28.04.2017 | Anis
Den store stigning i økologisk svine- og fjerkræproduktion og den samtidige overgang til 100 pct. økologisk fodring udfordrer en bæredygtig og afbalanceret proteinforsyning til dyrene.
19.04.2017 | Anis
Risikoen for skader ved at holde heste i grupper er minimal viser nordisk undersøgelse af 61 grupper af heste. Derfor bør hesteejere sikre deres heste et dagligt foldophold med andre, af hensyn til hestenes store behov for social kontakt.
19.04.2017 | Anis
Gymnasieelev Ala Ghalib Hashim er, med sit studieretningsprojekt om bioaktive stoffer i mælk og celledeling, udført ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, blevet udtaget til finalen i talentkonkurrencen ”Unge forskere 2017” i Forum i København.
07.04.2017 | Anis
Aarhus Universitet har en lang forskningstradition inden for dyrevelfærd og har i dag en ledende position på området i Europa. Forskerne arbejder konstant på at modsvare både erhvervets og myndighedernes behov for ny viden og nye teknologier til fremme af bedre dyrevelfærd.
07.04.2017 | Anis
At ens livsbane sommetider præges af tilfældigheder kan Uffe Krogh skrive under på. Han sigtede efter et liv som landmand, men er nu i stedet i gang med en karriere som forsker på Aarhus Universitet, Institut for Husdyrvidenskab. Efter sit ph.d.-forsvar den 1. marts 2017 er han blevet ansat som videnskabelig assistent på instituttet frem til maj,…
04.04.2017 | Anis
Ophør med næbtrimning bør følges op med øget fokus på managementtiltag, der mindsker risikoen for udvikling af fjerpilning. Det er konklusionen på en undersøgelse udført ved Institut for Husdyrvidenskab, AU, hvor der blev fundet højere forekomst af ringe fjerdragtstilstand, hudskader og brystbensfrakturer hos næbintakte skrabehøner.
01.04.2017 | Anis
Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet har sammen med Institut for Produktionsdyr og Heste på Københavns Universitet et tæt samarbejde med myndighederne i regi af Videncenter for Dyrevelfærd (ViD).