Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Aarhus Universitet deltager i et nyt EU-projekt, som skal indsamle viden, som kan understøtte omstillingen til burfrie systemer til æglæggere i EU. Foto: Ida Marie Jensen.

04.08.2021 | Anis

Pilotprojekt skal støtte omstillingen til burfrie systemer til æglæggere i EU

Den 21. maj 2021 startede projektet ”Best practices for alternative egg production systems” (Best Practice Hens). Projektet har til formål at indsamle viden om bedste praksis, hvad angår hold af hønniker og æglæggere i burfrie systemer (i stald, på friland og økologiske), som kan understøtte omstillingen til burfrie systemer til æglæggere i EU.

03.08.2021 | Anis

Træer i nye folddesign til udegående søer kan gavne miljø, økonomi og dyrevelfærd

Ved hjælp af fire casestudier vil et nyt forskningsprojekt bl.a. undersøge, hvordan farefolde med træer kan indrettes, så de bedst muligt tilgodeser svineproducenternes forskellige ønsker og produktionsforhold. Læs artiklen i Økologisk Nu

26.07.2021 | Anis

Greta Thunberg har besøgt Aarhus Universitet i Foulum

I forbindelse med den britiske BBC-dokumentarserie: "Greta Thunberg: A year to change the world" har Greta Thunberg besøgt Danmarks Kvægforskningscenter ved Aarhus Universitet i Foulum. Her mødtes hun med professor Mette Olaf Nielsen for at høre om forskning i at begrænse metansudledning fra kvæg. Indslaget fra Foulum starter 28:51.

13.07.2021 | Food

Kom med til konference om mælk og sundhed

Kom og hør om den nyeste forskning inden for mælk og sundhed, når Arla Food for Health byder alle interesserede velkommen til konference. Det sker den 29. september, og det vil både være muligt at være fysisk til stede til arrangementet i Aarhus og at deltage online.

09.07.2021 | Anis

Vi mangler en kollega med kompetencer indenfor kulhydrater i ernæring til AU Foulum

Stillingen er på tenure-track adjunkt eller lektor niveau. Ansøgningsfristen er 16. september.

29.06.2021 | Anis

Ny professor i management af produktionssygdomme

Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet har per 1. september 2021 udnævnt Peter T. Thomsen til professor i management af velfærdsrelaterede produktionssygdomme i husdyrbesætninger.

25.06.2021 | Anis

AU forsker i P4 Østjylland: Om at færdes blandt store dyr i naturnationalparkerne

Adfærdsforsker Janne W. Christensen har været i P4 Østjylland d. 24/6-21, for at svare på spørgsmål om udfordringer med at færdes blandt store dyr, der afgræsser naturnationalparkerne, og hvordan du bedst forholder dig til dyrene, hvis du møder dem. Janne er på fra 1:39:06 - 02:36:46 inde i udsendelsen.

Biorafineringsanlæg ved AU Foulum. Foto: Lars Kruuse - AU Foto

23.06.2021 | Forskning

Screeningsmetode til vurdering af planters potentiale for udvinding af protein via bioraffinering valideret

Er det bedre at ekstrahere protein fra græs eller andre planter i bioraffinaderiet, og hvor meget protein kan ekstraheres? Nu er en anerkendt metode, som normalt bruges til at screene for foderværdi, blevet valideret i forhold til at kunne vurdere potentialet for at ekstrahere protein fra plantemateriale i et biorafinaderi. Det vil gøre det muligt…

15.06.2021 | Anis

AU deltager i Det Virtuelle Folkemøde den 17. juni 2021

Som en del af Folkemødet 2021 den 17. juni, livestreamer AU gratis foredrag og debatter med forskere fra forskellige fagområder – samt politikere og samarbejdspartnere. Foredragene og debatterne livestreames fra Aarhus Universitets iværksætterhub the Kitchen i Universitetsbyen i Aarhus.

Viser resultater 11 til 20 ud af 589

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste