Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Den optimale strategi til afgoldning af malkekøer
Anbefalingerne fra sidste år om at sænke malkefrekvensen men ikke foderniveauet blev fastholdt ved årets fodringsdag i Herning, da seniorforsker Mogens Larsen fremlagde de endelige resultater fra undersøgelserne om afgoldning af højtydende malkekøer.
Aarhus Universitets Institut for Husdyrvidenskab udbyder igen den 2-årige masteruddannelse i ”Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen”. Uddannelsen er for dig, der allerede arbejder eller har lyst til at arbejde med dyrevelfærd. Det er en deltidsuddannelse med plads til at være i beskæftigelse sideløbende, og der er opstart i februar 2022.
Aarhus Universitet er med i to nye spændende projekter støttet af Grønt Udviklings og Demonstrationsprogram (GUDP), som skal bidrage til mere klimavenlige køer via avl.
Joakim Ingversen og DR’s klimakorrespondent Thøger Kirk har besøgt Mette Olaf Nielsen på Danmarks Kvægforskningscenter på Aarhus Universitet for at se, hvordan forskerne arbejder for at løse klimaudfordringer i landbruget - blandt andet ved hjælp af tang i kvægfoder, der kan reducere metanudledningen betydeligt. Se med i programmet "Den grønne optur" (fra cirka 11.30).
Professor Margit Bak Jensen fra Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet er udpeget til at deltage i den videnskabelig arbejdsgruppe, som skal rådgive Naturstyrelsen om etableringen af landets naturnationalparker.
Omkring 500 interesserede har været forbi kvægforsøgsfaciliteterne ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet i Foulum i de seneste dage i anledning af den officielle indvielse og afholdelse af åbent hus.
We are inviting applications for a PhD fellowship/scholarship at Graduate School of Technical Sciences, Aarhus University, Denmark, within the Animal Science programme. The title is "Modelling methane emission from dairy herds under different management strategies". The position is available from 1 December 2021 or later.
Tirsdag den 7. september slås dørene op til Fodringsdag 2021. Her kan du som kvægbrugsrådgiver, dyrlæge, underviser, studerende, foderfirma, forsker eller mælkeproducent hente de nyeste forskningsresultater og væsentligste viden om fodring af kvæg. Fodringsdag 2021 arrangeres af SEGES i samarbejde med Aarhus Universitet og Københavns Universitet.
Onsdag den 1. september afholder Aarhus Universitet det længe ventede Åbent Hus på Danmarks Kvægforskningscenter i Foulum. Anledningen er centrets nye staldkompleks, der rummer helt unikke forsøgsfaciliteter til kvæg. Alle med interesse for kvæg er velkomne.
I forbindelse med den britiske BBC-dokumentarserie: "Greta Thunberg: A year to change the world" har Greta Thunberg besøgt Danmarks Kvægforskningscenter ved Aarhus Universitet i Foulum. Her mødtes hun med professor Mette Olaf Nielsen for at høre om forskning i at begrænse metansudledning fra kvæg. Indslaget fra Foulum starter 28:51.
Side 3 af 39
Professor Martin Riis Weisbjerg
Institut for Husdyrvidenskab
Kontaktinfo
Se forsøgsfaciliteter
Se projekter om kvæg
Nyhedsbrevet fra DCA udsendes hver uge og orienterer om forskning i husdyr, jordbrug og fødevarer samt kommende arrangementer. Se eksempel på nyhedsbrevet. Ønsker du at abonnere på nyhedsbrevet finder du tilmeldingen her.