Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

31.05.2021 | DCA

Webinar om grøn omstilling af dansk landbrug og fødevareproduktion

Mere end 200 forskere har givet deres bud på den grønne omstilling af dansk landbrug og fødevareproduktion. I den anledning inviterer Aarhus Universitet sammen med SEGES og de øvrige danske universiteter til webinar om det nye Roadmap for klima- og miljøvenligt landbrug og fødevareproduktion.

28.05.2021 | Anis

Gavin Leslie Simpson is employed as assistant professor at Department of Animal Science, Aarhus University

From May 15th 2021 Gavin L. Simpson has been employed as assistant professor in applied biometrics at the Department of Animal Science, section of Health, Aarhus University.

28.05.2021 | Anis

AU forsker med i DR P4 Østjylland: Hvordan måler vi dyrs sult?

Professor Margit Bak Jensen fra Institut for Husdyrvidenskab, AU er blevet interviewet til DR P4 Østjylland, torsdag den 27. maj, vedrørende behandling af lovforslaget om dyrevelfærdsloven i de kommende naturnationalparker. Du kan høre Margit kl. 02.09.43 til 02.14.43 inde i udsendelsen.

Mette Olav Nielsen fik overrakt prisen af Mejeriforeningens direktør Jørgen Hald Christensen. Foto: Mejeriforeningen.

27.05.2021 | Anis

Pris til forskning, der kan reducere koens udslip af metan

Professor Mette Olaf Nielsen, Institut for Husdyrvidenskab har modtaget Mejeribrugets Initiativpris for sin forskning i mulighederne for at reducere koens udslip af metan.

Foto: Colourbox

20.05.2021 | DCA

Forskning og den grønne omstilling

En virtuel konference sætter fokus på forskning og rådgivning, som bidrager til at løse klimaudfordringen, forbedre vandmiljøet og styrke biodiversiteten.

17.05.2021 | Anis

Ny institutleder til Institut for Husdyrvidenskab

Professor Charlotte Lauridsen afløser Klaus Lønne Ingvartsen som institutleder for Institut for Husdyrvidenskab til september 2021. Den kommende institutleder ser fremtidens husdyrforskning som et nøgleområde, der gennem samarbejde og innovativ tværfaglighed kan bidrage med afgørende viden og ekspertise til en række udfordringer omkring den grønne…

Føllets nysgerrighed overfor nye objekter afspejler dets nysgerrighed senere i livet og afslører muligvis også dets indlæringsevne. Nye forskningsresultater viser, at nysgerrige heste har lettere ved at lære nye opgaver.  Foto: Janne W. Christensen.

17.05.2021 | Anis

Hestes nysgerrighed fremmer deres evne til at lære nyt

Nysgerrighed og indlæringsevne går hånd i hånd. Vi kender det fra os mennesker og primater, men nu er det for første gang også videnskabeligt påvist hos heste i en ny undersøgelse gennemført ved Aarhus Universitet.

17.05.2021 | Anis

Kan fosforudskillelse fra økologiske æglæggere reduceres ved at skrue på foderet?

Hvor langt kan man skrue ned for fosfor i foderet til økologiske æglæggere, og hvad betyder dét for æg-kvaliteten, hønsenes sundhed og dyrevelfærd? Det kigger projektet Orpheus nærmere på.

17.05.2021 | Anis

Nyt fodermiddel med 3-i-1 effekt skal halvere køers klimabelastning

Aarhus Universitet står i spidsen for en nyt projekt, der skal reducere malkekøers udledning af metan med 50 procent. Aktørerne bag skal udvikle et triple action tilsætningsstof til kvægfoder, som hæmmer dannelsen af metan. Innovationsfonden har netop bevilget 16,1 mio. kr. til projektet.

12.05.2021 | Anis

Velfærdsforsker debatterer i P4 Østjylland om løsninger til at sikre dyrevelfærd i nationalparker

Lektor Janne W. Christensen har været i P4 Morgen Østjylland, hvor hun giver sit indspark til debatten om, hvordan vi kan løse udfordringerne med at få dyrevelfærd og naturgenopretning til at gå godt i spænd. Janne er på fra kl. 01.43.45 til 01.48.23.

Viser resultater 1 til 10 ud af 16

1 2 Næste