Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Forsøgsmedarbejder Vivi K. Andersen er blevet udpeget til LandboUngdoms Talentforløb - et netværk for talentfulde, nyuddannede landmænd. Læs interviewet med Vivi i Landbo Ungdoms medlemsblad, hvor hun fortæller om sin passion for at passe dyr.
Nyt stof, der kan sænke metanudledningen fra køer med ca. 30%, er netop godkendt i EU. Stoffet skal nu testes i køerne på AU Foulum. Hør professor Peter Lund fortælle om de spændende perspektiver i TV-MidtVest.
Uddelingen foregår ved en ceremoni i Moltkes palæ i København, hvor Kronprinsessen og Uddannelses- og Forskningsministeren overrækker stipendierne.
Overforbrug og forkert brug af antibiotika i husdyrproduktion kan bidrage til resistens, og udgør således en betydelig trussel mod den globale folkesundhed. Det kan være nødvendigt at ændre både anvendelse og i nogle tilfælde lovgivning, men der findes ikke en ”one-size-fits-al” løsning.
Aarhus Universitet står i spidsen for nyt GUDP-projekt ’KlimaKS’, som skal bidrage med nye værktøjer, der skal lette landmanden i bestræbelserne på at forebygge sygdomme hos malkekøerne. Det kommer til at gavne både køernes velfærd, landmandens økonomi og ikke mindst klimaet.
Aarhus Universitet er partner i et EU-projekt, R4D (Resilience For Dairy), der skal bidrage til den sociale, økonomiske og miljømæssige udvikling af europæisk mælkeproduktion.
Den mest skånsomme afgoldningsstrategi til højtydende malkekøer er at reducere malkefrekvensen uden at skære ned på foderets energiindhold, konkluderer forskere på Aarhus Universitet. En reduktion af energitildelingen medfører nemlig metabolisk stress og sult hos køerne. Læs mere her om hvordan forskerne måler sult hos køer.
Kreaturer kan vha. en relativ simpel tilvænningsmetode lære at afgræsse skræpper direkte på marken.
Skræpper kan kontrolleres og i bedste fald bekæmpes via afgræsning med kreaturer
Aarhus Universitet skal gennemføre et projekt med det formål at udvide det nuværende Normtalssystem for husdyrgødning, så det også inkluderer kulstof. Hidtil har systemet kun omfattet N, P og K, men ved at inddrage kulstof giver det mulighed for systematisk beregning af udledningen af drivhusgasser fra husdyrene, staldene og gødningslagrene.
Selv ved meget høje andele hestebønner i foderrationen til malkekøer er der ingen negativ effekt på mælkeydelsen, viser undersøgelser fra AU Foulum. Dermed slår forskerne fast, at hestebønner er et rigtigt godt alternativ til soja og raps.
Side 2 af 39
Professor Martin Riis Weisbjerg
Institut for Husdyrvidenskab
Kontaktinfo
Se forsøgsfaciliteter
Se projekter om kvæg
Nyhedsbrevet fra DCA udsendes hver uge og orienterer om forskning i husdyr, jordbrug og fødevarer samt kommende arrangementer. Se eksempel på nyhedsbrevet. Ønsker du at abonnere på nyhedsbrevet finder du tilmeldingen her.