Nyheder

På det udvidede dyreforsøgskursus får deltagerne mulighed for at træne blodprøvetagning – både på de obligatoriske gnavere og på dyrearter, der typisk holdes som produktionsdyr, som fx høns.

11.12.2019 | Anis

Kursus i Dyreforsøg hos Institut for Husdyrvidenskab afspejler vores placering i grænsefelt mellem landbrug og dyreforsøg

13 kursister har netop fået bevis på deres deltagelse i Dyreforsøgskursus finansieret af Institut for Husdyrvidenskab.

Bestemte biomarkører har vist sig nyttige til at undersøge, om slagtegrise får tilstrækkeligt fosfor i foderet. Det danner basis for at kunne udvike hurtige testmetoder, som kan bruges i praksis. AU-arkivfoto.

03.12.2019 | Anis

Nye biomarkører kan afsløre fosforstatus hos slagtegrise

Nye studier fra Aarhus Universitet i Foulum tyder på, at måling af komponenter fra knoglernes stofskifteomsætning kan være til stor nytte, når det drejer sig om at vurdere, hvor meget fosfor slagtegrise har behov for via foderet.

28.11.2019 | Anis

Four scientific positions available at our department

The Department of Animal Science, Aarhus University, invites highly qualified applicants for one professor position, one senior advisor position and two assistant professor/researcher positions.

Op til 80 % af halebids-tilfælde kan forudsiges med automatisk registrerede data fra sensorer, viser resultater fra Aarhus Universitet. Foto: Aarhus Universitet.

18.11.2019 | Anis

Produktion af slagtesvin uden halekupering og halebid

Ny forskning fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet viser, at automatisk registrerede data fra sensorer kan forudsige op til 80 % af halebids-tilfælde. Resultaterne peger på et potentiale for at udvikle alarmer, der kan hjælpe landmanden til rettidigt at iværksætte tiltag, der kan hindre egentlige udbrud af halebid, og derved…

De tre foderblandinger + kontrol (t.v.), som testes i forsøget, hvor kløvergræsprotein udgør en stigende del af foderets råprotein. Jo mørkere farve - jo højere indhold af kløvergræsprotein i foderblandingen. Foto: Linda S. Sørensen
Grise i forsøget. Foto: Linda S. Sørensen

15.11.2019 | Anis

Grønt protein er godt til grise

Grønt protein udvundet fra kløvergræs er meget velegnet til grise, viser forsøg ved Aarhus Universitet i Foulum. Det gælder både i forhold til grisenes trivsel, tilvækst, foderudnyttelse samt kødets kvalitet og smag.

Lektor Janne W. Christensen fra Aarhus Universitet er en del af ekspertisen i det nye Center for Forskning i Velfærd hos Familiedyr.

11.11.2019 | Anis

Nyt center skal gavne familiedyrenes velfærd

Nyt Dansk Center for Forskning i Velfærd hos Familiedyr skal bidrage med forskningsbaseret viden til at løse de velfærdsproblemer, som rammer vores hunde, katte og heste. Med i centret er lektor Janne W. Christensen fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, som skal varetage den del af centrets arbejde, der omhandler heste.

man 09 mar
00:00-00:00 |
PhD kursus: Animal Pain
The aim is to give PhD students an overview of the concept of animal pain from a biological perspective.
tor 23 apr
14:00-18:00 | AU Foulum
Alumnedag 2020
Instititut for Husdyrvidenskab og Institut for Agroøkologi afholder i fællesskab alumnedag i 2020. Sæt kryds i kalenderen.