Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Køer i forsøget under transport. Foto: Kirstin Dahl-Pedersen.

31.01.2019 | Anis

Ny viden om transport af udsætterkøer til slagtning

Transport af malkekøer til slagtning kan medføre en forværring af deres fysiske tilstand. Ny forskning fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, kan være med til at fremme dyrevelfærden under fremtidige transporter og bidrager samtidig til debatten om begrebet transportegnethed.

Én af DKC's køer gøres klar til infusion med sporstof. Koen vil efterfølgende producere mælk med "mærket" protein. Foto: Linda S. Sørensen
Væske med sporstof under omrøring i AU-Foulums laboratorie. Foto: Linda S. Sørensen

31.01.2019 | Anis

AU-Foulums køer leverer ”mærket” mælk til humant kostforsøg

Køer fra den intensive forsøgsstald på Danmarks Kvægforskningscenter ved AU-Foulum har leveret en helt særlig og dyrebar mælk, som indeholder ”mærket protein”, der skal bruges i et humant kostforsøg. Målet er at undersøge, hvordan menneskers alder indvirker på kroppens udnyttelse af mælkeprotein.

WelFur er blevet optaget i EU-kommissionens database for ”Self-Regulation” og ”Co-Regulation” initiativer, hvilket er en anerkendelse på højeste plan. Foto: Mette Graves Madsen

31.01.2019 | Anis

Fornem anerkendelse til velfærdsvurderingssystemet WelFur

Velfærdsvurderingssystemet WelFur er blevet fremhævet som et såkaldt ”Self-Regulation and Co-Regulation Initiative” af EU-Kommissionen. WelFur bliver dermed det første dyrevelfærdsfokuserede tiltag nogensinde, der får dette blå stempel af Kommissionen.

28.01.2019 | Ph.d.-forsvar

Fiberrig pulp fra grøn proteinekstraktion er værdifuldt som grovfoder til malkekøer.

Vinni Kragbæk Damborg forsvarer sin ph.d.-afhandling 1. februar i auditoriet på AU Foulum kl. 9.30. Alle er velkomne.

Forsiden på det nye undervisningsmateriale til folkeskolens 7.-9. klasser

21.01.2019 | Anis

Aarhus Universitet bidrager til nye skolebøger om dyrevelfærd

Viden om dyrevelfærd er kommet godt fra start i det nye år med bidrag fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, til nyt undervisningsmateriale til folkeskolens 7.-9. klasser. Det er Miljø- og Fødevareministeriet, der står bag udgivelsen, som er lavet i samarbejde med Aarhus Universitet, Den Danske Dyrelægeforening, Det Dyreetiske Råd,…

Grisene i fodringsforsøget har god ædelyst og tilvækst og der observeres ingen sundhedsmæssige problemer. Foto: Linda S. Sørensen.

09.01.2019 | Anis

Foderværdien af kløvergræsprotein til slagtegrise undersøges ved AU-Foulum

GUDP projektet SuperGrassPork arbejder på at udvikle en produktion af lokalt produceret protein til økologiske grise, hvor en stor del af proteinfoderet kommer fra bioraffineret kløvergræs. Forskere fra Institut for Husdyrvidenskab undersøger, i et aktuelt fodringsforsøg, hvordan grise klarer sig på kløvergræsprotein fra fravænning til slagtning.

Portrait of professor Peter Lund

08.01.2019 | Reception

On Friday 25 January 2019, Department of Animal Science will host the inauguration of Peter Lund.

The department has a new professorship in Sustainable Dairy Production. Please sign up for the inauguration and reception at AU Foulum.