Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Forskere fra Aarhus Universitet og fjerkræerhvervet samarbejder om at udvikle en mere skånsom og miljøvenlige transport af slagtekyllinger.  Foto: Colourbox

28.09.2015 | DCA

Slagtekyllingernes sidste timer forbedres

Forskere og private virksomheder går sammen om at forbedre forholdene for slagtekyllingernes transport til slagteriet. Det vil være en gevinst for både dyrevelfærden, miljøet og fødevarekvaliteten – og forbedre økonomien i fjerkræerhvervet med 40 mio. kr.

25.09.2015 | Anis

Roser til forskerne for minktemadagen på Foulum

Flot omtale og ros til forskerne for en spændende og udbytterig temadag om mink i Foulum fra Kopenhagen Fur, som har lavet en video fra dagen.

Både børn og køer lod til at have en god oplevelse i søndags. Foto: Linda S. Sørensen
Danmarks Kvægforskningscenter - vejret var som bestilt til dagen. Foto: Linda S. Sørensen
Rundvisning på biogasanlægget i Foulum mens børnene tager "en slapper på stigen". Foto: Jette Ilkjær
Besøgende ser det store HTL-anlæg, som kan omdanne biomasse til råolie. Foto: Jette Ilkjær

23.09.2015 | Anis

1200 besøgende til Åbent Landbrug på AU Foulum

Vejret viste sig fra sin allerbedste side, da 1200 gæster besøgte de tre lokaliteter ved Aarhus Universitet i Foulum i forbindelse med Åbent Landbrug. Både ved Danmarks Kvægforskningscenter, Biogasanlægget samt i bygning L38 var der masser af aktiviteter og ny viden at hente for de mange fremmødte.

En ny rapport fra DCA samler den seneste viden om pelsdyr. Foto: Janne Hansen

23.09.2015 | DCA

Rapport samler den seneste viden om mink

Indlæg fra en temadag om minkforskning, som blev holdt på AU Foulum, er samlet i en rapport udgivet af DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.

En ny DCA-rapport samler alle indlæg fra 8th International Congress on Farm Animal Endocrinology 2015. Foto: Mogens Vestergaard

13.09.2015 | Anis

Ny viden om husdyr og deres hormoner er publiceret

Den seneste viden fra international forskning i husdyr og deres hormonelle funktioner er samlet i en publikation fra DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.

10.09.2015 | Anis

Ny Kvægforskning, september 2015 på gaden

Du kan nu hente sidste nye udgave af Ny Kvægforskning med seneste nyt fra kvægforskningens verden.

Fire uger på dybstrøelse i tiden op til kælvning gav et hurtigere kælvningsforløb sammenlignet med traditionel opstaldning i sengebåse viser undersøgelser ved AU - Danmarks Kvægforskningscenter. Foto: Linda S. Sørensen

10.09.2015 | Anis

Køer fra ophold på dybstrøelse kælver hurtigere

Hvis koen får lov til at gå på dybstrøelse én måned før kælvning i stedet for at opholde sig i den traditionelle stald med sengebåse, er der stor sandsynlighed for, at hun kælver hurtigere. Det viser resultater fra et forsøg udført ved Danmarks Kvægforskningscenter.

De halte køer var opstaldet i seks dage i special designede sygestier.

10.09.2015 | Anis

Halte køer foretrækker sygesti med blødt underlag og social kontakt

Undersøgelser udført ved AU - Danmarks Kvægforskningscenter, viser, at halte køer foretrækker at ligge på dybstrøelse af sand frem for et underlag med gummimåtte, når de selv får valget. Samtidig vælger de et område med tæt kontakt til en nabosti.

Ledelsen for masteruddannelsen "Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen" fra venstre: Inger Anneberg, Jan Tind Sørensen, Tine Rousing, Lene Munksgaard og Mette Herskin.

09.09.2015 | Anis

AU-forskere fra Institut for Husdyrvidenskab er nomineret til titlen som Årets Dyreven

På baggrund af arbejdet med at etablere Masteruddannelsen i Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen er en gruppe forskere ved Institut for Husdyrvidenskab indstillet til prisen Årets Dyreven.

09.09.2015 | Anis

Hvordan fordeler separat tildelte kraftoder-piller sig i vommen?

Forsøg ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet har vist, at TMR-fodring giver en højere foderoptagelse og EKM ydelse end PMR fodring uden at det influerer på vommiljøet. Samtidig viste forsøget, at græs- og majsensilage er bedre end lucerne til at opfange de separat tildelte piller i partikelfasen. Det betyder, at man med fordel kan…

Viser resultater 1 til 10 ud af 15

1 2 Næste