Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Aarhus Universitet tilbyder en masteruddannelse til dyrlæger, rådgivere, lærer på landbrugsskoler og andre professionelle aktører indenfor dyrevelfærd.
Forskningsprojektet SUMMER har vist, at det er muligt at profilere økologisk kød ved at bruge mere lokalt produceret protein og lægge ekstra vægt på sundhed og velfærd - men det kræver, at smag og kvalitet er i top. Sammenfattende peger resultaterne for slagtekyllinger på, at den bedste strategi vil være at have en lav foderstyrke i begyndelsen af opdrætningsperioden – efterfulgt af en kraftig fodring i de sidste to uger før slagtning. Herved forbedres bensundhed og velfærd, og der opnås tilnærmelsesvis samme mørhed og foderforbrug som ved en kraftig fodring gennem hele perioden.
Fluelarvemel suppleret med levende fluelarver er et godt alternativ til fiskemel i økologisk hønsehold. Det viser ny forskning fra AU Foulum.
Søstjerner og muslinger bliver i nyt forskningsprojekt med deltagelse af Aarhus Universitet og Dansk Skaldyrcenter undersøgt som alternative proteinkilder til æglæggende høns og smågrise.
Normtallene for husdyrgødningens indhold af næringsstoffer er offentliggjort af Aarhus Universitet. Tallene er gældende fra 1. august 2013.
Kyllinger skal vokse mere langsomt for at opnå bedre velfærd, og der skal være større fokus på den enkelte kyllingetypes aktuelle næringsbehov og udnyttelse af føde. Det viser foreløbige resultater fra et forsøg med økologiske kyllinger.
Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt, om ekstrakt fra kartoffelprotein kan forebygge diarre hos smågrise – men de udenlandske resultater, der førte dem på sporet, var ikke reproducerbare.
En bevilling fra Villum Fonden styrker de gode faglige samarbejdsrelationer med Kina og kommer både forskere og ph.d.-studerende til gode.
Et nyt hæfte udgivet af Naturhistorisk Museum og skrevet af seniorforsker Poul Sørensen fra Aarhus Universitet kommer rundt om hønen på en letoverskuelige måde.
Høns elsker hamp, men nej, man bliver ikke skæv af at spise deres æg. Hamp indgår som en af de typer grovfoder, som forskere afprøver næringsværdien af hos høns.
Side 13 af 14
Seniorforsker Anja Brinch Riber
Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for Velfærd
Kontaktinfo
Se forsøgsfaciliteter
Se projekter om fjerkræ
Nyhedsbrevet fra DCA udsendes hver uge og orienterer om forskning i husdyr, jordbrug og fødevarer samt kommende arrangementer. Se eksempel på nyhedsbrevet. Ønsker du at abonnere på nyhedsbrevet finder du tilmeldingen her.