Nyheder og events - svin

NYHEDER

Nyt bogprojekt skal bygge bro mellem videnskabelige forskningsresultater og den praktiske træning af heste. Foto: Colourbox.
Nyt projekt sætter fokus på velfærdsproblemer, risikofaktorer samt tiltag til forbedringer hos malkekøerne. Foto: Anders Trærup, AU

30.03.2016 | Anis

Støtte til tre nye projekter om dyrevelfærd

Tre forskere fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet har fået støtte fra ViD til projekter, som sætter fokus på dyrevelfærden hos henholdsvis rideheste og malkekvæg samt uddannelsespraktikkens betydning for landbrugselevers syn på dyrevelfærd.

En bestemt genvariant har betydning for sammensætningen af grisens tarmflora. Det kan have betydning for nødvendigheden af at bruge antibiotika. Foto: Janne Hansen

16.03.2016 | Svin

Kan genetiske forskelle udnyttes til at nedsætte antibiotikaforbruget?

Selektion for grise med arveanlæg for en sund tarmflora kan nedsætte landbrugets forbrug af antibiotika og derved reducere problemerne med antibiotikaresistente bakterier. Ny viden åbner døren på klem for denne mulighed.

14.03.2016 | Anis

Bliv master i vurdering af husdyrvelfærd – det betaler sig!

Overvejer du en efteruddannelse inden for vurdering af dyrevelfærd? Så læs her om tre studerendes erfaringer og udbytte med masteruddannelsen ved Aarhus Universitet. Alle tre har fundet uddannelsen særdeles relevant for deres arbejde og vil klart anbefale den til andre. Måske du skal være en del af det nye hold til september 2016?

04.03.2016 | Svin

Den perfekte øko-so forudsætter uafhængigt avlsarbejde

Det kræver et stort uafhængigt avlsarbejde at finde arveanlæggene til den perfekte økologiske so, for de nødvendige egenskaber kan ikke umiddelbart findes i den konventionelle avl.

01.03.2016 | Anis

Hør om alternativ proteinproduktion på Hovedbiblioteket i Viborg

På Hovedbiblioteket i Viborg kan du torsdag den 3. marts høre om forskning i mere bæredygtige proteiner. Lene Stødkilde-Jørgensen og Vinni Kragbæk Damborg fra Institut for Husdyrvidenskab på AU Foulum, fortæller om deres forskning.

Landmandens og forbrugerens opfattelse af, om køerne har behov for at komme på græs for at opnå god dyrevelfærd kan være meget forskellig. Foto: Linda S. Sørensen

28.01.2016 | Anis

Dyrevelfærd - et vidt begreb

Det er positivt, når landbrugsskolerne prioriterer dyrevelfærd i undervisningen. Det er med til at øge forståelsen mellem landmænd og forbruger, som opfatter dyrs velfærd og trivsel meget forskelligt. Det var et af budskaberne på temadagen om landbrugsuddannelsernes rolle i forhold til dyrevelfærd, som blev afholdt på AU Foulum den 25. januar.

Projektets resultater har bidraget til finjusteringer af svinebranchens anbefalinger til fodring af smågrise.

06.01.2016 | Anis

Finjustering af aminosyrenormer øger smågrises produktivitet

Undersøgelser ved Institut for Husdyrvidenskab indikerer, at de danske normer for isoleucin og leucin til smågrise kan reduceres, og den for valin bør øges. Resultaterne stammer fra en ph.d. afhandling om smågrises aminosyrebehov samt -omsætning.

Et infrarødt kamera kan måle, om soen har feber, uden at forstyrre soen. Det kan være med til at opdage sygdom hos soen i god tid og derved rede flere pattegrise. Foto: Jesper Rais

06.11.2015 | Anis

Soens temperatur kan måles på afstand – til gavn for pattegrises overlevelse

Tidlig opdagelse af feber hos søer kan redde pattegriseliv og reducere forbruget af antibiotika. Forskning fra Aarhus Universitet har forfinet en metode, der ved hjælp af et infrarødt kamera gør det muligt at stå på afstand og tage temperaturen på en so uden at røre hende.

Forskerne håber at blive klogere på, hvilke typer af efteruddannelse landmænd for eksempel vægter for deres ansatte  Arkivfoto: AU

26.10.2015 | Anis

Spørgeskema på vej til 3000 landmænd

Hvilken baggrund har ansatte i landbruget, og hvordan ser ejerne på udfordringer i forhold til rekruttering? Et spørgeskema fra Aarhus Universitet er på vej ud til 3000 landmænd

Det nye fermenteringsanlæg - en såkaldt "U-loop fermentor". Foto: Christian O. Carlsson.

22.10.2015 | Anis

Nyt anlæg skal sikre miljøvenligt dyrefoder med naturgas

Et nyt fermenteringsanlæg, som netop er indviet ved DTU, skal udnytte naturgas til fremstilling af protein, som kan erstatte brugen af soja- og fiskemel i dyrefoder. Professor Hanne Damgaard fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet deltog i indvielsen samt den efterfølgende konference med et oplæg om ”skræddersyet” protein.

Viser resultater 61 til 70 ud af 118

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for svin

Lektor Jan Værum Nørgaard

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

Kontaktinfo

ARRANGEMENTER


TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver anden måned. Se eksempel på nyhedsbrev.

Ønsker du at abonnere på nyheder om jordbrug og fødevarer finder du tilmelding her.