Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Julie Strand har gennemført en stor del af sin forskning i bevarelse af dyrearter ved cellelaboratoriet ved Institut for Husdyrvidenskab ved AU. Privatfoto.

14.06.2021 | Anis

Unikke cellelaboratorie-faciliteter ved Aarhus Universitet har bidraget til grundlaget for opstart af genbank til bevarelse af truede dyrearter

Julie Strand - nyuddannet forsker fra Aalborg Universitet - har gennemført en stor del af sin forskning i bevarelse af dyrearter ved cellelaboratoriet ved Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet i Foulum. Sidste år fik hun tildelt en international pris for sit arbejde.

Ammetante-køer og kalve er netop sat på græs ved AU Foulum. Dyrene indgår i det nye GrOBEat projekt, der omhandler bæredygtig og velfærdsvenlig kalve- og oksekødsproduktion. Foto: Linda S. Sørensen.

14.06.2021 | Anis

Ko-kalve samvær i fuldt flor på Danmarks Kvægforskningscenter ved AU i Foulum

Nyt projekt ved Aarhus Universitet skal fremme økologisk og velfærdsvenlig kalve- og oksekødsproduktion baseret på et system, hvor to kalve går sammen med en ammetante indtil de er omkring et halvt år.

Forskere ved Aarhus Universitet har gennemført fodringsforsøg med tangpulver i mælken til kalve. Foto: Linda S. Sørensen.
Tangpulveret røres op i mælken inden det gives til kalvene. Foto: Linda S. Sørensen.

14.06.2021 | Anis

Tang i foderet påvirker småkalves immunstatus

Ved at tilsætte pulveriseret tang i mælk til småkalve kan man øge koncentrationen af blodplasma-komponenter med betydning for kalvenes medfødte immunforsvar. Det viser undersøgelse gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet.

14.06.2021 | Anis

Fodringsforsøg med krydsningskvier på Danmarks Kvægforskningscenter

I efteråret 2019 blev der indsat 62 kviekalve på Danmarks Kvægforskningscenter (DKC) ved AU Foulum. Kalvene indgår i et fodringsforsøg, som skal undersøge mulige forskelle i vægt, tilvækst, foderoptagelse og fodereffektivitet mellem kvier af racerne Holstein, Nordisk rødt samt krydsninger af disse. Her præsenteres de første resultater fra forsøget.

11.06.2021 | Anis

Blogindlæg: Interview med Janne W. Christensen om hestes adfærd

Interesserer du dig for hestes adfærd og hesterelaterde aktiviteter? Så gå ikke glip af dette interview med vores forsker og ekspert på området, Janne W. Christensen. Interviewet er på engelsk og lavet af Ampascachi Horse Riding Holidays.

Seniorforsker Sanna Steenfeldt har valgt at stoppe som fjerkrækoordinator efter at have varetaget rollen siden 2010.
Seniorforsker Anja Brinch Riber er den nye fjerkrækoordinator i Institut for Husdyrvidenskab.

01.06.2021 | Anis

Ny fjerkrækoordinator i Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet

Anja Brinch Riber overtager rollen som fjerkrækoordinator i Institut for Husdyrvidenskab efter Sanna Steenfeldt

31.05.2021 | DCA

Webinar om grøn omstilling af dansk landbrug og fødevareproduktion

Mere end 200 forskere har givet deres bud på den grønne omstilling af dansk landbrug og fødevareproduktion. I den anledning inviterer Aarhus Universitet sammen med SEGES og de øvrige danske universiteter til webinar om det nye Roadmap for klima- og miljøvenligt landbrug og fødevareproduktion.

28.05.2021 | Anis

Gavin Leslie Simpson is employed as assistant professor at Department of Animal Science, Aarhus University

From May 15th 2021 Gavin L. Simpson has been employed as assistant professor in applied biometrics at the Department of Animal Science, section of Health, Aarhus University.

28.05.2021 | Anis

AU forsker med i DR P4 Østjylland: Hvordan måler vi dyrs sult?

Professor Margit Bak Jensen fra Institut for Husdyrvidenskab, AU er blevet interviewet til DR P4 Østjylland, torsdag den 27. maj, vedrørende behandling af lovforslaget om dyrevelfærdsloven i de kommende naturnationalparker. Du kan høre Margit kl. 02.09.43 til 02.14.43 inde i udsendelsen.

Mette Olav Nielsen fik overrakt prisen af Mejeriforeningens direktør Jørgen Hald Christensen. Foto: Mejeriforeningen.

27.05.2021 | Anis

Pris til forskning, der kan reducere koens udslip af metan

Professor Mette Olaf Nielsen, Institut for Husdyrvidenskab har modtaget Mejeribrugets Initiativpris for sin forskning i mulighederne for at reducere koens udslip af metan.

Viser resultater 21 til 30 ud af 589

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste