Nyheder

Ny engelsk sproget lærebog sætter fokus på et bredt spekter af de udfordringer, der er i forbindelse med pasning af pattegrise samt smågrise efter fravænning.

27.10.2020 | Anis

AU forskere har bidraget til ny international lærebog med fokus på to store udfordringer i svineproduktionen: pattegrisen og den fravænnede gris

To forskere fra Aarhus Universitet har bidraget med kapitler til en ny engelsksproget lærebog ”The suckling and weaned piglet”. Bogen er skrevet af førende internationale forskere på området og samler den nyeste forskningsbaserede biologiske viden om muligheder og udfordringer knyttet til pasning af pattegrisen og den fravænnede gris.

27.10.2020 | Anis

Husk ViD-konferencen 2020: Dyrevelfærd og klima den 5. november

Husk den virtuelle ViD-konference 2020 "Dyrevelfærd og klima" den 5. november, hvor blandt andre Peter Lund og Anja Brinch Riber fra Aarhus Universitet står klar til at behandle emnet om samspillet mellem dyrevelfærden for landbrugsdyrene samt begrænsningen af drivhusgasudledningen. Tilmeldingsfrist: 29. oktober.

23.10.2020 | Anis

Vi mangler et par nye kolleger!

ANIS har opslået to Tenure-track adjunkt stillinger - inden for henholdsvis anvendt biometri og kulhydrater i ernæring. Ansøgningsfrist er 6. december 2020.

21.10.2020 | Anis

DEBATINDLÆG: Læs om AU forskeres bud på klimaløsninger for kvægbruget

Husdyrforskere fra Aarhus Universitet har skrevet et debatindlæg til Altinget som optakt til regeringens klimaplan for landbruget. Her kan du læse om forskernes bud på, hvordan klimabelastningen fra kvægbruget kan reduceres i fremtiden.

21.10.2020 | Anis

Ph.d.-forsvar: Kostfiber og protein: Ændringer i fødevarenedbrydning, fermenteringsmønster og stofskifterespons

Yetong Xu afholder ph.d.-forsvar onsdag 28. oktober kl. 10.00. Ph.d.-forsvaret vil være tilgængeligt online. Send en e-mail til charlotte.steffensen@anis.au.dk.

Inger Anneberg er nomineret til prisen som Årets Brobygger af Dyrenes Beskyttelse. Det sker efter udgivelsen af bogen Husdyr. Foto: Ib Salomon.

12.10.2020 | Anis

Inger Anneberg nomineret til Årets Brobygger af Dyrenes Beskyttelse

Hvert år kårer Dyrenes Beskyttelse tre ekstraordinære dyrevenner i kategorierne Årets Helt, Årets Brobygger og Årets Frontløber. I år er Inger Anneberg fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, nomineret til prisen som Årets Brobygger. Vinderen kåres ved afstemning, og du kan være med!

Bag det oprindelige DKC ligger de nye staldbygninger. Længst t.h. ses den nye kostald, i midten fleksstalden og t.v. intensivstalden. Foto: Linda S. Sørensen.

Flot og unikt kvægforskningscenter ved AU Foulum

Det nye Danmarks Kvægforskningscenter er nu en realitet og står flot og færdigt med helt nye og unikke forsøgsfaciliteter. Centret har fået opført hele tre nye kvægstalde, fået udvidet foderladen samt moderniseret mandskabsbygningen. De nye kvægfaciliteter er allerede taget i brug og forskningsprojekterne i fuld gang.

Foreløbige resultater fra AU Foulum tyder på, at den bedste måde at sænke mælkeydelsen ved afgoldning på, er at reducere malkefrekvensen frem for foderniveauet. Foto: Linda S. Sørensen.

06.10.2020 | Anis

Nye anbefalinger til afgoldning af højtydende malkekøer

I et forskningsprojekt ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet er der for første gang i Danmark sat forskningsmæssig fokus på problemer forbundet med at afgolde højtydende malkekøer. Projektet har bidraget med ny viden til at lette afgoldningsprocessen og budskabet er klart: Sænk malkefrekvensen men ikke foderniveauet.

06.10.2020 | Kvæg

Forlænget laktation: Hvilke køer er egnede?

En bevidst udsættelse af koens første inseminering efter kælvning giver en forlænget laktation. Men ikke alle køer klarer en forlænget laktation lige godt. Et nyt forskningsprojekt ved Aarhus Universitet undersøger muligheden for på forhånd at udpege egnede og uegnede køer.

Ko i klimakammer på DKC. Foto: Linda S. Sørensen, AU.

06.10.2020 | Anis

Effekt af græs- og majsensilage på metanemission og klimaaftryk

Udskiftning af græsensilage med majsensilage påvirker metanemissionen og mælkens klimaaftryk. Det er konklusionen i en undersøgelse foretaget af Aarhus Universitet, hvor brugen af græs- og majsensilage i foderrationen til malkekøer er blevet sammenlignet.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste