Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Forskerne bag uddannelsen. Fra venstre: Inger Anneberg, Tine Rousing, Jan Tind Sørensen, Lene Munksgaard og Mette S. Herskin. Foto: Institut for Husdyrvidenskab, AU.

27.02.2020 | Anis

Husdyrvelfærd på masterniveau – skal du med på holdet?

Beskæftiger du dig med dyrevelfærd i dit daglige arbejde eller har du lyst til at komme til det? Så kan det være, at masteruddannelsen i husdyrvelfærd er noget for dig. Vi starter nyt hold den 1. september, så vær med og hør om dine muligheder, når vi holder Skypemøde om uddannelsen den 1. april 2020 i Aarhus.

AU-forskere har undersøgt, hvordan kløvergræsprotein i foderet til slagtekyllinger og slagtesvin påvirker kødkvaliteten. Foto: Colourbox.

25.02.2020 | Food

Hvordan påvirker græsprotein kødkvaliteten?

I produktionsforsøg er der eksperimenteret med stigende mængder af kløvergræsprotein i foderet til slagtekyllinger og slagtesvin. Formålet er at finde et mere bæredygtigt alternativ til f.eks. sojaprotein, men hvordan påvirkes kødkvaliteten? Det har AU-forskere undersøgt.

Inger Anneberg, Institut for Husdyrvidenskab, er forfatter til bogen  HUSDYR, der udkommer 2. marts 2020 fra Aarhus Universitetsforlag. Foto: Poul Ib Henriksen.

25.02.2020 | Anis

Tænkepause om husdyr

Nogle husdyr elsker vi til døde, andre elsker vi at sætte til livs. I en ny bog i Tænkepause-serien stiller Inger Anneberg, antropolog ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, skarpt på vores forhold til husdyr. Det er bogen, du skal læse for at forstå uenighederne i debatten om dyrevelfærd.

13.02.2020 | Anis

Institut for Husdyrvidenskab søger specialkonsulent

Koordinerende og struktureret specialkonsulent søges til Institut for Husdyrvidenskab. Du skal have alsidige interesser og kompetencer, da du skal kunne dække flere specialistområder: indkøb, informationssikkerhed, ledelsesunderstøttelse samt planlægnings- og udviklingsopgaver i særligt vores forsøgsfaciliteter.

06.02.2020 | Anis

Køerne er flyttet ind i DKC's nye kostald

Den 5. februar oprandt den store dag, hvor kostalden og det nye malkeanlæg blev klar til at DKC's malkekøer kunne flytte ind. Her kan du se billeder fra indflytterdagen samt den første malkning i de spritnye kvægfaciliteter på Danmarks Kvægforskningscenter.

06.02.2020 | Anis

Bliv klogere på, hvad god dyrevelfærd er

Der findes ikke et entydigt svar på, hvad god dyrevelfærd er. I forbindelse med at en ny dyreværnslov er på vej, har seniorforsker Mette S. Herskin og seniorrådgiver Inger Anneberg fra AU bidraget til en artikel på Videnskab.dk med deres viden om emnet, som hjælper dig til at tage stilling.

27.01.2020 | Kvæg

New training courses in the SmartCow training program

Are you interested in ontologies, use of sensors or ethic in animal experimentation? Join the SmartCow training program! Three new training courses are scheduled in 2020.

21.01.2020 | Anis

Kom til kvægkongres i Herning

Den 24.-25. februar 2020 afholdes årets kvægkongres i Herning. En perlerække af forskere fra Aarhus Universitet er på programmet med spændende oplæg, så kom og vær med og bliv opdateret på det seneste nye inden for kvægforskningens verden.

21.01.2020 | Anis

Ph.d.-forsvar: Om mæthedsfremmende fødevareingredienser – En undersøgelse af rosmarinekstrakt

Sidsel Madsen afholder sit ph.d.-forsvar: "Identifikation og biologisk evaluering af mæthedsfremmende fødevareingredienser – en undersøgelse af rosmarinekstrakt" mandag 27. januar i Mødesal 2, kl. 10.00. Alle er velkomne til forsvaret.

Dyrkning af mælk og kød i laboratorier skal bane vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion. Foto: Colourbox.

15.01.2020 | DCA

Mælk og kød skal dyrkes i petriskåle

Kan man lave mælk uden en ko – eller kød uden dyr? Det vil forskere fra Aarhus Universitet undersøge i et nyt forskningsprojekt, der skal bane vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Viser resultater 11 til 20 ud af 464

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste