Nyheder

Seniorforsker Tine Rousing står, sammen med sine forskerkolleger, klar til at byde velkommen til online fyraftensmøde om vurdering af husdyrenes velfærd, torsdag den 19. maj fra kl. 16-18. Foto: Linda S. Sørensen.

16.04.2021 | Anis

Online fyraftensmøde om aktuel dyrevelfærdsforskning på Aarhus Universitet

Sæt allerede nu kryds i kalenderen til vores online fyraftensmøde: "Husdyrs velfærd - hvordan vurderer vi det?", som finder sted onsdag den 19. maj kl. 16-18. Her vil forskere fra Instittut for Husdyrvidenskab, AU fremlægge deres aktuelle forskning på området. Det er gratis at deltage og alle interesserede er velkomne.

13.04.2021 | Anis

Kan vi producere næringsrig og bæredygtig mælk i laboratoriet?

Aarhus Universitet i Foulum står i spidsen for nyt spændende projekt, som skal danne grundlag for at kunne producere bæredygtig mælk i laboratoriet som alternativ til komælk. Projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden.

AU deltager i et projekt, som skal udvikle et nyt system til velfærdsvurdering af slagtekyllinger. Systemet består af en kombination af kamerateknologier og avancerede dataanalyser (machine learning). Foto: Colourbox.

12.04.2021 | Anis

Ny teknologi til overvågning af slagtekyllingers velfærd på vej

AU er med i et stort internationalt projekt ’SMART Broiler’ som skal udvikle et system til overvågning af velfærd hos fjerkræ ved hjælp af kamerateknologi og avanceret billedanalyse.

08.04.2021 | Anis

Free webinars: Dairy and beef cattle production and climate change - 13th and 14th of April

If you are interested in cattle production then check out these free webinars about "Development of Dairy", "Future Beef Farms" and "Climate Change and Biodiversity Loss" held by The British Society of Animal Science.

07.04.2021 | Anis

FACCE ERA-GAS would like to invite you to register for the FACCE ERA-GAS Greenhouse Gas Research Breakfast Club

The initiative is targeted at post-doctoral researchers and PhD students and will include: "Presentations from eminent scientists on cutting edge research topics related to GHG monitoring and mitigation from agriculture and forestry" and "Career Development presentations for PhD students and post-docs".

Foto: Lars Kruuse - AU Foto

26.03.2021 | Nyhed

Kvalitet og transparens i fokus på det første europæiske seminar om forskningsbaseret rådgivning inden for landbrug og miljø

Der er store forskelle i status og organisering af den forskningsbaserede rådgivning i de forskellige europæiske lande. Rådgivningen står dog over for de samme udfordringer og samarbejde vil kunne øge kvaliteten. Det viste et europæisk seminar, arrangeret af Aarhus Universitet.

25.03.2021 | Anis

Vivi Mørkøre Thorup er ansat som adjunkt ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet

Den 1. april 2021 starter Vivi Mørkøre Thorup i sin nye stilling som adjunkt ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet. Vivi skal arbejde med ’Big data i husdyrproduktionen’.

23.03.2021 | Anis

Nyt projekt på AU sigter mod en sundere og mere bæredygtig slagtekalvefodring

Et nyt projekt ved Danmarks Kvægforskningscenter ved AU Foulum skal bane vejen for en mere bæredygtig slagtekalvefodring. Det skal give slagtekalveproducenterne grundlag for at kunne fodre på en måde, der giver sund vom, god velfærd, billig fodring, lavt klimaaftryk, høj tilvækst og god økonomi.

På billedet ses de to ny GreenFeed-enheder i kostalden på DKC. Systemet kan måle køernes metanudledning imens køerne får lidt kraftfoder. Foto: Morten Maigaard Sørensen.

23.03.2021 | Anis

Danmarks Kvægforskningscenter har fået nyt system, der kan måle klimagasser fra køerne direkte i løsdriften

DKC fik i sommeren 2020 installeret et amerikansk udviklet GreenFeed-system - en flytbar foderstation, som er udviklet til at måle udledningen af klimagasser fra drøvtyggere i løsdrift enten inden- eller udendørs.

I Danmark er det kun tilladt at afhorne kalve, der er under tre måneder gamle. Afhorning foretages for at undgå, at dyrene forårsager skade på hinanden eller på mennesker. Foto: Linda S. Sørensen.
Afhorning af kalv ved hjælp af brændejern. Foto: Bodil Højlund Nielsen.

23.03.2021 | Anis

Ny viden fra Aarhus Universitet om bedøvelse ved afhorning af kalve

På trods af forudgående lokalbedøvelse udviser mere end 40 % af kalve adfærdsreaktioner ved afhorning – særligt ved brug af et brændejern med stort hoved. Det viser undersøgelse gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet, som del af et masterstudie på uddannelsen ’Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen’.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste