Nyheder og events - fjerkræ

01.05.2019 | Anis

Ny årsrapport fra Danmarks 3R-Center

Vil du vide mere om dyreforsøg og 3R - reduction, replacement og refinement? Så kan du læse den nye Årsrapport 2018 fra Danmarks 3R-Center og måske især artiklen side 32 om vores indsat på Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet.

Undervejs på rundvisningen viste Ib Sillebak Kristensen deltagerne en udstillingsmodel af koens fire maver. Foto: Linda S. Sørensen.
Deltagerne netop ankommet til alumnedagen, hvor der blev budt på sandwich og vand. Foto: Linda S. Sørensen.
De to alumner Monica Bach fra DLG (t.v.) samt Mette Langgaard Jensen fra SEGES, som holdt oplæg om deres karriereveje. Foto: Linda S. Sørensen.

12.04.2019 | Anis

Fælles alumnedag for agrobiologer ved AU-Foulum

Institut for Husdyrvidenskab samt Institut for Agroøkologi har afholdt årets fælles alumnedag i Foulum. Det var anden gang arrangementet løb af stablen for at bevare relationen til alumnerne samt i fællesskab at styrke og udvide det professionelle netværk.

Bestil foredraget: Hvad ved vi om smerter hos dyr, og betyder det noget for os. Foto: Colourbox

27.02.2019 | Anis

Bestil en forsker til Forskningens Døgn

I forbindelse med Forskningens Døgn sidst i april har du mulighed for at booke en række spændende foredrag med en forsker. Ved Institut for Husdyrvidenskab står seniorforsker Mette S. Herskin til rådighed for at fortælle om smerter hos dyr. Der åbnes for bestilling af en forsker den 1. marts.

Formålet med forskningen er finde løsninger til at forebygge og bekæmpe rødsyge hos æglæggere. Arkivfoto: Linda S. Sørensen.
De første resultater peger på, at der findes mange varianter af rødsygebakterier og at næsten alle varianter ser ud til at kunne gøre høns syge. Arkivfoto: Linda S. Sørensen.

12.02.2019 | Anis

Hvad har de seneste års forskning lært os om rødsyge hos æglæggere?

Rødsyge er en bakteriesygdom, som forårsager høj dødelighed og nedsat ægproduktion hos æglæggere, særligt i flokke med adgang til udearealer. Ny forskning, med deltagelse fra AU, har genereret ny viden om, hvilke varianter af rødsygebakterier der findes samt hvordan kyllingers immunforsvar reagerer ved infektion med rødsygebakterier.

12.02.2019 | Fjerkræ

Bedre dyrevelfærd med langsomt voksende, aktive kyllinger

Den økologiske slagtefjerkræproduktion kan styrkes via et øget fokus på robuste og aktive racer samt et produktionssystem, der i endnu højere grad tilgodeser de økologiske principper om høj dyrevelfærd og reduceret miljø- og klimapåvirkning.

03.12.2018 | Anis

Kløvergræs kan udskifte en del af det traditionelle foderprotein til slagtekyllinger

Mindst 13% af det traditionelle foderprotein til økologiske slagtekyllinger kan fint erstattes med protein udvundet fra kløvergræs, viser ny forskning fra Aarhus Universitet.

Med udfasningen af skalæg fra burhøns forventes det, at salget af skrabeæg i stedet vil stige markant. Foto: Colourbox

22.10.2018 | Fjerkræ

Dyrevelfærden i skrabeægsproduktionen kan forbedres

Der er en række dyrevelfærdsmæssige udfordringer i skrabeægsproduktionen, men omfanget kan reduceres. Forskere fra Aarhus Universitet har identificeret fem indsatsområder.

Slagtekyllinger i pil. Arkivfoto.
Fjerkræbranchen var bredt repræsenteret ved workshop i Foulum, Aarhus Universitet. Foto: Linda S. Sørensen
Høner i projektet "Green-Eggs", som er aktuelt på Økoplatformen ved AU-Foulum. Foto: Linda S. Sørensen

27.08.2018 | Anis

Workshop med fokus på 100% økologisk fodring af fjerkræ i Foulum

En bred vifte af repræsentanter fra fjerkræbranchen var for nyligt samlet til workshop på Aarhus Universitet i Foulum for at debattere udfordringer og muligheder for 100% økologisk fodring af æglæggere og slagtekyllinger. Udbyttet fra workshoppen vil blive præsenteret i Frankrig senere på året.

31.07.2018 | Anis

WORKSHOP: Muligheder for at sikre 100% økologisk foder til fjerkræ

Deltag i workshop og være med til at diskutere fremtidige muligheder for en øget produktion af økologisk lokalfoder, der kan bidrage til at nå målet omkring 100% økologisk foder til økologiske slagtekyllinger og æglæggere. Deltagelse er gratis. Frist for tilmelding er den 3. august 2018.

12.07.2018 | Anis

Alt godt fra havet til æglæggende høner

Forskere fra Aarhus Universitet udfører et forsøg med æglæggende høner på en økologisk bedrift fra maj til september 2018 for at teste fodring med muslingemel i stedet fiskemel til æglæggende høner.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for fjerkræ

Seniorforsker Sanna Steenfeldt

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

ARRANGEMENTER

man 17 jun
00:00-00:00 | AU Foulum, Blichers allé 20, DK-8830 Tjele
PhD course: Carbohydrates with emphasis on nutrition and intestinal health of non-ruminant animals

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.