Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

ViD-konferencen 2019: Når dyr flyttes

Videncenter for Dyrevelfærd under Fødevarestyrelsen afholder hvert år en konference, der sætter fokus på aktuelle emner inden for dyrevelfærd. I 2019 løber ViD-konferencen af stablen i samarbejde med Aarhus Universitet, Institut for Husdyrvidenskab den 5. november i Aarhus.

Årets tema for ViD-konferencen er flytning af dyr. Foto: Colourbox
Årets tema for ViD-konferencen er flytning af dyr. Foto: Colourbox

Aarhus Universitet er vært for ViD-konferencen 2019

Aarhus Universitet, Institut for Husdyrvidenskab er vært for årets ViD-konference under overskriften "Når dyr flyttes", hvor instituttet bliver rigt repræsenteret med indlægsholdere. Derudover vil der blive lejlighed til at høre indlæg fra Københavns Universitet, Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold, Den Danske Dyrlægeforening og Friedrich Loeffler Institute.

Transport udfordrer husdyrenes velfærd

Valget af årets tema for ViD-konferencen falder på flytning af dyr, idet flytninger og transport giver en række udfordringer for husdyrenes velfærd. Mange husdyr transporteres til slagteri eller til ny ejer i indland og udland. I de stadig større besætninger flyttes specielt afkom mere og mere rundt.

??????Hør om nyeste viden om d?yrevelfærd og skab netværk

Ud over at belyse et aktuelt tema indenfor dyrevelf??ærd giver konferencen også mulighed for at gøre status på forsknings- og udviklingsprojekter, som er igangsat i regi af ViD. Konferencen er desuden en god mulighed for at skabe netværk til kolleger fra en række forskellige institutioner, der arbejder med dyrevelfærd.


Tilmelding og program for ViD-konferencen 2019

Læs mere om ViD-konferencer