Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
En stor busfuld internationale landbrugs- og fødevarejournalister rullede ind på gårdspladsen på Danmarks Kvægforskningscenter (DKC) ved AU Viborg – Forskningscenter Foulum tirsdag den 28. juni 2022 – i det flotteste solskin. Anledningen var den årlige verdenskongres IFAJ for landbrugs- og fødevarejournalister, som Danmark er vært for i år.
Lige nu bliver stregerne til AU’s nye campus i Viborg trukket. Og der bliver tænkt stort. For når alle uddannelser har etableret sig, vil op mod 900 studerende have deres daglige gang her. De første studerende begynder allerede til september næste år og kan se frem til motionsrum, fredagsbar – og muligheden for at medbringe egen hest.
Presse: Forskere fra Aarhus Universitet er lykkes med at bearbejde græs på en måde, så det kan bruges som foder til grise og kyllinger. "Vi kan halvere vores dyrefoders klimaaftryk, hvis vi lader det nye græs erstatte soja, fortæller professor.
Hvilken afgoldningsstrategi er bedst for koen? Det spørgsmål har forskere ved Aarhus Universitet undersøgt i et stort netop afsluttet projekt. Læs her om den seneste publikation fra projektet, hvor forskerne har undersøgt effekten af forskellige mælkereducerende tiltag på koens yver.
Presse: Aarhus Universitet bygger videre på sin forskning i tang som et middel til at reducere køers metanudledning.
En god start på livet for en øko-kalv kunne være via et ammetantesystem, hvor en udsætterko passer to kalve i op til 6 mdr., hvorefter kalvene fravænnes, og koen slagtes.
Side 1 af 58