Nyheder og events - fjerkræ

Der skal ganske mange larver til at gøre en høne mæt. Foto: Aarhus Universitet Foulum

13.11.2017 | Anis

Larveproduktion til økologiske høns er udfordrende

Insektlarver er en rigtigt god proteinkilde i foder til økologisk fjerkræ, men det er en udfordring at producere larver i store mængder til økologisk foder.

Aarhus University and University of Copenhagen offer a residential PhD course on Animal Pain in March 2018. Photo by Pierpaolo Di Giminiani, University of Newcastle

12.09.2017 | Anis

Ph.d.-kursus: Animal Pain

Aarhus Universitet og Københavns Universitet udbyder PhD-kurset: Animal Pain med det formål at give de studerende et overblik over, hvad begrebet smerter hos dyr omfatter ud fra et biologisk perspektiv. Tilmeldingsfrist er den 1. december 2017.

ISAE-konferencens overordnede tema var i år "Forstå dyrenes adfærd" og der deltog i alt 300 forskere og andre interesserede fra 41 lande. Foto: Linda S. Sørensen

18.08.2017 | Anis

Husdyrenes adfærd og velfærd sat under lup i Aarhus

Forskere fra hele verden var den 7. til 10. august samlet i Aarhus for at dele og diskutere ny viden om dyrs adfærd. Her var Aarhus Universitet vært for den årlige konference i International Society for Applied Ethology (ISAE).

Den væsentligste årsag til trædepudesvidninger blandt økologiske slagtekyllinger vurderes at være kombinationen af fugt og gødning i stalden. Foto: AU

03.07.2017 | Anis

Økologiske slagtekyllinger har brug for tørre fødder

På trods af at økologiske slagtekyllinger har adgang til udeareal, har mere plads og bevæger sig mere end konventionelle slagtekyllinger, så har de ligesom deres konventionelle artsfæller problemer med, at deres trædepuder får svidninger. En ny DCA-rapport undersøger årsager til trædepudesvidninger og peger på mulige forebyggelsesmetoder.

08.06.2017 | Anis

Kom til dyrevelfærdskonference i København til oktober

Den 3. - 4. oktober afholder Videncenter for Dyrevelfærd og netværket for NordCAW konference om hhv. forbrugerdrevet dyrevelfærd samt dyrebaserede velfærdsindikatorer. Den 3. oktober er to forskere fra Institut for Husdyrvidenskab på podiet for at tale om landmandens opfattelse af dyrevelfærd samt investering i dyrevelfærd.

De tre hønselinjer, Hisex (forrest), Hellevad (midt) og Bovans (bagerst), som blev brugt i undersøgelserne.

07.06.2017 | Anis

Måske bliver det muligt at avle høns efter høj immunkompetence i fremtiden

Det er ikke uden betydning, hvilken hønselinje landmanden vælger til sin ægproduktion. Det viser en undersøgelse ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, som har fundet stor variation i både hønsenes vækst samt parametre med betydning for immunforsvaret.

Forskere, industri og repræsentanter for EU’s COST Action program var samlede til afsluttende møde i Bruxelles i april 2017.

31.05.2017 | Anis

Udbytterigt samarbejde om bekæmpelse af virusinfektioner hos fjerkræ

Forskere ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet har været involveret i et omfattende europæisk samarbejde omkring alvorlige virusinfektioner, som har store konsekvenser for fjerkræbranchen verden over. Projektsamarbejdet sluttede i april 2017 og har frembragt ny viden, løsningsforslag og anbefalinger til praksis.

29.05.2017 | Anis

Spændende konference om dyrs adfærd kommer til Aarhus

For alle, der arbejder professionelt med husdyrhold, med hensyn til opstaldning og management, er der spændende og nyttig viden at hente til august. Her er Aarhus Universitet vært for en international videnskabelig konference, som har temaet: ”Forstå dyrenes adfærd” på programmet.

23.05.2017 | Anis

Hør om den seneste nye forskning omkring dyrs bevidsthed

Seniorforsker Mette Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, er sammen med Bjørn Forkman, forsker i etologi, Københavns Universitet og dyrlæge Klaus Slot i Radio 24syv, hvor de fortæller om det seneste nye i forskningen omkring dyrs bevidsthed. Hvilke metoder bruger man og hvilke resultater er der.

The VetBioNet kick-off meeting was held in Tours the 4th and 5th April 2017.

22.05.2017 | Anis

Internationalt forskningsnetværk skal samarbejde om at bekæmpe infektionssygdomme hos husdyr

Forskere fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet er med som partnere i et stort internationalt projekt, som er blevet lanceret i foråret 2017. Målet med projektet er at opbygge et omfattende forskningsnetværk, som skal stå sammen om at løse den stadigt stigende forekomst af alvorlige infektionssygdomme hos husdyr.

1 2 3 4 5 6 7 Næste

Koordinator for fjerkræ

Seniorforsker Sanna Steenfeldt

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

ARRANGEMENTER

ons 29 nov
00:00-00:00 |
Økologikongres 2017
Årets økologikongres afholdes på Comwell i Kolding fra den 29. - 30. november 2017.
man 05 mar
00:00-00:00 | Hotel Frederiksdal, Lyngby, Denmark
Ph.d-kursus: Animal Pain
Tilmeldingsfrist: 1. december 2017

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.