Nyheder og events - fjerkræ

Næbtrimning forårsager akut smerte og indebærer en risiko for mere kroniske smerter, hvorfor man har ønsket at undgå det. Desværre viser undersøgelse, at skader på fjerdragt, hud og brystben er væsentligt forøget hos skrabehøner med intakte næb. Foto: Colourbox.

04.04.2017 | Anis

Ophør med næbtrimning fører til flere skader på fjerdragt, hud og brystben hos skrabehøner

Ophør med næbtrimning bør følges op med øget fokus på managementtiltag, der mindsker risikoen for udvikling af fjerpilning. Det er konklusionen på en undersøgelse udført ved Institut for Husdyrvidenskab, AU, hvor der blev fundet højere forekomst af ringe fjerdragtstilstand, hudskader og brystbensfrakturer hos næbintakte skrabehøner.

Forskere fra Institut for Husdyrvidenskab har leveret forskningsfaglig viden til udvikling af COOP's nye dyrevelfærdsmærke.

30.03.2017 | Anis

COOP’s dyrevelfærdsmærke er udviklet med fagligt bidrag fra forskere ved Aarhus Universitet

Det nye dyrevelfærdsmærke, som COOP indførte for nyligt på en lang række af deres produkter, er baseret på forskningsfaglig viden leveret af forskere fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet. Dyrevelfærdsmærket er inddelt på fire niveauer - alle med en standard for dyrevelfærd, der er markant højere end gældende praksis.

29.03.2017 | Anis

Fagligt seminar om landbrugsdyr som forsøgsdyr

I anledning af Forsøgsdyrenes Dag 2017 afholder DOSO og Dyrenes Beskyttelse den 24. april et fagligt seminar, som sætter fokus på brugen af landbrugsdyr som forsøgsdyr. Blandt oplægsholderne er seniorforskerne Mette S. Herskin samt Jens Malmkvist fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

07.03.2017 | Anis

Bestil en forsker ved Institut for Husdyrvidenskab

Interesserer du dig for økologiske svineproduktion eller vil du vide mere om smerte og lidelse hos dyr? Så kan du, i forbindelse med Forskningens Døgn, bestille en forsker fra Institut for Husdyrvidenskab til at holde foredrag. Det kræver blot at du kan samle mindst 20 personer og kan stille passende rammer til rådighed.

Sojabønner indeholder ofte glyphosatrester. Nyt projekt skal undersøge, hvad det betyder, når husdyrene udsættes for glyphosat-rester via foderet. Foto: Colourbox.
I projektet undersøges virkningen af glyphosat på mavetarmkanalens mikroorganismer og på mineralstatus hos svin og fjerkræ samt eventuelle afledte effekter på dyrenes sundhed og produktivitet. Foto: Colourbox.

23.01.2017 | Anis

Kan rester af glyphosat i foderet påvirke husdyrs sundhed?

Forskere ved Institut for Husdyrvidenskab har netop fået bevilget 10 mio. kr. af VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN til et omfattende projekt, der skal undersøge, om rester af stoffet glyphosat i foderet påvirker husdyrs sundhed.

23.01.2017 | Anis

Dyreforsøg - hvorfor og hvordan?

Søndag den 5. februar behandler Folkeuniversitetet emnet om brugen af dyr i forsøg. Tre forskere sætter dyreforsøg på programmet og ser på mulighederne i fortiden og nutiden. Én af forskerne er seniorforsker Mette Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, som vil fortælle om, hvad vi egentlig ved om smerte og lidelse hos dyr.

Udover at være en god proteinkilde, har muslinger den fordel, at de kan bruges som vandrensere. Foto: Colourbox

06.01.2017 | Anis

Muslinger på menuen hos grise og høns

Muslinger er omdrejningspunktet i et nyt projekt, hvor virksomheder og forskere fra bl.a. AU skal udvikle systemer til omkostningseffektiv muslingeproduktion. Det skal på én og samme tid forbedre vandmiljøet og danne grundlag for udvikling af protein til husdyr.

19.12.2016 | Anis

Åbent for tilmelding til ISAE 2017

Den internationale konference ISAE 2017 afholdes i Aarhus den 7.-10. august og arrangeres af Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Årets tema er "Understanding animal behaviour". Tilmeldingen er åben nu og frem til den 20/7-2017. Deadline for indsendelse af abstracts er den 5. februar 2017.

25.11.2016 | Anis

Fjerkræforsker fra Institut for Husdyrvidenskab genudpeget til Fjerkræafgiftsfondens bestyrelse

Seniorforsker Sanna Steenfeldt fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet er per 1. november 2016 genudpeget til at sidde i bestyrelsen for Fjerkræafgiftsfonden.

I projektet er fokus rettet mod melorme, da disse insekter både udgør et reelt alternativ til andre proteinkilder. Foto: Teknologisk Institut

23.11.2016 | Anis

Insekterne rykker ind i stalden

Danmark skal være foregangsland for bæredygtig industriel produktion af insekter til foder og fødevarer. Det er målet i et nyt projekt, hvor forskere fra Aarhus Universitet i samarbejde med kolleger og erhverv vil anvende organiske rester og spildprodukter til at opdrætte insekter i stor skala.

1 2 3 4 5 6 Næste

Koordinator for fjerkræ

Seniorforsker Sanna Steenfeldt

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

ARRANGEMENTER

man 24 apr
10:00-16:00 |
Fagligt seminar på Forsøgsdyrenes Dag
I anledning af Forsøgsdyrenes Dag 2017 afholdes et fagligt seminar, som sætter fokus på brugen af landbrugsdyr som forsøgsdyr.
tir 25 apr
00:00-00:00 |
Forskningens Døgn: "Bestil en forsker"
Ved Institut for Husdyrvidenskab kan du i forbindelse med Forskningens Døgn gøre brug af "Bestil en forsker" om emner som økologisk svineproduktion samt viden om dyrs smerte og lidelse.
tor 27 apr
00:00-00:00 | Leuven, Belgium
International Conference for Youth in Agriculture
A 4-day International Conference aims to bring 100 young, internationally students together to create new ideas in order to solve major social problems through their agricultural expertise and passion.

1 2 Næste

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.