Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

AU Foulums demonstrationsanlæg til udvinding af grøn protein. Foto: Linda S. Sørensen

23.11.2020 | Anis

Stort behov for forskning i helhedsorienteret fødevareproduktion

Der er et stort behov for forskning i helhedsorienteret fødevareproduktion og herunder forskning i husdyr og animalske fødevarer. Det skriver institutleder Klaus Lønne Ingvartsen i en kommentar til et indlæg i Politiken, som opfordrer til stoppe den offentlige forskning i den animalske landbrugsproduktion.

11.11.2020 | Anis

Se indslag i TV MidtVest: Slut med minkforskningen i Foulum

TV MidtVest har været på besøg på minkfarmen ved AU Foulum og talt med seniorforsker Steen Henrik Møller og hans kolleger om nedslagning af forsøgsfarmen samt konsekvenserne for AUs minkforskning, som har været verdens førende.

Foto: Claus Bo Andreasen

10.11.2020 | Anis

Forsvarlig aflivning af minkbesætninger

Et stort antal minkbesætninger skal aflives. Forskere fra Aarhus Universitet har udarbejdet et notat til Fødevarestyrelsen om, hvordan det sikres at aflivningerne sker på en dyrevelfærdsmæssig forsvarlig måde.

Foto: Ida Marie Jensen, AU Foto

05.11.2020 | Anis

Nedslagning af mink på AU Foulum

Minkene på forsøgsfarmen på AU Foulum vil blive aflivet i de kommende dage. Instituttet er ved at danne sig et overblik over konsekvenserne for forskningen og medarbejderne.

Daggamle kyllinger. Arkivfoto: Janne Hansen, AU.

03.11.2020 | Anis

Det fremmer dyrevelfærden at klække slagtekyllinger på stald frem for rugeri

Når slagtekyllinger klækkes på stald frem for på et rugeri, har det en række dyrevelfærdsmæssige fordele viser undersøgelse ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet. Kyllingerne hviler mere, optager mere foder, vejer mere og har en lavere dødelighed.