Nyheder

AU Foulums demonstrationsanlæg til udvinding af grøn protein. Foto: Linda S. Sørensen

23.11.2020 | Anis

Stort behov for forskning i helhedsorienteret fødevareproduktion

Der er et stort behov for forskning i helhedsorienteret fødevareproduktion og herunder forskning i husdyr og animalske fødevarer. Det skriver institutleder Klaus Lønne Ingvartsen i en kommentar til et indlæg i Politiken, som opfordrer til stoppe den offentlige forskning i den animalske landbrugsproduktion.

11.11.2020 | Anis

Se indslag i TV MidtVest: Slut med minkforskningen i Foulum

TV MidtVest har været på besøg på minkfarmen ved AU Foulum og talt med seniorforsker Steen Henrik Møller og hans kolleger om nedslagning af forsøgsfarmen samt konsekvenserne for AUs minkforskning, som har været verdens førende.

Foto: Claus Bo Andreasen

10.11.2020 | Anis

Forsvarlig aflivning af minkbesætninger

Et stort antal minkbesætninger skal aflives. Forskere fra Aarhus Universitet har udarbejdet et notat til Fødevarestyrelsen om, hvordan det sikres at aflivningerne sker på en dyrevelfærdsmæssig forsvarlig måde.

Foto: Ida Marie Jensen, AU Foto

05.11.2020 | Anis

Nedslagning af mink på AU Foulum

Minkene på forsøgsfarmen på AU Foulum vil blive aflivet i de kommende dage. Instituttet er ved at danne sig et overblik over konsekvenserne for forskningen og medarbejderne.

Daggamle kyllinger. Arkivfoto: Janne Hansen, AU.

03.11.2020 | Anis

Det fremmer dyrevelfærden at klække slagtekyllinger på stald frem for rugeri

Når slagtekyllinger klækkes på stald frem for på et rugeri, har det en række dyrevelfærdsmæssige fordele viser undersøgelse ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet. Kyllingerne hviler mere, optager mere foder, vejer mere og har en lavere dødelighed.

Ny engelsk sproget lærebog sætter fokus på et bredt spekter af de udfordringer, der er i forbindelse med pasning af pattegrise samt smågrise efter fravænning.

27.10.2020 | Anis

AU forskere har bidraget til ny international lærebog med fokus på to store udfordringer i svineproduktionen: pattegrisen og den fravænnede gris

To forskere fra Aarhus Universitet har bidraget med kapitler til en ny engelsksproget lærebog ”The suckling and weaned piglet”. Bogen er skrevet af førende internationale forskere på området og samler den nyeste forskningsbaserede biologiske viden om muligheder og udfordringer knyttet til pasning af pattegrisen og den fravænnede gris.

tir 15 dec
00:00-00:00 |
Webinar: “Using ontologies to improve animal science research”
The webinar is coordinated by scientists from INRAE, France. It targets scientists, RI technicians, Bachelor, Master or PhD students. This webinar is free of charge. Deadline for registration 9th December.
tir 15 dec
09:00-15:00 | Aarhus Universitet i Foulum
AFLYST: Mink-temadag
Mink-temadagen er aflyst.
man 28 jun
09:00-20:00 | Hotel Park, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart, 200 m from the railway station.
Technologies for a Danish Zero Greenhouse Gas Emission Agriculture
Aarhus University iCLIMATE centre is organising a one-day national workshop on technologies to reduce green-house gas (GHG) emissions from agriculture.
tor 23 sep
08:49-08:49 | Copenhagen
Postponed to 2021: SEGES summit 2020: THINK Piglet Health & Nutrition
Experts from all over the world will attend the summit to discuss, share and learn more about how health, nutrition and management can improve the viability of piglets from hyperprolific sows.