Nyheder og events - fjerkræ

07.03.2017 | Anis

Bestil en forsker ved Institut for Husdyrvidenskab

Interesserer du dig for økologiske svineproduktion eller vil du vide mere om smerte og lidelse hos dyr? Så kan du, i forbindelse med Forskningens Døgn, bestille en forsker fra Institut for Husdyrvidenskab til at holde foredrag. Det kræver blot at du kan samle mindst 20 personer og kan stille passende rammer til rådighed.

Sojabønner indeholder ofte glyphosatrester. Nyt projekt skal undersøge, hvad det betyder, når husdyrene udsættes for glyphosat-rester via foderet. Foto: Colourbox.
I projektet undersøges virkningen af glyphosat på mavetarmkanalens mikroorganismer og på mineralstatus hos svin og fjerkræ samt eventuelle afledte effekter på dyrenes sundhed og produktivitet. Foto: Colourbox.

23.01.2017 | Anis

Kan rester af glyphosat i foderet påvirke husdyrs sundhed?

Forskere ved Institut for Husdyrvidenskab har netop fået bevilget 10 mio. kr. af VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN til et omfattende projekt, der skal undersøge, om rester af stoffet glyphosat i foderet påvirker husdyrs sundhed.

23.01.2017 | Anis

Dyreforsøg - hvorfor og hvordan?

Søndag den 5. februar behandler Folkeuniversitetet emnet om brugen af dyr i forsøg. Tre forskere sætter dyreforsøg på programmet og ser på mulighederne i fortiden og nutiden. Én af forskerne er seniorforsker Mette Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, som vil fortælle om, hvad vi egentlig ved om smerte og lidelse hos dyr.

Udover at være en god proteinkilde, har muslinger den fordel, at de kan bruges som vandrensere. Foto: Colourbox

06.01.2017 | Anis

Muslinger på menuen hos grise og høns

Muslinger er omdrejningspunktet i et nyt projekt, hvor virksomheder og forskere fra bl.a. AU skal udvikle systemer til omkostningseffektiv muslingeproduktion. Det skal på én og samme tid forbedre vandmiljøet og danne grundlag for udvikling af protein til husdyr.

19.12.2016 | Anis

Åbent for tilmelding til ISAE 2017

Den internationale konference ISAE 2017 afholdes i Aarhus den 7.-10. august og arrangeres af Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Årets tema er "Understanding animal behaviour". Tilmeldingen er åben nu og frem til den 20/7-2017. Deadline for indsendelse af abstracts er den 5. februar 2017.

25.11.2016 | Anis

Fjerkræforsker fra Institut for Husdyrvidenskab genudpeget til Fjerkræafgiftsfondens bestyrelse

Seniorforsker Sanna Steenfeldt fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet er per 1. november 2016 genudpeget til at sidde i bestyrelsen for Fjerkræafgiftsfonden.

I projektet er fokus rettet mod melorme, da disse insekter både udgør et reelt alternativ til andre proteinkilder. Foto: Teknologisk Institut

23.11.2016 | Anis

Insekterne rykker ind i stalden

Danmark skal være foregangsland for bæredygtig industriel produktion af insekter til foder og fødevarer. Det er målet i et nyt projekt, hvor forskere fra Aarhus Universitet i samarbejde med kolleger og erhverv vil anvende organiske rester og spildprodukter til at opdrætte insekter i stor skala.

Foto: Helle Nygaard Lærke
Halvdelen af deltagerne var eksterne bl.a. fra fagområder som human medicin og det danske forsvar.
Foto: Helle Nygaard Lærke

18.11.2016 | Anis

Stor opbakning til netop afviklet dyreforsøgskursus

Institut for Husdyrvidenskab har for nyligt afsluttet Dyreforsøgskursus (kategori B). Uddannelse på dette område har høj prioritet ved instituttet. Derfor var kursets indhold mere omfattende end påkrævet, idet der også indgik produktionsdyr i programmet.

Institut for Husdyrvidenskab, AU har bidraget til fødselsdagen med denne postergave.

01.10.2016 | Anis

Udstilling om Dyreværnslovens 100 års fødselsdag

Videncenter for Dyrevelfærd har i anledning af dyreværnslovens 100 års fødselsdag, i tæt samarbejde med Ministeriets departement, fremstillet en plancheudstilling om dyrenes og deres rettigheders historie i nyere tid. Udstillingen kan ses på Københavns Universitet frem til og med den 6. oktober. ANIS har bidraget med en poster til udstillingen.

21.09.2016 | Anis

Åbent Landbrug i Foulum en kæmpe succes

Danmarks Kvægforskningscenter og Økohallen ved AU-Foulum havde et forrygende besøgstal her i weekenden i forbindelse med vores Åbent Landbrug arrangement. De to lokaliteter havde tilsammen 3000 gæster, hvilket vidner om, at rigtigt mange danskere gerne vil vide mere om fødevareforskning og landbrugsproduktion.

1 2 3 4 5 Næste

Koordinator for fjerkræ

Seniorforsker Sanna Steenfeldt

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

ARRANGEMENTER

tir 25 apr
00:00-00:00 |
Forskningens Døgn: "Bestil en forsker"
Ved Institut for Husdyrvidenskab kan du i forbindelse med Forskningens Døgn gøre brug af "Bestil en forsker" om emner som økologisk svineproduktion samt viden om dyrs smerte og lidelse.
tor 27 apr
00:00-00:00 | Leuven, Belgium
International Conference for Youth in Agriculture
A 4-day International Conference aims to bring 100 young, internationally students together to create new ideas in order to solve major social problems through their agricultural expertise and passion.
man 26 jun
00:00-00:00 |
PhD kursus: Carbohydrates with emphasis on nutrition and intestinal health on non-ruminant animals
Tilmeldingsfrist: 1. juni 2017

1 2 Næste

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.