Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Kom til Åbent Landbrug ved AU Foulum den 20. september.

31.08.2015 | Anis

Kom til Åbent Landbrug ved AU Foulum

Har du lyst til at opleve køer, malkerobotter og computerstyrede foderkasser på tæt hold, høre om den nyeste forskning inden for kvæg og fødevarer, og se et helt nyt anlæg, der kan omdanne biomasse til råolie? Så sæt kryds i kalenderen 20. september, hvor Aarhus Universitet i Foulum åbner dørene i forbindelse med Åbent Landbrug.

Næringsværdien af alternative fodermidler til svin kan forbedres med en kombination af enzymtilsætning og fermentering. Det er især fordøjeligheden af fiber og fosfor, der forbedres.  Foto: Janne Hansen

28.08.2015 | Anis

Fiber- og fosforfordøjelighed forbedres med fermentering og enzymer

En kombination af enzymtilsætning og fermentering øger næringsværdien af alternative fodermidler til grise. Det er især fordøjeligheden af fiber og fosfor, der forbedres.

Minkens velfærd kan vurderes ved hjælp af en række fastlagte kriterier. Foto: Janne Hansen

20.08.2015 | Anis

Proceduren til vurdering af minkenes velfærd kan forenkles

Vurdering af minkenes velfærd på den enkelte pelsdyrfarm kan formentlig forenkles ved blandt andet at reducere antallet af vurderingsbesøg fra tre til to. Minkavleren kan bruge resultaterne til at optimere dyrenes forhold og vise, om dyrene har det godt.

Janne Winther Christensen vil være vicepræsident i to år, hvorefter hun automatisk bliver præsident for foreningen.

18.08.2015 | Anis

AU-forsker er blevet valgt som præsident for international hesteorganisation

Lektor Janne Winther Christensen fra Institut for Husdyrvidenskab er valgt som vicepræsident for The International Society for Equitation Science (ISES). Foreningen arbejder for at forbedre hestes velfærd ved fremme af forskning og viden om træningsmetoder samt relationen mellem hest og rytter.