Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Tæver, der fik halm tildelt i januar, havde signifikant flere hvalpe i live pr. kuld syv dage efter fødsel i forhold til tæver der fik tildelt halm i marts. Foto: Toke Munk Schou.
Halmen bør tildeles inde i buret, da halm givet ovenpå redekasserne kun bruges i ringe omfang til redebygning. Foto: Toke Munk Schou.

30.10.2015 | Anis

Tildeling af halm i vinterperioden øger kuldstørrelsen hos mink

Ved at tildele mink halm i burene allerede i januar, bliver kuldstørrelse på den 7. dag efter fødslen signifikant større. Det viser en undersøgelse fra Institut for Husdyrvidenskab. Resultaterne viser også, at minktæver er motiverede for redebygning i vinterperioden, selv inden parring og yngelpleje.

29.10.2015 | Anis

Viden om hestes behov for D-vitamin er mangelfuld

Heste adskiller sig fra andre dyrearter, når det gælder vitamin D. Uanset hvor meget D-vitamin, heste forsynes med, forbliver niveauet hos heste meget lavt. Forskning på området er nødvendigt for at give et fornuftigt bud på hestes behov for D-vitamin, viser et litteraturstudie fra Aarhus Universitet.

Avl for tillidsfulde mink giver bedre dyrevelfærd - og kan desuden føre til bedre pelskvalitet. Foto: Janne Hansen

28.10.2015 | Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Avl for tillidsfulde mink giver sidegevinst

Når man selekterer for tillidsfulde mink, får man også en bedre pelskvalitet med i købet. Det viser en undersøgelse fra Aarhus Universitet. Samtidig konkluderer undersøgelsen, at adfærd har en højere arvelighed end tidligere antaget.

Forskerne håber at blive klogere på, hvilke typer af efteruddannelse landmænd for eksempel vægter for deres ansatte  Arkivfoto: AU

26.10.2015 | Anis

Spørgeskema på vej til 3000 landmænd

Hvilken baggrund har ansatte i landbruget, og hvordan ser ejerne på udfordringer i forhold til rekruttering? Et spørgeskema fra Aarhus Universitet er på vej ud til 3000 landmænd

Det nye fermenteringsanlæg - en såkaldt "U-loop fermentor". Foto: Christian O. Carlsson.

22.10.2015 | Anis

Nyt anlæg skal sikre miljøvenligt dyrefoder med naturgas

Et nyt fermenteringsanlæg, som netop er indviet ved DTU, skal udnytte naturgas til fremstilling af protein, som kan erstatte brugen af soja- og fiskemel i dyrefoder. Professor Hanne Damgaard fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet deltog i indvielsen samt den efterfølgende konference med et oplæg om ”skræddersyet” protein.

20.10.2015 | Anis

Minks behov for vitamin E fra fravænning til pelsning

Naturligt E vitamin udnyttes bedre og deponeres bedre i mink end syntetisk E vitamin. Det viser forsøg udført ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Resultaterne indikerer også, at de eksisterende anbefalinger for tildeling af E-vitamin kan optimeres i de forskellige perioder fra fravænning til pelsning.

Jordbrugsforskningen på AU omfatter et bredt spektrum af emner, der har at gøre med, hvordan vi mennesker anvender og udvikler naturlige ressourcer til gavn for os selv. Arkivfoto: Anders Trærup

12.10.2015 | DCA

Aarhus Universitets jordbrugsforskning er i verdenseliten

Fødevare- og jordbrugsforskningen på Aarhus Universitet er helt i top. Den rangerer som nummer ni på U.S. News Best Global Universities-ranglisten og er således det bedste universitet i Danmark.

Evalueringerne viser, at det har betydet meget, at kursisterne har haft et intenst forløb – og de studerende tilkendegiver, at de har fået både et socialt og fagligt fællesskab ud af det.

12.10.2015 | Anis

Ph.d.-studerende fra hele Europa mødtes i Foulum

Takket være et stort europæisk forskningsnetværk formåede Institut for Husdyrvidenskab at tiltrække ph.d.-studerende fra 14 forskellige lande, da instituttet i august var vært for et to uger langt sommerkursus omhandlende grises mavetarmsundhed.

Pattegrisedødeligheden kan reduceres ved at overvåge faringerne eller ved at regulere temperaturen i farestierne. Foto: Janne Hansen

08.10.2015 | Anis

Statistik rykker ind i farestalden og forebygger pattegrisedødelighed

Ved at inddrage statistiske modeller har forskere udviklet et system, der kan hjælpe landmanden med at overvåge faringer og regulere temperaturen i farestien automatisk og rettidigt.

02.10.2015 | Fjerkræ

Bedre økokyllinger med nye genotyper og fodringsstrategier

Nye produktionssystemer, fodringsstrategier og genotyper skal sikre øget vækst i den økologiske slagtekyllingeproduktion. Forskningsprojektet Multichick vil finde ud af, hvordan det bedst kan lade sig gøre.

Viser resultater 1 til 10 ud af 12

1 2 Næste