Nyheder og events - svin

NYHEDER

Det nye fermenteringsanlæg - en såkaldt "U-loop fermentor". Foto: Christian O. Carlsson.

22.10.2015 | Anis

Nyt anlæg skal sikre miljøvenligt dyrefoder med naturgas

Et nyt fermenteringsanlæg, som netop er indviet ved DTU, skal udnytte naturgas til fremstilling af protein, som kan erstatte brugen af soja- og fiskemel i dyrefoder. Professor Hanne Damgaard fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet deltog i indvielsen samt den efterfølgende konference med et oplæg om ”skræddersyet” protein.

Pattegrisedødeligheden kan reduceres ved at overvåge faringerne eller ved at regulere temperaturen i farestierne. Foto: Janne Hansen

08.10.2015 | Anis

Statistik rykker ind i farestalden og forebygger pattegrisedødelighed

Ved at inddrage statistiske modeller har forskere udviklet et system, der kan hjælpe landmanden med at overvåge faringer og regulere temperaturen i farestien automatisk og rettidigt.

Slagtesvin med navlebrok hviler mindre og bruger mere tid siddende end stifæller uden navlebrok. Foto: Sarah-Lina Aa. Schild
Det er mere typen af udposning end størrelsen, der betyder noget for dyrenes adfærd. Foto: Sarah-Lina Aa. Schild.

02.10.2015 | Anis

Navlebrok påvirker slagtesvins adfærd

Undersøgelser tyder på, at udposninger i navleregionen – såkaldt navlebrok – påvirker slagtesvins adfærd og derfor kan have større betydning for dyrenes velfærd end hidtil antaget.

En ny DCA-rapport samler alle indlæg fra 8th International Congress on Farm Animal Endocrinology 2015. Foto: Mogens Vestergaard

13.09.2015 | Anis

Ny viden om husdyr og deres hormoner er publiceret

Den seneste viden fra international forskning i husdyr og deres hormonelle funktioner er samlet i en publikation fra DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.

Ledelsen for masteruddannelsen "Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen" fra venstre: Inger Anneberg, Jan Tind Sørensen, Tine Rousing, Lene Munksgaard og Mette Herskin.

09.09.2015 | Anis

AU-forskere fra Institut for Husdyrvidenskab er nomineret til titlen som Årets Dyreven

På baggrund af arbejdet med at etablere Masteruddannelsen i Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen er en gruppe forskere ved Institut for Husdyrvidenskab indstillet til prisen Årets Dyreven.

Risikoen for ornelugt kan mindskes ved lavere slagtevægt og mindre tilsvining af dyrene.

04.09.2015 | Anis

Lavere slagtevægt og mindre tilsvining kan mindske ornelugt

En lavere slagtevægt samt mindre grad af tilsvining af dyrene med gødning kan nedsætte risikoen for ornelugt hos økologiske hangrise. Det viser et nyligt afsluttet ph.d.-projekt, der har undersøgt tiltag, der kan bidrage til et overordnet koncept for produktion af økologiske hangrise.

Der bør altid være fokus på kuldstørrelsen, når man fodrer diegivende søer og overvej at give de højtydende søer supplerende tilskud af protein. Fotos: Anders Trærup, AU

04.09.2015 | Anis

Kuldstørrelsen har afgørende betydning for soens produktion af råmælk

Kuldstørrelsen har afgørende indflydelse på soens behov for protein og aminosyrer og dermed mælkeproduktionen. Men nu har forskere også slået fast, at en høj kuldstørrelse øger råmælksproduktionen.

Næringsværdien af alternative fodermidler til svin kan forbedres med en kombination af enzymtilsætning og fermentering. Det er især fordøjeligheden af fiber og fosfor, der forbedres.  Foto: Janne Hansen

28.08.2015 | Anis

Fiber- og fosforfordøjelighed forbedres med fermentering og enzymer

En kombination af enzymtilsætning og fermentering øger næringsværdien af alternative fodermidler til grise. Det er især fordøjeligheden af fiber og fosfor, der forbedres.

Diegivende søer taber sig mindre og deres grise vokser mere, hvis søerne fodres med to komponenter. Foto: Janne Hansen

11.06.2015 | Anis

Nyt fodringskoncept til søer viser lovende resultater

Mindre vægttab hos søerne og større fravænningsvægt hos smågrisene er gevinsterne ved en ny fodringsstrategi til diegivende søer. Ideen er at søerne fodres efter behov med to komponenter, der er tilpasset søernes løbende behov.

27.05.2015 | Forskning

I fremtiden æder høns og grise græs

Forskere trækker protein ud af græs og kløver til enmavede dyr. Det sker i samspil med udvikling af det nye HTL-energianlæg på AU Foulum.

Viser resultater 61 til 70 ud af 109

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for svin

Professor Hanne Damgaard Poulsen

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

Kontaktinfo

ARRANGEMENTER

Viser resultater 19 til 6 ud af 6

Forrige 1 2


TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver anden måned. Se eksempel på nyhedsbrev.

Ønsker du at abonnere på nyheder om jordbrug og fødevarer finder du tilmelding her.