse fra Aarhus Universitet.

Lene Munksgaard ønsker at fremme en debat og etisk stillingetagen om dyrevelfærd, som bygger på fakta og viden om dyrs adfærd og behov.

12.08.2016 | Anis

Husdyrforsker fra Institut for Husdyrvidenskab udpeget til Det Dyreetiske Råd

Professor Lene Munksgaard fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet er udpeget af Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen som medlem af Det Dyreetiske Råd fra juli 2016 og tre år frem.

Danmarks Kvægforskningscenter
Den økologiske husdyrplatform

12.08.2016 | Anis

Åbent Landbrug ved AU Foulum den 18. september 2016 – mød op til et væld af gode oplevelser

Kunne du tænke dig at se køer og malkerobotter, kyllinger i pileskov og økologiske svin på friland, så skulle du tage at lægge vejen forbi Forskningscenter Foulum søndag den 18. september, når vi traditionen tro holder åbent for alle interesserede fra kl. 10-16 i forbindelse med Åbent Landbrug.

30.06.2016 | Anis

Attraktive udearealer øger økologiske kyllingers aktivitet

Efterspørgslen på økologiske varer er stigende i Danmark - også når det gælder økologiske slagtekyllinger. Nye systemer, fodringsstrategier og genotyper kan bidrage til en øget vækst i økologisk slagtekyllingeproduktion.

30.05.2016 | Anis

Erysipelas – et stigende sygdomsproblem i velfærdsvenlige produktionssystemer hos fjerkræ og svin

Erysipelas er en alvorlig infektionssygdom forårsaget af bakterien Erysipelothrix rhusiopathaiae. Lidelsen er velkendt, men der mangler basal viden på området – særligt hvad angår infektioner hos kyllinger. Et nyt projekt (EryPoP) vil undersøge sygdommen nærmere og udarbejde guidelines til, hvordan fremtidige udbrud kan forebygges.

I Feed-a-gene projektet undersøges mulighederne for at tilpasse næringsstofferne i foderet mere præcist til dyrenes behov og dermed øge effektiviteten og mindske miljøbelastningen.
I projektet arbejdes der blandt andet med de énmavede husdyrarter som svin og fjerkræ samt forskellige produktionssystemer og racer.

14.04.2016 | Anis

Vejen til mere robuste og effektive husdyr

Et stort og ambitiøst EU-projekt vil finde nye løsninger til at øge effektiviteten og bæredygtigheden i husdyrproduktionen inden for svin og fjerkræ. Det skal foregå ved at udvikle nye fodertyper, fodringsteknologier og managementsystemer samt udvælge mere robuste og tilpasningsdygtige dyr. Fra Danmark deltager forskere fra AU og d. 26. april…

I dag er det muligt at producere maskinsepareret kød, der ikke kan skelnes fra almindeligt hakket kyllingekød.

04.04.2016 | DCA

Nyt værktøj kan vurdere kvaliteten af maskinsepareret kød

Forskere fra AU har i samarbejde med kolleger og virksomheder udviklet et værktøj, der kan måle nedbrydningsgraden af muskelstrukturen i maskinsepareret kyllingekød. Det har ikke været muligt tidligere, hvorfor al maskinsepareret kød er blevet solgt som et lavværdiprodukt – uagtet at en stor del er kød af god kvalitet.

Viser resultater 31 til 40 ud af 67

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste


Koordinator for fjerkræ

Seniorforsker Sanna Steenfeldt

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

Kontaktinfo

ARRANGEMENTER


TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned. 

Ønsker du at abonnere på nyheder om jordbrug og fødevarer finder du tilmelding her.