Aarhus Universitets segl

Erhvervsprojekt-studerende

Mød agrobiologi-studerende Signe Emilie Nielsen, Aarhus Universitet. Hun fortæller her om sit udbytte af at lave erhvervsprojekt hos SEGES.

Signe Emilie Nielsen er agrobiologi-studerende ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Hun har lavet erhvervsprojekt ved SEGES Svineproduktion, hvor specialkonsulent Thomas Sønderby Bruun har været kontaktperson. Her fortæller hun om sit udbytte af projektet:

 

 

Hvilket udbytte har du som studerende haft af at lave erhvervsprojekt ved SEGES?

"Det faglige udbytte har for mig været stort og bedst af alt lige præcis det, jeg gerne ville have ud af erhvervsprojektet. Jeg fik lov at dykke ned i problematikken med nyfødte grise, der risikerer underafkøling lige efter faring og testede en trend med uldsokker til de mindste fødte direkte ude i en besætning. Jeg nød at komme ud på staldgangen for en stund og det var enormt spændende selv at have planlagt og samlet data for til sidst at se, hvad det blev til. Jeg så det lidt som en generalprøve på specialet, hvor jeg lærte hvilke ting der er vigtige at have med i sine overvejelser når man planlægger og udfører et forsøg". 

Hvad kræver det som studerende at lave et erhvervsprojekt og er der noget man, som studerende, skal være særligt opmærksom på?

"Der er mange måder man kan udforme sit erhvervsprojekt på.  Om man vil lave noget praktisk eller et litteraturstudie tror jeg er op til en selv. Hvis man selv har en idé er det bare med at få en virksomhed med på idéen og ellers har virksomheden helt sikkert noget, som de gerne vil have undersøgt nærmere. Det eneste det kræver er at man går ud og får fat i en virksomhed. I mit tilfælde var det min vejleder Peter K. Theil der sendte mig videre til Thomas S. Bruun ved SEGES, men det kan også gøres på andre måder.

Vær særligt opmærksom på at få skrevet de kontrakter der skal skrives, og husk at begræns dig. En virksomhed er ikke nødvendigvis klar over hvor meget 15 ECTS er, så det er dit ansvar, at det ikke tager overhånd, man kan jo altid grave lidt dybere. Under selve erhvervsprojektet tror jeg man vil have stor gavn af at være tilstede i virksomheden, så sørg for, hvis det er muligt, at få en skrivebordsplads i virksomheden. Det giver også godt på netværksdelen".

Vil du anbefale andre studerende at skrive erhvervsprojekt og hvis ja - hvorfor?

"Ja bestemt. Du kan vælge dit favoritemne og specialisere dig endnu mere i den profil du gerne vil have som færdiguddannet, plus du får rig mulighed for at udvide dit netværk. Det er ren win – win".

Har du en idé til et erhvervsprojekt? Så ring eller skriv til:

Erhvervskontakt

Eva Søndergaard

Fundraiser Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab - ANIVET Sekretariat

 

"Om man vil lave noget praktisk eller et litteraturstudie tror jeg er op til en selv. Hvis man selv har en idé er det bare med at få en virksomhed med på idéen. Ellers har virksomheden helt sikkert noget, som de gerne vil have undersøgt nærmere". 

"Jeg nød at komme ud på staldgangen for en stund og det var enormt spændende selv at have planlagt og samlet data for til sidst at se, hvad det blev til".

"Erhvervsprojektet giver rig mulighed for at udvide dit netværk. Det er ren win – win".

Agrobiologi-studerende Signe Emilie Nielsen, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet