Nyheder og events - fjerkræ

13.04.2018 | Fjerkræ

Fernanda Tahamtani fra Institut for Husdyrvidenskab har modtaget et legat fra CostAction GroupHouseNet. Pengene har givet mulighed for at deltage i et forskningsophold om fjerpilning i Slovakiet

Legatet har været med til at finansiere opholdet ved Slovak Academy of Sciences i Bratislava fra februar til marts. Resultaterne kan bruges i det videre arbejde om udfordringer ved fjerpilning.

Bælgplanter som lupin, hestebønne og ært har et højt proteinindhold og kan med fordel dyrkes til foder i Danmark, men indholdet af methionin er lavt og dermed ikke en ideel proteinkilde til fjerkræ. Foto: Klaus Horsted

28.03.2018 | Anis

Økologiske dyr skal spise dansk grønt protein og muslingemel

Økologiske landmænd må i dag fodre dyrene med en lille del ikke-økologisk foder, men EU-krav om 100 procent økologisk foder er på vej. Forskere fra Aarhus Universitet kortlægger i en ny DCA-rapport mulighederne for at dyrke dansk proteinfoder til økologiske grise og fjerkræ. Blandt alternativerne er dansk dyrkede bælgplanter, protein fra grøn…

22.03.2018 | Forskning

Antimikrobiel resistens – Aarhus Universitet viser vejen i Europa

Udfordringen med antimikrobiel resistens (AMR) er et faktum. På en udstilling i Europa-Parlamentet i Bruxelles fortalte forskere fra Aarhus Universitet i november 2017 om status på forskningen inden for området og gav deres bud på de fremtidige muligheder for at løse problemet.

Der afholdes informationsmøde om masteruddannelsen den 11. april på Aarhus Universitet. Foto: Colourbox.

15.03.2018 | Anis

Bliv master i vurdering af husdyrvelfærd – nyt hold starter til september

Overvejer du en efteruddannelse inden for vurdering af dyrevelfærd? Så læs her om tre studerendes erfaringer og udbytte med masteruddannelsen ved Aarhus Universitet. Alle tre har fundet uddannelsen relevant for deres arbejde og anbefaler den til andre. Måske du skal være en del af det nye hold til september?

15.03.2018 | Anis

Bestil en forsker

Nu har du muligheden for gratis at bestille en forsker til at komme ud og fortælle om sin viden inden for et specifikt forskningsområde. Tilbuddet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som forløber fra den 20. - 26. april, hvor forskerne rykker ud i hele landet for at fortælle børn, unge og voksne om deres forskning.

08.03.2018 | Arrangement

Institut for Agroøkologi og Institut for Husdyrvidenskab inviterer til alumnedag 5. april på AU Foulum

De to institutter vil rigtig gerne se tidligere og nuværende studerende samt tidligere og nuværende medarbejdere til fælles alumnedag i Foulum 5. april 2018.

12.02.2018 | Arrangement

Ny foderfabrik indvies 1. marts på AU Foulum

Institut for Husdyrvidenskab holder åbent hus på den nye foderfabrik og samarbejdspartnere og andre interesserede er velkomne til at kigge forbi for at høre om det nye anlæg.

Forskere har undersøgt mulige forbedringer af den økologiske slagtekyllingeproduktion. Foto: Multichick

09.02.2018 | Agro

Ny viden kan styrke markedet for økokyllinger

En blanding af mark, skov og energipil har stor betydning for økokyllingers aktivitet, adfærd og velfærd, og fodringstrategier kan med fordel designes til den enkelte race. Med et stigende salg af økokyllinger er en øget diversitet i detailhandlen en vigtig faktor for at understøtte den positive udvikling.

17.01.2018 | Anis

Interested in blue mussel, seaweed, insects and sustainable animal production?

PhD fellowship/scholarship available at Graduate School of Science and Technology, Aarhus University, Denmark, within the Animal Science programme. The position is available from 1 May 2018 or later.

Der skal ganske mange larver til at gøre en høne mæt. Foto: Aarhus Universitet Foulum

13.11.2017 | Anis

Larveproduktion til økologiske høns er udfordrende

Insektlarver er en rigtigt god proteinkilde i foder til økologisk fjerkræ, men det er en udfordring at producere larver i store mængder til økologisk foder.

1 2 3 4 5 6 7 8 Næste

Koordinator for fjerkræ

Seniorforsker Sanna Steenfeldt

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

ARRANGEMENTER

Ingen nyheder i denne liste

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.