Nyheder og events - fjerkræ

29.05.2017 | Anis

Spændende konference om dyrs adfærd kommer til Aarhus

For alle, der arbejder professionelt med husdyrhold, med hensyn til opstaldning og management, er der spændende og nyttig viden at hente til august. Her er Aarhus Universitet vært for en international videnskabelig konference, som har temaet: ”Forstå dyrenes adfærd” på programmet.

23.05.2017 | Anis

Hør om den seneste nye forskning omkring dyrs bevidsthed

Seniorforsker Mette Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, er sammen med Bjørn Forkman, forsker i etologi, Københavns Universitet og dyrlæge Klaus Slot i Radio 24syv, hvor de fortæller om det seneste nye i forskningen omkring dyrs bevidsthed. Hvilke metoder bruger man og hvilke resultater er der.

The VetBioNet kick-off meeting was held in Tours the 4th and 5th April 2017.

22.05.2017 | Anis

Internationalt forskningsnetværk skal samarbejde om at bekæmpe infektionssygdomme hos husdyr

Forskere fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet er med som partnere i et stort internationalt projekt, som er blevet lanceret i foråret 2017. Målet med projektet er at opbygge et omfattende forskningsnetværk, som skal stå sammen om at løse den stadigt stigende forekomst af alvorlige infektionssygdomme hos husdyr.

28.04.2017 | Anis

Hvor skal de bæredygtige proteiner og livsnødvendige aminosyrer komme fra?

Den store stigning i økologisk svine- og fjerkræproduktion og den samtidige overgang til 100 pct. økologisk fodring udfordrer en bæredygtig og afbalanceret proteinforsyning til dyrene.

Dyreadfærd- og velfærd er et af de faglig indsatsområder, hvor universitetets forskere udfører forskningsbaseret myndighedsrådgivning. Foto: Jesper Rais

07.04.2017 | Anis

Dyrevelfærden er i fokus på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har en lang forskningstradition inden for dyrevelfærd og har i dag en ledende position på området i Europa. Forskerne arbejder konstant på at modsvare både erhvervets og myndighedernes behov for ny viden og nye teknologier til fremme af bedre dyrevelfærd.

Næbtrimning forårsager akut smerte og indebærer en risiko for mere kroniske smerter, hvorfor man har ønsket at undgå det. Desværre viser undersøgelse, at skader på fjerdragt, hud og brystben er væsentligt forøget hos skrabehøner med intakte næb. Foto: Colourbox.

04.04.2017 | Anis

Ophør med næbtrimning fører til flere skader på fjerdragt, hud og brystben hos skrabehøner

Ophør med næbtrimning bør følges op med øget fokus på managementtiltag, der mindsker risikoen for udvikling af fjerpilning. Det er konklusionen på en undersøgelse udført ved Institut for Husdyrvidenskab, AU, hvor der blev fundet højere forekomst af ringe fjerdragtstilstand, hudskader og brystbensfrakturer hos næbintakte skrabehøner.

Forskere fra Institut for Husdyrvidenskab har leveret forskningsfaglig viden til udvikling af COOP's nye dyrevelfærdsmærke.

30.03.2017 | Anis

COOP’s dyrevelfærdsmærke er udviklet med fagligt bidrag fra forskere ved Aarhus Universitet

Det nye dyrevelfærdsmærke, som COOP indførte for nyligt på en lang række af deres produkter, er baseret på forskningsfaglig viden leveret af forskere fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet. Dyrevelfærdsmærket er inddelt på fire niveauer - alle med en standard for dyrevelfærd, der er markant højere end gældende praksis.

29.03.2017 | Anis

Fagligt seminar om landbrugsdyr som forsøgsdyr

I anledning af Forsøgsdyrenes Dag 2017 afholder DOSO og Dyrenes Beskyttelse den 24. april et fagligt seminar, som sætter fokus på brugen af landbrugsdyr som forsøgsdyr. Blandt oplægsholderne er seniorforskerne Mette S. Herskin samt Jens Malmkvist fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

07.03.2017 | Anis

Bestil en forsker ved Institut for Husdyrvidenskab

Interesserer du dig for økologiske svineproduktion eller vil du vide mere om smerte og lidelse hos dyr? Så kan du, i forbindelse med Forskningens Døgn, bestille en forsker fra Institut for Husdyrvidenskab til at holde foredrag. Det kræver blot at du kan samle mindst 20 personer og kan stille passende rammer til rådighed.

27.02.2017 | Fjerkræ

Høns æder gerne kløverprotein

Der er et stort potentiale i bioraffinering af kløvergræs til proteinfoder og resultatet af de nyeste forsøg viser, at dyrene gerne vil æde foderet.

1 2 3 4 5 6 Næste

Koordinator for fjerkræ

Seniorforsker Sanna Steenfeldt

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

ARRANGEMENTER

man 26 jun
00:00-00:00 |
PhD kursus: Carbohydrates with emphasis on nutrition and intestinal health on non-ruminant animals
Tilmeldingsfrist: 1. juni 2017
man 07 aug
09:00-18:00 | Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé, 8000 Aarhus C
Stor konference om dyreadfærd i Aarhus
Aarhus Universitet er i august vært for en stor videnskabelig konference arrangeret i regi af International Society for Applied Ethology. Under temaet "Forstå dyrenes adfærd" behandler konferencen en række emner inden for anvendt adfærdsbiologi og dyrevelfærd.
man 14 aug
12:30-12:30 | AU Foulum, Blichers allé, 8830 Tjele
Ph.d.-kursus: Gut biology and health
Tilmeldingsfrist er 1. juni 2017

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.