22.02.2016 | Anis
I Vesten spiser vi for få fibre, for meget fedt og for mange raffinerede kulhydrater. Den usunde livsstil øger risikoen for en lang række livsstilssygdomme. Derfor tænker forskerne i nye baner, så vi kan få gavn af fibrenes gode egenskaber uden at stoppe os med gulerødder og rugbrød.
18.02.2016 | Anis
Seks økologiske landmænd skal sammen med forskere fra Aarhus Universitet udvikle nye metoder og til opstaldning og mælkefodring af øko-kalve, som kan få den alt for høje dødelighed i øko-besætninger ned.
15.02.2016 | Anis
TV2-Østjylland har været på besøg ved Danmarks Kvægforskningscenter for at lave et tv-indslag om det nye forskningsprojekt, hvor køerne får tildelt oregano i foderet i bestræbelserne på at mindske køernes udskillelse af drivhusgassen metan.
10.02.2016 | Anis
Nedsat dødelighed samt bedre trædepudesundhed og kødkvalitet er nogle af de positive effekter, der er opnået, ved at bruge kernemajsensilage i foderet til slagtekyllinger. Det viser resultater fra en ph.d. afhandling gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.