Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Forskerne har bevist, at man kan øge smørsyre-produktionen ved at spise sund, fiberrig kost. Foto: Colourbox

22.02.2016 | Anis

Fibre gør en forskel

I Vesten spiser vi for få fibre, for meget fedt og for mange raffinerede kulhydrater. Den usunde livsstil øger risikoen for en lang række livsstilssygdomme. Derfor tænker forskerne i nye baner, så vi kan få gavn af fibrenes gode egenskaber uden at stoppe os med gulerødder og rugbrød.

18.02.2016 | Anis

Forskere og landmænd vil sammen redde flere øko-kalve

Seks økologiske landmænd skal sammen med forskere fra Aarhus Universitet udvikle nye metoder og til opstaldning og mælkefodring af øko-kalve, som kan få den alt for høje dødelighed i øko-besætninger ned.

15.02.2016 | Anis

TV2-Østjylland på besøg hos Danmarks Kvægforskningscenter

TV2-Østjylland har været på besøg ved Danmarks Kvægforskningscenter for at lave et tv-indslag om det nye forskningsprojekt, hvor køerne får tildelt oregano i foderet i bestræbelserne på at mindske køernes udskillelse af drivhusgassen metan.

Gærede majskerner i foderetnedsatte dødelighed og forbedrede trædepudesundheden og kødkvaliteten hos slagtekyllinger.

10.02.2016 | Anis

Kernemajsensilage i foderet kan øge velfærden hos slagtekyllinger

Nedsat dødelighed samt bedre trædepudesundhed og kødkvalitet er nogle af de positive effekter, der er opnået, ved at bruge kernemajsensilage i foderet til slagtekyllinger. Det viser resultater fra en ph.d. afhandling gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.