Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Senere fravænning, mindre flytning - og dermed en ny staldindretning kan være med til at give mere robuste grise og dermed et lavere forbrug af antibiotika. Det viser en ny DCA-rapport, som forskere fra Aarhus Universitet har bidraget til med undersøgelser af forebyggende tiltag.
Forbruget af antibiotika er stigende på verdensplan, og det samme er resistensen over for antibiotika. Om bare 30 år vil antibiotikaresistens være den tredjestørste dødsårsag i verden, forudser WHO. Med 150 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden går forskere i Danmark, USA og Holland nu sammen om at bekæmpe antibiotikaresistensen i projektet PIG-PARADIGM.
Adgang til græsarealer er afgørende for hestes velfærd, men gennem sommerperioden kan bidende insekter være en plage. Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt graden af ubehag forbundet med insektbelastning hos heste og om adgang til indendørsarealer gavner. Og det gør det, lyder det klare svar.
Presseklip: Lavprotein-blandinger giver mere energi til søernes mælkeydelse, hvilket betyder, at pattegrisene vokser bedre i den efterfølgende diegivnings-periode, skriver forsker Maria Eskildsen i artikel bragt i Maskinbladet.
Hør AU forsker Mette S. Herskin samt vognmand Niels Jeppesen fortælle om et forskningsprojekt, hvor det undersøges, ved hvilken etagehøjde, der bedst kan sikre grise mulighed for god ventilation og naturlig bevægelse under transport. Indslaget kommer ca. 35 min. inde i udsendelsen.
PRESSE - Effektivt Landbrug: Både proteinudbytte pr. hektar og kvaliteten af det høstede protein ligger højt, når græsset bliver opfodret friskt.
Forskere fra Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) og samarbejdende institutter går sammen med industripartnere om at udvikle en ny og banebrydende metode, der inkluderer måling af tusindvis af individuelle køers metanudledning. De indsamlede data vil gøre det muligt at udvikle og implementere et avlsindeks i kvægbruget og derigennem nedbringe metanudledningen fra malkekvægssektoren.
Hvordan kan kastration af pattegrise med forudgående lokalbedøvelse foretages, så der i videst mulige omfang tages hensyn til pattegrisenes velfærd? Det har en gruppe forsker fra Aarhus Universitet set nærmere på.
Efter juni 2022 er det slut med at bruge medicinske niveauer af zinkoxid til smågrise de to første uger efter fravænning fra soen. Dette giver udfordringer i forhold til at undgå fravænningsdiarré hos smågrisene. Forskere på Aarhus Universitet har derfor udarbejdet et litteratur-review over strategier med potentiale til at erstatte medicinsk zink.
Aarhus Universitet er ved at lægge sidste hånd på et forskningsprojekt, der undersøger, hvordan forskellige loftshøjder påvirker smågrise under transporter. DANSKE VOGNMÆND var med, da den sidste gris blev gennet ind i transporten.
Side 2 af 64