Nyheder og events - fjerkræ

Den væsentligste årsag til trædepudesvidninger blandt økologiske slagtekyllinger vurderes at være kombinationen af fugt og gødning i stalden. Foto: AU

03.07.2017 | Anis

Økologiske slagtekyllinger har brug for tørre fødder

På trods af at økologiske slagtekyllinger har adgang til udeareal, har mere plads og bevæger sig mere end konventionelle slagtekyllinger, så har de ligesom deres konventionelle artsfæller problemer med, at deres trædepuder får svidninger. En ny DCA-rapport undersøger årsager til trædepudesvidninger og peger på mulige forebyggelsesmetoder.

08.06.2017 | Anis

Kom til dyrevelfærdskonference i København til oktober

Den 3. - 4. oktober afholder Videncenter for Dyrevelfærd og netværket for NordCAW konference om hhv. forbrugerdrevet dyrevelfærd samt dyrebaserede velfærdsindikatorer. Den 3. oktober er to forskere fra Institut for Husdyrvidenskab på podiet for at tale om landmandens opfattelse af dyrevelfærd samt investering i dyrevelfærd.

De tre hønselinjer, Hisex (forrest), Hellevad (midt) og Bovans (bagerst), som blev brugt i undersøgelserne.

07.06.2017 | Anis

Måske bliver det muligt at avle høns efter høj immunkompetence i fremtiden

Det er ikke uden betydning, hvilken hønselinje landmanden vælger til sin ægproduktion. Det viser en undersøgelse ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, som har fundet stor variation i både hønsenes vækst samt parametre med betydning for immunforsvaret.

Forskere, industri og repræsentanter for EU’s COST Action program var samlede til afsluttende møde i Bruxelles i april 2017.

31.05.2017 | Anis

Udbytterigt samarbejde om bekæmpelse af virusinfektioner hos fjerkræ

Forskere ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet har været involveret i et omfattende europæisk samarbejde omkring alvorlige virusinfektioner, som har store konsekvenser for fjerkræbranchen verden over. Projektsamarbejdet sluttede i april 2017 og har frembragt ny viden, løsningsforslag og anbefalinger til praksis.

29.05.2017 | Anis

Spændende konference om dyrs adfærd kommer til Aarhus

For alle, der arbejder professionelt med husdyrhold, med hensyn til opstaldning og management, er der spændende og nyttig viden at hente til august. Her er Aarhus Universitet vært for en international videnskabelig konference, som har temaet: ”Forstå dyrenes adfærd” på programmet.

23.05.2017 | Anis

Hør om den seneste nye forskning omkring dyrs bevidsthed

Seniorforsker Mette Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, er sammen med Bjørn Forkman, forsker i etologi, Københavns Universitet og dyrlæge Klaus Slot i Radio 24syv, hvor de fortæller om det seneste nye i forskningen omkring dyrs bevidsthed. Hvilke metoder bruger man og hvilke resultater er der.

The VetBioNet kick-off meeting was held in Tours the 4th and 5th April 2017.

22.05.2017 | Anis

Internationalt forskningsnetværk skal samarbejde om at bekæmpe infektionssygdomme hos husdyr

Forskere fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet er med som partnere i et stort internationalt projekt, som er blevet lanceret i foråret 2017. Målet med projektet er at opbygge et omfattende forskningsnetværk, som skal stå sammen om at løse den stadigt stigende forekomst af alvorlige infektionssygdomme hos husdyr.

28.04.2017 | Anis

Hvor skal de bæredygtige proteiner og livsnødvendige aminosyrer komme fra?

Den store stigning i økologisk svine- og fjerkræproduktion og den samtidige overgang til 100 pct. økologisk fodring udfordrer en bæredygtig og afbalanceret proteinforsyning til dyrene.

Dyreadfærd- og velfærd er et af de faglig indsatsområder, hvor universitetets forskere udfører forskningsbaseret myndighedsrådgivning. Foto: Jesper Rais

07.04.2017 | Anis

Dyrevelfærden er i fokus på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har en lang forskningstradition inden for dyrevelfærd og har i dag en ledende position på området i Europa. Forskerne arbejder konstant på at modsvare både erhvervets og myndighedernes behov for ny viden og nye teknologier til fremme af bedre dyrevelfærd.

Næbtrimning forårsager akut smerte og indebærer en risiko for mere kroniske smerter, hvorfor man har ønsket at undgå det. Desværre viser undersøgelse, at skader på fjerdragt, hud og brystben er væsentligt forøget hos skrabehøner med intakte næb. Foto: Colourbox.

04.04.2017 | Anis

Ophør med næbtrimning fører til flere skader på fjerdragt, hud og brystben hos skrabehøner

Ophør med næbtrimning bør følges op med øget fokus på managementtiltag, der mindsker risikoen for udvikling af fjerpilning. Det er konklusionen på en undersøgelse udført ved Institut for Husdyrvidenskab, AU, hvor der blev fundet højere forekomst af ringe fjerdragtstilstand, hudskader og brystbensfrakturer hos næbintakte skrabehøner.

1 2 3 4 5 6 7 Næste

Koordinator for fjerkræ

Seniorforsker Sanna Steenfeldt

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

ARRANGEMENTER

man 07 aug
09:00-18:00 | Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé, 8000 Aarhus C
Stor konference om dyreadfærd i Aarhus
Aarhus Universitet er i august vært for en stor videnskabelig konference arrangeret i regi af International Society for Applied Ethology. Under temaet "Forstå dyrenes adfærd" behandler konferencen en række emner inden for anvendt adfærdsbiologi og dyrevelfærd.
man 14 aug
12:30-12:30 | AU Foulum, Blichers allé, 8830 Tjele
Ph.d.-kursus: Gut biology and health
Tilmeldingsfrist er 1. juni 2017
tir 03 okt
00:00-00:00 |
Dyrevelfærdskonference i København
Videncenter for Dyrevelfærd og netværket for NordCAW afholder konference om hhv. forbrugerdrevet dyrevelfærd samt dyrebaserede velfærdsindikatorer.

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.