13.07.2021 | Food

Kom med til konference om mælk og sundhed

Kom og hør om den nyeste forskning inden for mælk og sundhed, når Arla Food for Health byder alle interesserede velkommen til konference. Det sker den 29. september, og det vil både være muligt at være fysisk til stede til arrangementet i Aarhus og at deltage online.

09.07.2021 | Anis

Vi mangler en kollega med kompetencer indenfor kulhydrater i ernæring til AU Foulum

Stillingen er på tenure-track adjunkt eller lektor niveau. Ansøgningsfristen er 16. september.

29.06.2021 | Anis

Ny professor i management af produktionssygdomme

Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet har per 1. september 2021 udnævnt Peter T. Thomsen til professor i management af velfærdsrelaterede produktionssygdomme i husdyrbesætninger.

25.06.2021 | Anis

AU forsker i P4 Østjylland: Om at færdes blandt store dyr i naturnationalparkerne

Adfærdsforsker Janne W. Christensen har været i P4 Østjylland d. 24/6-21, for at svare på spørgsmål om udfordringer med at færdes blandt store dyr, der afgræsser naturnationalparkerne, og hvordan du bedst forholder dig til dyrene, hvis du møder dem. Janne er på fra 1:39:06 - 02:36:46 inde i udsendelsen.

Biorafineringsanlæg ved AU Foulum. Foto: Lars Kruuse - AU Foto

23.06.2021 | Forskning

Screeningsmetode til vurdering af planters potentiale for udvinding af protein via bioraffinering valideret

Er det bedre at ekstrahere protein fra græs eller andre planter i bioraffinaderiet, og hvor meget protein kan ekstraheres? Nu er en anerkendt metode, som normalt bruges til at screene for foderværdi, blevet valideret i forhold til at kunne vurdere potentialet for at ekstrahere protein fra plantemateriale i et biorafinaderi. Det vil gøre det muligt…

15.06.2021 | Anis

AU deltager i Det Virtuelle Folkemøde den 17. juni 2021

Som en del af Folkemødet 2021 den 17. juni, livestreamer AU gratis foredrag og debatter med forskere fra forskellige fagområder – samt politikere og samarbejdspartnere. Foredragene og debatterne livestreames fra Aarhus Universitets iværksætterhub the Kitchen i Universitetsbyen i Aarhus.

Julie Strand har gennemført en stor del af sin forskning i bevarelse af dyrearter ved cellelaboratoriet ved Institut for Husdyrvidenskab ved AU. Privatfoto.

14.06.2021 | Anis

Unikke cellelaboratorie-faciliteter ved Aarhus Universitet har bidraget til grundlaget for opstart af genbank til bevarelse af truede dyrearter

Julie Strand - nyuddannet forsker fra Aalborg Universitet - har gennemført en stor del af sin forskning i bevarelse af dyrearter ved cellelaboratoriet ved Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet i Foulum. Sidste år fik hun tildelt en international pris for sit arbejde.

Ammetante-køer og kalve er netop sat på græs ved AU Foulum. Dyrene indgår i det nye GrOBEat projekt, der omhandler bæredygtig og velfærdsvenlig kalve- og oksekødsproduktion. Foto: Linda S. Sørensen.

Ko-kalve samvær i fuldt flor på Danmarks Kvægforskningscenter ved AU i Foulum

Nyt projekt ved Aarhus Universitet skal fremme økologisk og velfærdsvenlig kalve- og oksekødsproduktion baseret på et system, hvor to kalve går sammen med en ammetante indtil de er omkring et halvt år.

Forskere ved Aarhus Universitet har gennemført fodringsforsøg med tangpulver i mælken til kalve. Foto: Linda S. Sørensen.
Tangpulveret røres op i mælken inden det gives til kalvene. Foto: Linda S. Sørensen.

14.06.2021 | Anis

Tang i foderet påvirker småkalves immunstatus

Ved at tilsætte pulveriseret tang i mælk til småkalve kan man øge koncentrationen af blodplasma-komponenter med betydning for kalvenes medfødte immunforsvar. Det viser undersøgelse gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet.

Fodringsforsøg med krydsningskvier på Danmarks Kvægforskningscenter

I efteråret 2019 blev der indsat 62 kviekalve på Danmarks Kvægforskningscenter (DKC) ved AU Foulum. Kalvene indgår i et fodringsforsøg, som skal undersøge mulige forskelle i vægt, tilvækst, foderoptagelse og fodereffektivitet mellem kvier af racerne Holstein, Nordisk rødt samt krydsninger af disse. Her præsenteres de første resultater fra forsøget.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste