15.09.2020 | Anis

Interview: Hør Mogens Larsens anbefalinger til afgoldning af malkekøer

Seniorforsker Mogens Larsen havde konkrete anbefalinger med til årets Fodringsdag i Herning i onsdags vedrørende afgoldning af malkekøer: Vælg reduceret malkefrekvens frem for reduceret foder ved afgoldning. Se interviewet med Landbrugsavisen og hør anbefalingerne.

14.09.2020 | Anis

Flot tilslutning til Fodringdag 2020 i Herning

Der var et rigtigt godt fremmøde, spændende faglige emner og god spørgelyst ved årets fodringdag, som var et fælles arrangement afholdt af SEGES, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet samt Københavns Universitet.

Nysgerrige plejemødre har generelt en positiv indvirkning på minkhvalpenes nysgerrighed, selvom de ikke er genetisk beslægtede, viser undersøgelse ved AU. Foto: Jens Malmkvist.

14.09.2020 | Anis

Minktævens temperament påvirker hvalpenes adfærd – både som biologisk mor og som plejemor

Når minkavleren udvælger sine avlsdyr gør han/hun klogt i at have særligt fokus på avlstæverne og udvælge de tillidsfulde og nysgerrige frem for de frygtsomme. Tæven har nemlig stor indflydelse på afkommets adfærd – ikke blot som biologisk mor, men også som plejemor.

11.09.2020 | Anis

Ph.d.-forsvar: Skal øko-søer fodres efter konventionelle anbefalinger?

I løbet af sit ph.d.-studium har Maria Eskildsen forsket i hvor meget ekstra energi økologiske søer bruger på termoregulering, fysisk aktivitet og mælkeproduktion. Ph.D forsvaret vil være tilgængeligt online. Send en e-mail til charlotte.steffensen@anis.au.dk for at modtage et link til forsvaret.

Foto: AU Foto

09.09.2020 | DCA

Transparens i forskningssamarbejde og formidling

Klare retningslinjer for formidling, publicering og fagfællebedømmelse, præcisering af regler for eksternt samarbejde samt vejledning i forskningsintegritet. Det er nogle af de tiltag, som skal sikre kvalitet, troværdighed og gennemsigtighed i forskningsarbejdet og formidlingen af forskning. Det skriver direktør Niels Halberg fra DCA.

Professor Mette Olaf Nielsen vil med sin forskning bidrage til at finde de bæredygtige løsninger i forhold til at reducere drivhusgasudledningen fra drøvtyggerne”. Privatfoto.

03.09.2020 | Anis

Ny professor ved Aarhus Universitet vil afkriminalisere køerne

Mette Olaf Nielsen er per 1. september 2020 udnævnt som professor i ”Produktions- og laktationsfysiologi hos drøvtyggere” ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet. Mette skal bidrage til at løse landbrugets klimaudfordring, hvad angår udskillelsen af metan fra drøvtyggere.

tor 08 okt
00:00-00:00 |
Webinar: “Using ontologies to improve animal science research”
The webinar is coordinated by scientists from INRAE, France. It targets scientists, RI technicians, Bachelor, Master or PhD students. This webinar is free of charge. Deadline for registration 2nd October.
tor 05 nov
09:00-17:00 | Scandic Copenhagen, Vester Søgade, 1601 København V
ViD-konference 2020: Dyrevelfærd og klima
Årets konference i Videncenter for Dyrevelfærd tager fat på samspillet mellem dyrevelfærden for landbrugsdyrene og begrænsningen af de menneskeskabte udledninger af drivhusgasser.
tir 17 nov
15:00-16:30 | Online
Online seminar: Green biorefinery – a Green Deal for agriculture – producing sustainable soy protein alternatives and biobased products
This seminar will describe the disruptive potentials of new local biorefineries to contribute to EU self-sufficiency with plant protein and new biobased products while supporting EU policies on environment and climate.
tir 15 dec
09:00-15:00 | Aarhus Universitet i Foulum
Mink-temadag
Mød op og bliv fagligt opdateret på årets mink-temadag ved AU Foulum den 15. december. Her venter et spændende program for dig og dine kolleger med et væld af aktuelle forskningsresultater.
tor 28 jan
09:00-20:00 | Hotel Park, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart, 200 m from the railway station.
Technologies for a Danish Zero Greenhouse Gas Emission Agriculture
Aarhus University iCLIMATE centre is organising a one-day national workshop on technologies to reduce green-house gas (GHG) emissions from agriculture.
tor 23 sep
08:49-08:49 | Copenhagen
Postponed to 2021: SEGES summit 2020: THINK Piglet Health & Nutrition
Experts from all over the world will attend the summit to discuss, share and learn more about how health, nutrition and management can improve the viability of piglets from hyperprolific sows.