Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

 

 

Vi frembringer viden og løsningsforslag til bæredygtig husdyrproduktion
samt human ernæring og sundhed

NYHEDER

Op til 80 % af halebids-tilfælde kan forudsiges med automatisk registrerede data fra sensorer, viser resultater fra Aarhus Universitet. Foto: Aarhus Universitet.

18.11.2019 | Anis

Produktion af slagtesvin uden halekupering og halebid

Ny forskning fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet viser, at automatisk registrerede data fra sensorer kan forudsige op til 80 % af halebids-tilfælde. Resultaterne peger på et potentiale for at udvikle alarmer, der kan hjælpe landmanden til rettidigt at iværksætte tiltag, der kan hindre egentlige udbrud af halebid, og derved…

De tre foderblandinger + kontrol (t.v.), som testes i forsøget, hvor kløvergræsprotein udgør en stigende del af foderets råprotein. Jo mørkere farve - jo højere indhold af kløvergræsprotein i foderblandingen. Foto: Linda S. Sørensen
Grise i forsøget. Foto: Linda S. Sørensen

15.11.2019 | Anis

Grønt protein er godt til grise

Grønt protein udvundet fra kløvergræs er meget velegnet til grise, viser forsøg ved Aarhus Universitet i Foulum. Det gælder både i forhold til grisenes trivsel, tilvækst, foderudnyttelse samt kødets kvalitet og smag.

Lektor Janne W. Christensen fra Aarhus Universitet er en del af ekspertisen i det nye Center for Forskning i Velfærd hos Familiedyr.

11.11.2019 | Anis

Nyt center skal gavne familiedyrenes velfærd

Nyt Dansk Center for Forskning i Velfærd hos Familiedyr skal bidrage med forskningsbaseret viden til at løse de velfærdsproblemer, som rammer vores hunde, katte og heste. Med i centret er lektor Janne W. Christensen fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, som skal varetage den del af centrets arbejde, der omhandler heste.

Viser resultater 19 til 21 ud af 454

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste