14.01.2021 | Anis

Stig Purup – ny adjungeret professor ved Aalborg Universitet

Seniorforsker Stig Purup fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet er blevet tildelt hæderstitlen adjungeret professor ved Aalborg Universitet med tilknytning til Institut for Kemi og Biovidenskab.

12.01.2021 | Anis

Minkforsker fra AU i kapløb med tiden for at redde sig de sidste 4.000 danske mink til nyt forskningsprojekt

Seniorforsker på AU, Steen Henrik Møller, krydser i disse dage fingre for, at politikerne vil kaste 70 millioner kroner efter det forskningsprojekt, han sammen med kolleger fra Københavns Universitet i lyntempo har beskrevet. Projektet afhænger nemlig af de sidste 4.000 mink, der er tilbage i Danmark. Og senest på fredag skal de aflives.

08.01.2021 | Anis

Ny institutleder søges

Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet søger ny institutleder per 1. juni 2021. Ansøgningsfristen er den 14. februar 2021.

18.12.2020 | Anis

Smart Cow Newsletter - issue 5

The latest SmartCow Newsletter is now available. The SmartCow project integrates key European cattle research infrastructures to promote their coordinated use and development and thereby help the European cattle sector face the challenge of sustainable production.

16.12.2020 | Anis

Interview: Highlights fra husdyrforskningen i 2020

Lyt med her, hvor vores institutleder Klaus Lønne Ingvartsen fortæller om spændende highlights fra husdyrforskningen i 2020 i et interview til 'Invest in Viborg'.

16.12.2020 | Anis

Video-rundtur på det nye Danmarks Kvægforskningscenter

Velkommen til en video-rundtur i de nye forsøgsfaciliteter på Danmarks Kvægforskningscenter (DKC) ved Aarhus Universitet.

Projektet sætter som noget nyt fokus på, hvad det betyder for koens tilknytning til kalven og koens følelser at være sammen med sin kalv. Det undersøger hvor motiverede køer er for at være sammen med deres kalv og om køer, der er sammen med deres kalve, er mere optimistiske. Foto: Maja Bertelsen.

14.12.2020 | Anis

Et nyt AU-projekt undersøger, hvad det betyder for koen at være sammen med sin kalv

I et nyt projekt på Aarhus Universitet, vil forskerne se nærmere på, hvad det betyder for koens velfærd at opfostre sin egen kalv. Der sættes fokus på både koens tilknytning til kalven og koens emotionelle tilstand. Det tre-årige projekt er finansieret af Danmarks Frie Forskningsfond.

Der er grund til at være ekstra forsigtig med at klovbeskære køer sent i drægtigheden, da det kan øge abortrisikoen, viser undersøgelse fra AU. Foto: Linda S. Sørensen.

14.12.2020 | Anis

Klovbeskæring øger risikoen for abort hos højdrægtige køer

Det er ikke hensigtsmæssigt at klovbeskære malkekøer inden for de sidste fire uger af drægtigheden, da det øger risikoen for abort. Det konkluderer en undersøgelse fra AU baseret på et stort datamateriale fra Kvægdatabasen.

Klovbeskæring omkring afgoldning, er en god strategi til at forebygge sålesår, men bør ikke foretages de sidste fire uger, før kælvning, da det øger abortrisikoen. Foto: Linda S. Sørensen.

14.12.2020 | Anis

Klovbeskæring omkring afgoldning forebygger sålesår

Klovbeskæring omkring afgoldning giver 20 % mindre risiko for, at malkekøer udvikler sålesår i den efterfølgende laktation, viser undersøgelse fra Aarhus Universitet. Men pas på ikke at komme for tæt på kælvning, da det kan give bagslag i form af øget abortrisiko.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste