30.10.2015 | Anis
Ved at tildele mink halm i burene allerede i januar, bliver kuldstørrelse på den 7. dag efter fødslen signifikant større. Det viser en undersøgelse fra Institut for Husdyrvidenskab. Resultaterne viser også, at minktæver er motiverede for redebygning i vinterperioden, selv inden parring og yngelpleje.
29.10.2015 | Anis
Heste adskiller sig fra andre dyrearter, når det gælder vitamin D. Uanset hvor meget D-vitamin, heste forsynes med, forbliver niveauet hos heste meget lavt. Forskning på området er nødvendigt for at give et fornuftigt bud på hestes behov for D-vitamin, viser et litteraturstudie fra Aarhus Universitet.
28.10.2015 | Institut for Molekylærbiologi og Genetik
Når man selekterer for tillidsfulde mink, får man også en bedre pelskvalitet med i købet. Det viser en undersøgelse fra Aarhus Universitet. Samtidig konkluderer undersøgelsen, at adfærd har en højere arvelighed end tidligere antaget.
26.10.2015 | Anis
Hvilken baggrund har ansatte i landbruget, og hvordan ser ejerne på udfordringer i forhold til rekruttering? Et spørgeskema fra Aarhus Universitet er på vej ud til 3000 landmænd
22.10.2015 | Anis
Et nyt fermenteringsanlæg, som netop er indviet ved DTU, skal udnytte naturgas til fremstilling af protein, som kan erstatte brugen af soja- og fiskemel i dyrefoder. Professor Hanne Damgaard fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet deltog i indvielsen samt den efterfølgende konference med et oplæg om ”skræddersyet” protein.
20.10.2015 | Anis
Naturligt E vitamin udnyttes bedre og deponeres bedre i mink end syntetisk E vitamin. Det viser forsøg udført ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Resultaterne indikerer også, at de eksisterende anbefalinger for tildeling af E-vitamin kan optimeres i de forskellige perioder fra fravænning til pelsning.
12.10.2015 | DCA
Fødevare- og jordbrugsforskningen på Aarhus Universitet er helt i top. Den rangerer som nummer ni på U.S. News Best Global Universities-ranglisten og er således det bedste universitet i Danmark.
12.10.2015 | Anis
Takket være et stort europæisk forskningsnetværk formåede Institut for Husdyrvidenskab at tiltrække ph.d.-studerende fra 14 forskellige lande, da instituttet i august var vært for et to uger langt sommerkursus omhandlende grises mavetarmsundhed.
08.10.2015 | Anis
Ved at inddrage statistiske modeller har forskere udviklet et system, der kan hjælpe landmanden med at overvåge faringer og regulere temperaturen i farestien automatisk og rettidigt.
02.10.2015 | Fjerkræ
Nye produktionssystemer, fodringsstrategier og genotyper skal sikre øget vækst i den økologiske slagtekyllingeproduktion. Forskningsprojektet Multichick vil finde ud af, hvordan det bedst kan lade sig gøre.