Nyheder og events - svin

NYHEDER

Ny metode er udviklet til vurdering af svins fosforstatus
Tværsnit af lårbensknoglen. Tv. Gris fodret med lavt fosforniveau. Th. gris fodret med fosfor ifølge normen.

13.05.2015 | Anis

Fysiologiske målinger i urinen sladrer om svins fosforstatus

Fysiologiske målinger af knoglemetabolitter i urinen har potentiale som ny non-invasiv metode til vurdering af svins fosforstatus og skelettets metabolisme, viser et forskningsprojekt ved Aarhus Universitet.

Hvis økologiske grise ikke kastreres, skal mange frasorteres ved slagtning på grund af ornelugt. Det giver en markant ringere økonomi i slagtesvineproduktionen. Arkivfoto

29.04.2015 | Anis

Produktion af ikke-kastrerede økologiske grise er uøkonomisk

Uanset hvilket scenarium man opstiller, giver produktion af økologiske ikke-kastrerede hangrise en ringere økonomi end produktion af økologiske grise, der er kastrerede, viser beregninger foretaget af forskere på Aarhus Universitet.

Fortykkede nerveender i de kuperede haler kan have betydning for halernes følsomhed overfor smertefulde påvirkninger. Foto: Colourbox.

24.03.2015 | Anis

Halekupering giver ændringer i nerveenderne i grisenes haler

Når grise får kuperet deres haler udvikles der fortykkede nerveender, hvor nerven er skåret over. Disse ændringer kan have betydning for halernes følsomhed overfor smertefulde påvirkninger.

23.03.2015 | Svin

Håndbog i miljø og dyrevelfærd for økologiske svineproducenter på vej

Det er muligt at få bedre sundhed og velfærd hos øko-svin og mindske miljøbelastningen uden væsentlige ekstra-investeringer, viser det fælleseuropæiske forskningsprojekt 'ProPig'. En håndbog skal lære landmændene hvordan. Læs mere...

Søer med skuldersår har færre diegivninger og mindre kontakt til deres grise sammenlignet med raske søer uden skuldersår. Foto: Jesper Rais, AU.
Det tyder på, at søer med skuldersår prøver at afbøde eventuelle smerter eller ubehag gennem hyppige positurskift og kortere liggetid. Foto: Henrik E. Jensen, KU

18.03.2015 | Anis

Skuldersår påvirker søers adfærd

Skuldersår hos diegivende søer påvirker søernes adfærd i form af kortere liggetid, større rastløshed og færre diegivninger. Det viser en undersøgelse udført i et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Videncenter for Svineproduktion.

Foto: Janne Hansen

27.02.2015 | Anis

Kom til temamøde om svineernæring den 17. marts på AU Foulum

Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet afholder temamøde for svineinteresserede tirsdag den 17. marts 2015 i auditoriet på AU Foulum. Temamødet har denne gang fokus på ernæring og fodring af svin.

13.02.2015 | Fjerkræ

Grovfoder kan blive værdifuld proteinkilde til svin og fjerkræ

ICOPP - et CORE Organic-projekt med 13 partnere fra ti EU-lande viser, at svins og fjerkræs proteinbehov kan dækkes fuldt ud med lokalt produceret økologisk foder.

Opgrader din viden om dyrevelfærd på en masteruddannelse på Aarhus Universitet. Foto: Janne Hansen

30.01.2015 | DCA

Aarhus Universitet tilbyder en efteruddannelse i dyrevelfærd

Aarhus Universitet tilbyder en masteruddannelse til dyrlæger, rådgivere, lærer på landbrugsskoler og andre professionelle aktører indenfor dyrevelfærd.

Smag og kvalitet skal være specielt godt, hvis økologisk kød skal sælges til en højere pris end konventionelt kød. Foto: Janne Hansen

23.01.2015 | DCA

Øko-kød skal være specielt for at kunne sælges dyrt

Forskningsprojektet SUMMER har vist, at det er muligt at profilere økologisk kød ved at bruge mere lokalt produceret protein og lægge ekstra vægt på sundhed og velfærd - men det kræver, at smag og kvalitet er i top.

Forskere bruger grise sóm model til at udvikle sunde fødevarer, der kan modvirke livsstilssygdomme hos mennesker. Foto: Janne Hansen

14.01.2015 | DCA

Grise inddrages i kampen mod fedme

Med en bevilling på 17,5 mio. kroner fra Innovationsfonden vil forskere udvikle sunde fødevarer, der kan modvirke fedme-relaterede sygdomme og fremme folkesundheden. I dele af undersøgelserne indgår grise som model for mennesker.

Viser resultater 71 til 80 ud af 109

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for svin

Professor Hanne Damgaard Poulsen

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

Kontaktinfo

ARRANGEMENTER

Viser resultater 22 til 6 ud af 6

Forrige 1 2


TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver anden måned. Se eksempel på nyhedsbrev.

Ønsker du at abonnere på nyheder om jordbrug og fødevarer finder du tilmelding her.