Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

I et forsøg ved AU-Foulum fodres søerne med én af fire forskellige fiberkilder, for at måle fordøjeligheden af disse fiberkilder samt hvordan fiberkilderne påvirker søernes produktivitet. Foto: Colourbox.

13.02.2019 | Anis

Fokus på fibre til drægtige søer

Fibre har mange positive egenskaber for søers trivsel, men præcist hvor godt de udnyttes og hvordan fibre påvirker søernes produktivitet er uklart. Derfor er et nyt forskningsprojekt ved AU-Foulum skudt i gang for at måle, hvor effektivt drægtige søer udnytter fibrenes energi og hvilken effekt forskellige fibre har på produktiviteten.

Formålet med forskningen er finde løsninger til at forebygge og bekæmpe rødsyge hos æglæggere. Arkivfoto: Linda S. Sørensen.
De første resultater peger på, at der findes mange varianter af rødsygebakterier og at næsten alle varianter ser ud til at kunne gøre høns syge. Arkivfoto: Linda S. Sørensen.

12.02.2019 | Anis

Hvad har de seneste års forskning lært os om rødsyge hos æglæggere?

Rødsyge er en bakteriesygdom, som forårsager høj dødelighed og nedsat ægproduktion hos æglæggere, særligt i flokke med adgang til udearealer. Ny forskning, med deltagelse fra AU, har genereret ny viden om, hvilke varianter af rødsygebakterier der findes samt hvordan kyllingers immunforsvar reagerer ved infektion med rødsygebakterier.

Det næste call for ansøgninger i SmartCow bliver udsendt til april 2019. Foto: Linda S. Sørensen.

12.02.2019 | Anis

Støtte til forskning i mælke- og kødproduktion

EU projektet SmartCow har netop bevilget støtte til 11 nye forskningsprojekter. De nye kvægprojekter dækker en bred vifte af emner inden for ernæring og fodring med fokus på produktkvalitet, drivhusgasudledning og dyrevelfærd. Næste call for ansøgninger bliver udsendt i april 2019.

12.02.2019 | Fjerkræ

Bedre dyrevelfærd med langsomt voksende, aktive kyllinger

Den økologiske slagtefjerkræproduktion kan styrkes via et øget fokus på robuste og aktive racer samt et produktionssystem, der i endnu højere grad tilgodeser de økologiske principper om høj dyrevelfærd og reduceret miljø- og klimapåvirkning.

Det er svært at afveje de dyrevelfærdsmæssige fordele ved længerevarende kontakt mellem ko og kalv mod ulemperne ved den senere adskillelse. Foto: Linda S. Sørensen

04.02.2019 | Kvæg

Er tidlig adskillelse af ko og kalv mest skånsomt?

Tidlig adskillelse af ko og kalv efter fødslen er den gængse praksis og giver mindre brølen og mindre rastløshed, mens senere adskillelse er positivt for kalvens sociale færdigheder og indlæringsevne. Ny forskning peger på en mulig fremtid med øget kontakt mellem ko og kalv.

Køer i forsøget under transport. Foto: Kirstin Dahl-Pedersen.

31.01.2019 | Anis

Ny viden om transport af udsætterkøer til slagtning

Transport af malkekøer til slagtning kan medføre en forværring af deres fysiske tilstand. Ny forskning fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, kan være med til at fremme dyrevelfærden under fremtidige transporter og bidrager samtidig til debatten om begrebet transportegnethed.

Én af DKC's køer gøres klar til infusion med sporstof. Koen vil efterfølgende producere mælk med "mærket" protein. Foto: Linda S. Sørensen
Væske med sporstof under omrøring i AU-Foulums laboratorie. Foto: Linda S. Sørensen

31.01.2019 | Anis

AU-Foulums køer leverer ”mærket” mælk til humant kostforsøg

Køer fra den intensive forsøgsstald på Danmarks Kvægforskningscenter ved AU-Foulum har leveret en helt særlig og dyrebar mælk, som indeholder ”mærket protein”, der skal bruges i et humant kostforsøg. Målet er at undersøge, hvordan menneskers alder indvirker på kroppens udnyttelse af mælkeprotein.

WelFur er blevet optaget i EU-kommissionens database for ”Self-Regulation” og ”Co-Regulation” initiativer, hvilket er en anerkendelse på højeste plan. Foto: Mette Graves Madsen

31.01.2019 | Anis

Fornem anerkendelse til velfærdsvurderingssystemet WelFur

Velfærdsvurderingssystemet WelFur er blevet fremhævet som et såkaldt ”Self-Regulation and Co-Regulation Initiative” af EU-Kommissionen. WelFur bliver dermed det første dyrevelfærdsfokuserede tiltag nogensinde, der får dette blå stempel af Kommissionen.

28.01.2019 | Ph.d.-forsvar

Fiberrig pulp fra grøn proteinekstraktion er værdifuldt som grovfoder til malkekøer.

Vinni Kragbæk Damborg forsvarer sin ph.d.-afhandling 1. februar i auditoriet på AU Foulum kl. 9.30. Alle er velkomne.

Forsiden på det nye undervisningsmateriale til folkeskolens 7.-9. klasser

21.01.2019 | Anis

Aarhus Universitet bidrager til nye skolebøger om dyrevelfærd

Viden om dyrevelfærd er kommet godt fra start i det nye år med bidrag fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, til nyt undervisningsmateriale til folkeskolens 7.-9. klasser. Det er Miljø- og Fødevareministeriet, der står bag udgivelsen, som er lavet i samarbejde med Aarhus Universitet, Den Danske Dyrelægeforening, Det Dyreetiske Råd,…

Viser resultater 81 til 90 ud af 464

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste