Nyheder

Dyrkning af mælk og kød i laboratorier skal bane vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion. Foto: Colourbox.

15.01.2020 | DCA

Mælk og kød skal dyrkes i petriskåle

Kan man lave mælk uden en ko – eller kød uden dyr? Det vil forskere fra Aarhus Universitet undersøge i et nyt forskningsprojekt, der skal bane vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Foto: Hanne Kongsted.

14.01.2020 | Anis

Hvorfor dør søer i farestalden?

De fleste søer, der dør spontant, dør i farestalden - men hvad dør de af? Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet har undersøgt problemstillingen og fået overraskende resultater, som kan læses i en ny DCA-rapport.

Jerseyko i fodringsforsøg ved AU Foulum. Foto: Linda S. Sørensen.

17.12.2019 | Anis

Mængden af grovfoder har stor indflydelse på køernes metanproduktion

Fodringsforsøg ved AU Foulum har vist, at køers metanudskillelse falder markant, når grovfoderandelen i foderrationen begrænses væsentligt. Denne fodringsstrategi er dog ikke umiddelbart anvendelig i praksis, da den udfordrer både køernes sundhed og landmandens økonomi.

Vingetang (Alaria esculenta) fra Lofoten. Foto: Lofoten Blue Harvest.

12.12.2019 | Anis

Har tang potentiale som foder til drøvtyggere?

Ernæringsmæssigt har nogle tangarter et stort potentiale som foder til drøvtyggere. Men brugen af tang som foder er også forbundet med en masse udfordringer viser en undersøgelser af norsk høstet tang, som AU-forskere har deltaget i. Det drejer sig bl.a. om tangs indhold af vand, aske og evt. tungmetaller samt konservering og transportomkostninger…

Kløvergræsmark. Foto: AU

12.12.2019 | Anis

Foderværdi og optimalt høsttidspunkt af forskellige græsarter

Nu er der ny viden på vej til bedre udnyttelse af græsmarksafgrøder og dermed merudbytte til landmanden. AU-forskere vil i nyt projekt undersøge forskellige græsarter for at blive klogere på forskellen mellem græsarterne samt betydningen af slættidspunkt i forhold til næringsstofindhold og foderværdi.

AU forskere vil nu se nærmere på, hvilke fysiske, fysiologiske og mikrobielle egenskaber, der adskiller den klimaeffektive malkeko fra den mindre effektive malkeko. Foto: Linda S. Sørensen.

12.12.2019 | Anis

Nyt projekt skal vise vej til den klimavenlige malkeko

Aarhus Universitet står i spidsen for et nyt forskningsprojekt, som skal bane vejen for en mere klimaeffektiv mælkeproduktion. Målet i projektet er at reducere koens udledning af metan via fodringen. Endvidere undersøges det, hvordan man bedst kan implementere de nye klimatiltag samt dokumentere effekten heraf i fremtiden.

man 09 mar
00:00-00:00 |
PhD kursus: Animal Pain
The aim is to give PhD students an overview of the concept of animal pain from a biological perspective.
tor 23 apr
14:00-18:00 | AU Foulum
Alumnedag 2020
Instititut for Husdyrvidenskab og Institut for Agroøkologi afholder i fællesskab alumnedag i 2020. Sæt kryds i kalenderen.