11.05.2021 | Anis

Professor Peter Lund i 21 SØNDAG: Køerne kan gøres mere klimavenlige gennem fodring

DR 21 SØNDAG har været på en række besøg på Danmarks Kvægforskningscenter ved Aarhus Universitet i Foulum, hvor de har fulgt Peter Lunds forskningsarbejde med henblik på at gøre køer mere klimavenlige via fodringen. TV-indslaget, starter 29:25 inde i udsendelsen.

11.05.2021 | Anis

Hvordan sænker vi metanudslippet fra de økologiske køer?

Da fodertilsætningsstoffer, som kan sænke metanudslippet fra køer, ikke kan bruges i økologisk produktion, bliver der lige nu også forsket i at finde midler, fx æteriske olier, som kan bruges på økologiske køer. En af dem, der står for den forskning, er Christian Friis Børsting på Aarhus Universitet. Det har han fortalt om til DR Nyheder.

11.05.2021 | Anis

Nye tilsætningersstoffer i foderet kan sænke køers metanudslip med en tredjedel

Professor Peter Lund og hans forskerkolleger har med nye fodertilsætningsstoffer reduceret danske køers metanudslip med godt en tredjedel. Læs med her, hvor Peter Lund fortæller til DR Nyheder om forsøget og de udfordringer der er i forhold til at bruge den nye viden i praksis.

10.05.2021 | Anis

Blogindlæg: Kan naturgenopretning og dyrevelfærd gå hånd i hånd?

En række velfærdsforskere fra Institut for Husdyrvidenskab bidrager i et blogindlæg med konstruktive løsninger til at kombinere naturgenopretning og dyrevelfærd. Den indsats, som forskerne foreslår, kan betyde adgang til viden og løsninger, som kan gøre Danmark til internationalt forbillede på området.

07.05.2021 | Anis

SmartCow Newsletter - Issue 6

The latest SmartCow Newsletter is now available. The SmartCow project integrates key European cattle research infrastructures to promote their coordinated use and development and thereby help the European cattle sector face the challenge of sustainable production.

Foto: Anna F. Marsbøll

05.05.2021 | Anis

Vurdering af velfærd i danske og europæiske minkbesætninger

Ny rapport sammenligner velfærden på minkfarme i Danmark og i resten af Europa, baseret på resultaterne fra velfærdsvurderingssystemet WelFur.

ons 19 maj
16:00-18:00 | Online møde
Online fyraftensmøde om aktuel dyrevelfærdsforskning på Aarhus Universitet
Sæt allerede nu kryds i kalenderen til vores online fyraftensmøde: "Husdyrs velfærd - hvordan vurderer vi det?", som finder sted onsdag den 19. maj kl. 16-18. Her vil forskere fra Institut for Husdyrvidenskab, AU fremlægge deres aktuelle forskning på området. Det er gratis at deltage og alle interesserede er velkomne.
man 28 jun
09:00-20:00 | Hotel Park, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart, 200 m from the railway station.
Technologies for a Danish Zero Greenhouse Gas Emission Agriculture
Aarhus University iCLIMATE centre is organising a one-day national workshop on technologies to reduce green-house gas (GHG) emissions from agriculture.
tor 23 sep
08:49-08:49 | Copenhagen
Postponed to 2021: SEGES summit 2020: THINK Piglet Health & Nutrition
Experts from all over the world will attend the summit to discuss, share and learn more about how health, nutrition and management can improve the viability of piglets from hyperprolific sows.
man 01 nov
00:00-00:00 |
Institut for Husdyrvidenskab udbyder Ph.d.-kursus i Hands-on mass spectrometry for the analyses of minerals, amino acids, short chain fatty acids (SCFA) and other biomarkers/metabolites using quantitative and explorative techniques