17.12.2019 | Anis
Fodringsforsøg ved AU Foulum har vist, at køers metanudskillelse falder markant, når grovfoderandelen i foderrationen begrænses væsentligt. Denne fodringsstrategi er dog ikke umiddelbart anvendelig i praksis, da den udfordrer både køernes sundhed og landmandens økonomi.
12.12.2019 | Anis
Ernæringsmæssigt har nogle tangarter et stort potentiale som foder til drøvtyggere. Men brugen af tang som foder er også forbundet med en masse udfordringer viser en undersøgelser af norsk høstet tang, som AU-forskere har deltaget i. Det drejer sig bl.a. om tangs indhold af vand, aske og evt. tungmetaller samt konservering og transportomkostninger…
12.12.2019 | Anis
Nu er der ny viden på vej til bedre udnyttelse af græsmarksafgrøder og dermed merudbytte til landmanden. AU-forskere vil i nyt projekt undersøge forskellige græsarter for at blive klogere på forskellen mellem græsarterne samt betydningen af slættidspunkt i forhold til næringsstofindhold og foderværdi.
12.12.2019 | Anis
Aarhus Universitet står i spidsen for et nyt forskningsprojekt, som skal bane vejen for en mere klimaeffektiv mælkeproduktion. Målet i projektet er at reducere koens udledning af metan via fodringen. Endvidere undersøges det, hvordan man bedst kan implementere de nye klimatiltag samt dokumentere effekten heraf i fremtiden.
11.12.2019 | Anis
13 kursister har netop fået bevis på deres deltagelse i Dyreforsøgskursus finansieret af Institut for Husdyrvidenskab.
03.12.2019 | Anis
Nye studier fra Aarhus Universitet i Foulum tyder på, at måling af komponenter fra knoglernes stofskifteomsætning kan være til stor nytte, når det drejer sig om at vurdere, hvor meget fosfor slagtegrise har behov for via foderet.