Nyheder og events - svin

NYHEDER

Det er en udfordring i dagens husdyrbrug, hvordan man sikrer den tilstrækkelige viden om dyrevelfærd hos en stor gruppe udenlandske medarbejdere. Arkivfoto: AU

15.08.2016 | Anis

Tydelig ledelse er afgørende for dyrevelfærden

En ledelse, som udstikker kursen, er afgørende for, hvordan medarbejdere på husdyrbedrifter agerer i forhold til dyr. Men fælles forståelse blandt de ansatte er også væsentlig. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

Selv om mere end halvdelen af respondenterne tilkendegiver, at det er en hjælp at have elever ansat på bedriften, svarer hele to tredjedele, at det også kan være både meget tidskrævende og dyrt at have elever. Arkivfoto: AU

15.08.2016 | Anis

Ny undersøgelse: Tid og penge afholder landmænd fra at ansætte elever

Det er dyrt og tidskrævende at have elever ansat. Sådan lyder det fra danske husdyrproducenter i en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

Det er en udfordring for danske husdyrproducenter at tiltrække nye medarbejdere. Arkivfoto: AU

15.08.2016 | Anis

Husdyrproducenter: Der skal fokus på pleje af landbrugets image

Danske husdyrproducenter mener, at landbrugets image er en stor del af grunden til, at de har svært ved at rekruttere danske medarbejdere. Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse fra Aarhus Universitet.

Lene Munksgaard ønsker at fremme en debat og etisk stillingetagen om dyrevelfærd, som bygger på fakta og viden om dyrs adfærd og behov.

12.08.2016 | Anis

Husdyrforsker fra Institut for Husdyrvidenskab udpeget til Det Dyreetiske Råd

Professor Lene Munksgaard fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet er udpeget af Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen som medlem af Det Dyreetiske Råd fra juli 2016 og tre år frem.

Danmarks Kvægforskningscenter
Den økologiske husdyrplatform

12.08.2016 | Anis

Åbent Landbrug ved AU Foulum den 18. september 2016 – mød op til et væld af gode oplevelser

Kunne du tænke dig at se køer og malkerobotter, kyllinger i pileskov og økologiske svin på friland, så skulle du tage at lægge vejen forbi Forskningscenter Foulum søndag den 18. september, når vi traditionen tro holder åbent for alle interesserede fra kl. 10-16 i forbindelse med Åbent Landbrug.

Når svineproducenter vælger ikke at flytte en syg gris til en sygesti, er det oftest begrundet med, at grisen ikke er vurderet ”syg nok”. Foto: Colourbox.

30.06.2016 | Anis

Hvornår skal grisen flyttes i sygesti?

En spørgeskemaundersøgelse om svineproducenters holdninger til og viden om lovkrav til sygestier har vist, at hver femte af de adspurgte ikke havde så godt kendskab til, hvilke krav lovgivningen stiller, som de selv troede. Resultaterne tyder også på, at der er forskellige opfattelser af, hvornår en gris er så syg, at den bør flyttes til sygesti.

03.06.2016 | Svin

Kølezoner og rodeområder giver bedre hygiejnestyring i svineproduktion

I den økologiske produktion har grise ekstra plads, men det er ikke altid, at de kvitterer for den ekstra plads med den ønskede adfærd. Det giver ofte problemer med hygiejnen i stien. Da grise er renlige dyr, tyder det på, at der er nogle koder, som endnu ikke er knækket.

30.05.2016 | Anis

Erysipelas – et stigende sygdomsproblem i velfærdsvenlige produktionssystemer hos fjerkræ og svin

Erysipelas er en alvorlig infektionssygdom forårsaget af bakterien Erysipelothrix rhusiopathaiae. Lidelsen er velkendt, men der mangler basal viden på området – særligt hvad angår infektioner hos kyllinger. Et nyt projekt (EryPoP) vil undersøge sygdommen nærmere og udarbejde guidelines til, hvordan fremtidige udbrud kan forebygges.

Det er for første gang vist, at måling af lugtstoffer i luften kan bruges som et alternativ til menneskers lugtesans, når der skal måles lugt ved svinestalde, og til at måle effekten af diverse tiltag, der skal reducere lugten fra svinestalde. Foto: Colourbox

27.05.2016 | DCA

Lugt kan måles kemisk

Der plejer at skulle en næse til for at lugte, men nu er det for første gang lykkedes forskere at udvikle en overbevisende model, der kan måle lugt fra svinestalde ved præcist at måle luftens indhold af lugtstoffer.

For at styrke indsatsen omkring forebyggelse og heling af mavesår, uden at den kompromitterer foderudnyttelsen, er der behov for mere viden om patogenesen af mavesår. Arkivfoto

02.05.2016 | Anis

Behov for styrket indsats mod mavesår hos slagtesvin

Et nyligt afsluttet forskningsprojekt har set på landmandens muligheder for at identificere mavesår i svinebesætningen og undersøgt, om tilsætning af hamp i foderet kan afhjælpe problemet. Resultaterne viser, at melfoder synes at være den bedste strategi, hvis man vil forebygge mavesår hos grise.

Viser resultater 81 til 90 ud af 152

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for svin

Lektor Jan Værum Nørgaard

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

Kontaktinfo

ARRANGEMENTER

Ingen nyheder i denne liste


TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver anden måned. Se eksempel på nyhedsbrev.

Ønsker du at abonnere på nyheder om jordbrug og fødevarer finder du tilmelding her.