Nyheder

Ny international lærebog om velfærd hos grise:  ”Animal welfare in practice: Pigs”.

30.03.2020 | Anis

AU-forskere yder et markant bidrag til ny international lærebog om velfærd hos grise

En ny engelsk lærebog om grises velfærd forsøger at bringe forskningsbaseret viden ud til dem, der arbejder med dyrene til dagligt. Bogen er tilgængelig i en lang række lande. Anerkendte velfærdsforskere fra hele verden – heriblandt fem forskere fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet - har bidraget til bogen med hver deres ekspertise.

Aarhus Universitet har, i samarbejde med Teknologisk Institut, gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt alle chauffører på transporter med udsættersøer til et stort dansk slagteri. Foto: Mette S. Herskin.

27.03.2020 | Anis

Hvad mener chauffører, på grisetransporter, om transportegnethed og dyrevelfærd under transport?

Ny viden om en professionel gruppe – chaufførerne - der er helt centrale for sikringen af dyrs velfærd under transport, men som sjældent indgår i forskningsprojekter.

26.03.2020 | Kvæg

Professorship in the area of production and lactation physiology in ruminants

Department of Animal Science invites invites highly qualified applicants to apply for a professorship in the area of production and lactation physiology in ruminants. Deadline for application is 10 May 2020.

24.03.2020 | Anis

Join SEGES Summit 2020

Invitation to the SEGES Summit 2020: Think Piglet Health and Nutrition will be held on 24-25 September 2020 in Copenhagen, Denmark. Experts from all over the world will attend the summit to discuss, share and learn more about how health, nutrition and management can improve the viability of piglets from hyperprolific sows.

Foto: Colourbox

17.03.2020 | Anis

Nanobodies skal modvirke diarré hos smågrise

Et nyt, biologisk middel mod smågrisediarré baseret på et antistof fra lamaer kan blive et miljøvenligt alternativ til medicinsk zink i foderet. En bevilling på næsten 11 mio. kr. fra GUDP skal gøre produktet klar til markedsgodkendelse. Forskere fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet er med i projektet.

Det nye projekt skal danne grundlag for at sammensætte nye foderblandinger, som kan tildeles søerne vinteren over, hvor græsudbuddet i marken er minimalt og ikke bidrager til søernes energioptag. Foto: Colourbox.

16.03.2020 | Anis

Nyt projekt: Vinterfodring af økologiske søer

De økologiske svineproducenter skal i fremtiden kunne fodre deres søer mere optimalt gennem vinterperioden. Et nyt projekt, som forskere fra AU står i spidsen for, har til formål at udvikle nye foderblandinger til øko-søer, der får ensilage om vinteren. Ernæringen skal tilpasses bedre til søernes behov og derved øge fodereffektiviteten, mindske…

tor 23 apr
14:00-18:00 | AU Foulum
AFLYST: Alumnedag 2020
Den fælles alumnedag ved Instititut for Husdyrvidenskab og Institut for Agroøkologi er aflyst.
tor 24 sep
08:49-08:49 | Copenhagen
SEGES summit 2020: THINK Piglet Health & Nutrition
Experts from all over the world will attend the summit to discuss, share and learn more about how health, nutrition and management can improve the viability of piglets from hyperprolific sows. Deadline for abstract submission is 1st May 2020.