24.03.2015 | Anis
Når grise får kuperet deres haler udvikles der fortykkede nerveender, hvor nerven er skåret over. Disse ændringer kan have betydning for halernes følsomhed overfor smertefulde påvirkninger.
24.03.2015 | Anis
Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet inviterer alle kvæginteresserede til temadag med fokus på malkekøernes ernæring. Mødet sætter fokus på fodringsstrategier, som både øger produktivitet og sundhed og reducerer påvirkning af miljøet fra kvægproduktionen.
18.03.2015 | Anis
Skuldersår hos diegivende søer påvirker søernes adfærd i form af kortere liggetid, større rastløshed og færre diegivninger. Det viser en undersøgelse udført i et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Videncenter for Svineproduktion.
06.03.2015 | Anis
Forskere ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, skal undersøge kalvenes velfærd i økologiske besætninger, samt hvad det betyder for køer, der lider af yverbetændelse, at komme i sygeboks. Videncenter for Dyrevelfærd støtter de to projekter.
04.03.2015 | Anis
På Danmarks Kvægforskningscenter (DKC) er der gennemført et forsøg, som en del af REPROLAC projektet, der handler om forlænget laktation, hvor koen har færre kælvninger og en længere stabil malkeperiode. I forsøget er mælkekvaliteten ved denne produktionsstrategi nu blevet undersøgt. Resultaterne viser, at der hverken hvad angår mælkens…
04.03.2015 | Anis
Resultaterne af et nyt forsøg, som har undersøgt adfærden hos køer med mastitis, stiller spørgsmålstegn ved grundlaget for den gængse praksis under produktionsforhold, hvor malkekøer med mastitis betragtes som raske, når mælken igen er egnet til konsum. Køerne var påvirkede i væsentligt længere tid efter endt antibiotikabehandling end tidligere…
04.03.2015 | Anis
I projektet ”Billig fodring af slagtekalve - konsekvenser for klimaftryk, sundhed og økonomi” er der undersøgt fire meget forskellige foderrationers effekt på tørstofoptag og metanproduktion. Resultaterne viser, at foderrationer med en høj andel af stivelse og lav NDF medfører en lavere metanproduktion end hvis andelen af stivelse er lav og NDF…
04.03.2015 | Anis
Den første forsøgsrunde med 12 måneders krydsningskalve er netop gennemført på DKC. Resultaterne viser, at der er et stort potentiale i at producere krydsningskalve, da fodereffektivitet, nettotilvækst og slagtekroppens form er væsentligt bedre for krydsningstyrene i forhold til renracede Holsteintyre.