24.10.2017 | Anis
Hvis soen bliver tilbudt foder mindst tre gange i døgnet eller mere, vil hun kvittere med kortere faringslængde og væsentligt færre dødfødte grise. Så klar er konklusionen på en ny undersøgelse udført af forskere ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.
23.10.2017 | Anis
Mange økologiske besætninger kan komme tæt på en antibiotikafri produktion med en fokuseret sundhedsfremmende indsats. En ny rapport fra Aarhus Universitet undersøger mulighederne for at lave antibiotikafri økologiske produktionskoncepter af mælk og svinekød. Rapporten peger også på, at det er vigtigt at gentænke brugen af antibiotika.
17.10.2017 | Anis
Pulpensilage udvundet ved presning af kløvergræs er særdeles velegnet som grovfoder til malkekøer. Det viste fodringsforsøg gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Køerne åd det gerne og kvitterede med en væsentligt højere mælkeproduktion, sammenlignet med kløvergræsensilage.
17.10.2017 | Anis
Både race, alder samt tidspunkt i laktationen har betydning for, hvor meget køer ligger ned. Det viser forskning ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Jerseykøer ligger ned i væsentligt kortere tid end Holstein køer. Fælles for begge racer er, at liggetiden ændrer sig gennem laktationen og at denne ændring følger et bestemt mønster.
17.10.2017 | Anis
Danske forskere arbejder i øjeblikket på at kunne forudsige, hvor stort et potentiale en ko har som modtager af et befrugtet æg (embryon). Foreløbige undersøgelser af børslimhinden hos køer, som senere blev drægtige i forhold til køer, som ikke blev drægtige, viste en række forskelle i udtrykket af gener med betydning for ernæring af embryonet,…
17.10.2017 | Anis
Et nyt forsøg ved Danmarks Kvægforskningscenter skal undersøge, hvilken effekt en ny behandlingsmetode af råmælken har på kalvene.
13.10.2017 | Anis
Torsdag den 26. oktober afholder AU-Foulum et miniseminar om kvægfodring. Følgende emner er på programmet: "What limits utilization of the protein in red clover silage?" ved Glen A. Broderick samt "Grassland production in Norway" ved Håvard Steinshamn.
09.10.2017 | Anis
Dyrevelfærden på danske gårde afhænger i høj grad af arbejdsmiljø og oplæring på staldgangene. En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet sætter for første gang fokus på medarbejdernes rolle og syn på dyrevelfærd i dansk husdyrproduktion.
09.10.2017 | Anis
Alvorlige skader på grises haler forårsager øget følsomhed i haleregionen i flere måneder efter, at skaden er sket. Det viser resultater fra en undersøgelse foretaget i EU-projektet FareWellDock, som Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet deltager i. Det er første gang, at sådanne langvarige følger af haleskader er dokumenteret hos…
06.10.2017 | Anis
Ditte Søvsø Gundelund Nielsen har undersøgt virkningen af enzymet protein kinase D1 (PKD1) i relation til inflammatoriske tarmsygdomme, som er karakteriseret ved sår og inflammation langs fordøjelseskanalen.