Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Forskere ved Aarhus Universitet arbejder på at udvikle tilskudsfoder til malkekøer, som medfører en reduktion i forekomsten af fodringsbetingede sygdomme og bedre udnyttelse af foderet. Det vil resultere i økonomiske besparelser for erhvervet.
Sygdommen digital dermatitis forekommer oftere hos køer med beskidte klove.
En automatisk klovvasker, som er udviklet i tæt parløb mellem en privat virksomhed og forskere på Aarhus Universitet, er patenteret og sat i produktion. Nu oprustes indsatsen med henblik på eksport til udlandet.
Der er forskel på dyrlæger og landmænd – i hvert fald, når det drejer sig om at vurdere smerte hos køer og holdningen til, hvordan smerten skal håndteres. Det viser en ny undersøgelse foretaget af forskere ved Aarhus Universitet.
Indhold af næringsstoffer, tørstof og volumen i husdyrgødning er nu offentliggjort af Aarhus Universitet.
Der er en klar lineær sammenhæng mellem, hvor længe man ligger i solen og hvor meget vitamin D3 kroppen danner – i hvert fald hvis man er en ko.
Parvis opstaldning af kalve er et lovende alternativ til den traditionelle opstaldning. Social kontakt i mælkeperioden øger kalvens sociale kompetencer og evne til at tilpasse sig et nyt miljø.
Fodring af giraffer i zoologiske haver foregår ofte mere på grundlag af gefühl og erfaring end videnskabelig dokumentation for, hvad er sundest for girafferne.
En fyldestgørende vurdering af betydningen af foder- og fodringstiltags effekt på udledningen af drivhusgasser fra mælkeproduktion skal se på hele kæden fra produktion af foder til produktion af mælk.
Side 39 af 39
Professor Martin Riis Weisbjerg
Institut for Husdyrvidenskab
Kontaktinfo
Se forsøgsfaciliteter
Se projekter om kvæg
Nyhedsbrevet fra DCA udsendes hver uge og orienterer om forskning i husdyr, jordbrug og fødevarer samt kommende arrangementer. Se eksempel på nyhedsbrevet. Ønsker du at abonnere på nyhedsbrevet finder du tilmeldingen her.