Ny bæredygtig opkoncentreringsteknologi til malkebesætninger |
Projektets formål
- at skabe en mere bæredygtig og klimavenlig mælkeproduktion gennem udvikling af nye mælketeknologier til opkoncentrering af mælk på gården, hvorved det er muligt at reducere CO2-udledning, køleomkostninger og transportudgifter og således demonstrere, at bæredygtighed og lønsomhed fint kan gå hånd i hånd.
Delmål
Projektet skal bl.a. medvirke til:
Udbytte af projektet
Indledende beregninger har vist, at opkoncentrering af mælken med fordel kan flyttes ud på de store gårde. For at nå de forventede forretningsmål er det nødvendigt at udvikle teknologier til opkoncentrering af mælk på gården, og projektet vil derudover dokumentere mælkekoncentraternes kvalitet, holdbarhed og funktionalitet, demonstrere konceptet for landmændene (sker hos KFC) samt detailberegne de økonomiske, klima- og miljømæssige gevinster ved at flytte opkoncentreringen ud til de store malkekvægsbesætninger.
Projektets resultater vil blive offentliggjort i videnskabelige tidsskrifter og i branchetidsskrifter, ligesom resultaterne vil blive formidlet ved nationale møder for producenter og rådgivere.
Resultater/relaterede artikler
Status på projekt: "Opkoncentrering af mælk på gårdene", oktober 2014. Omtale på FOODCULTURE.dk: september 2014 Poster om projektet, september 2013 Foromtale af projektet, januar 2013
|