Nyheder og events - fjerkræ

20.06.2018 | Anis

Vil du vide mere om Agrobiologi-uddannelsen?

Interesserer du dig for biologi og vil du gerne have indflydelse på, hvordan vi i Danmark arbejder med jordbrug, fødevarer og husdyr? Så er Agrobiologi-studiet på Aarhus Universitet måske noget for dig. Se og hør mere om studiet i en ny video.

12.06.2018 | Anis

Scientific career positions in physiology, nutrition and disease prevention of monogastric animals

The Department of Animal Science, Aarhus University, invites highly qualified applicants for three positions in sustainable feeding and nutritional physiology and disease prevention of monogastric production animals available from 1 November 2018 or soon thereafter.

12.06.2018 | Anis

Associate Professor or Senior Scientist in Immunological Methods and Immune System of Production Animals

Do you have broad research expertise in basic immunology and host-pathogen interaction? The Department of Animal Science, Aarhus University, invites highly qualified applicants for a position in immunological methods and immune system of production animals available from 1 January 2019 or soon thereafter.

07.06.2018 | Anis

Center for Husdyrfaciliteter søger jordbrugsteknolog/forsøgsmedarbejder

Kan du se dig selv i et alsidigt job med fokus pasning af foderfabrik, dyr og maskiner i forsøg? Institut for Husdyrvidenskab - Center for Husdyrfaciliteter, AU, søger en jordbrugsteknolog/forsøgsmedarbejder snarest muligt. Vi kan tilbyde et udfordrende job med gode muligheder for faglig udvikling. Ansøgningsfrist er den 20. juni 2018.

31.05.2018 | Anis

Husdyrfaglig profil søges til forskning i husdyrbesætninger per 1. september

Interesserer du dig for velfærd og sundhed hos husdyr og for at være i dialog med landmænd, forskere, IT-folk og studerende og har du lyst til at bidrage til anvendelsesorienteret forskning? Vi kan tilbyde dig et spændende job, hvor du vil indgå i et dynamisk og resultatorienteret forskningsteam. Ansøgningsfrist: 29. juni 2018.

Ph.d.-studerende Atefeh Berenjian (t.v.) og bachelorstuderende Maud van der Brand vejer slagtekyllinger som led i undersøgelse af kyllingernes gangegenskaber. I baggrunden bliver kyllingernes gangegenskaber evalueret. Foto: Anja Brinch Riber

19.05.2018 | DCA

Hvorfor går nogle slagtekyllinger dårligt og hvad betyder det for dem?

Forskere fra Aarhus Universitet er blandt de første til at fokusere på årsager og effekt af unormal gang, der ikke betegnes som decideret halthed, hos konventionelle slagtekyllinger.

03.05.2018 | Anis

Hvordan studerer vi dyrs smerter?

Studier af smerter hos dyr er udfordrende at gennemføre, men kan være centrale for vores forståelse af dyrenes velfærd. Læs om den nyeste forskning på området i denne artikel fra Videnskab.dk forfattet af seniorforsker Mette S. Herskin, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

Mange æglæggende høner har skader på deres brystben - og det er uanset produktionsform. Foto: Anja Brinch Riber

23.04.2018 | DCA

Brud på høners brystben går ud over dyrevelfærden

Forskere fra Aarhus Universitet fastslår i redegørelse, at skader på æglæggende høners brystben udgør et dyrevelfærdsproblem.

13.04.2018 | Anis

Kløvergræs som foderprotein til økologiske æglæggere

Protein udvundet af kløvergræs gennem bioraffinering har potentiale som ny proteinkilde i foder til økologisk fjerkræ. Kløvergræs protein har, ligesom sojabønner, en god aminosyresammensætning og et højt indhold af methionin, der er vigtig for fjerkræ.

13.04.2018 | Fjerkræ

Fernanda Tahamtani fra Institut for Husdyrvidenskab har modtaget et legat fra CostAction GroupHouseNet. Pengene har givet mulighed for at deltage i et forskningsophold om fjerpilning i Slovakiet

Legatet har været med til at finansiere opholdet ved Slovak Academy of Sciences i Bratislava fra februar til marts. Resultaterne kan bruges i det videre arbejde om udfordringer ved fjerpilning.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste

Koordinator for fjerkræ

Seniorforsker Sanna Steenfeldt

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

ARRANGEMENTER

Ingen nyheder i denne liste

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.