Nyheder og events - pelsdyr

12.07.2017 | Anis

Temadag om mink 2017 på AU Foulum 19. september

Du kan allerede nu tilmelde dig. Dagen kommer bla. til at handle om resultater på fordøjelighed, om behovet for B-vitamin og om strategier til bekæmpelse af lopper

08.06.2017 | Anis

Kom til dyrevelfærdskonference i København til oktober

Den 3. - 4. oktober afholder Videncenter for Dyrevelfærd og netværket for NordCAW konference om hhv. forbrugerdrevet dyrevelfærd samt dyrebaserede velfærdsindikatorer. Den 3. oktober er to forskere fra Institut for Husdyrvidenskab på podiet for at tale om landmandens opfattelse af dyrevelfærd samt investering i dyrevelfærd.

29.05.2017 | Anis

Spændende konference om dyrs adfærd kommer til Aarhus

For alle, der arbejder professionelt med husdyrhold, med hensyn til opstaldning og management, er der spændende og nyttig viden at hente til august. Her er Aarhus Universitet vært for en international videnskabelig konference, som har temaet: ”Forstå dyrenes adfærd” på programmet.

23.05.2017 | Anis

Hør om den seneste nye forskning omkring dyrs bevidsthed

Seniorforsker Mette Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, er sammen med Bjørn Forkman, forsker i etologi, Københavns Universitet og dyrlæge Klaus Slot i Radio 24syv, hvor de fortæller om det seneste nye i forskningen omkring dyrs bevidsthed. Hvilke metoder bruger man og hvilke resultater er der.

Dyreadfærd- og velfærd er et af de faglig indsatsområder, hvor universitetets forskere udfører forskningsbaseret myndighedsrådgivning. Foto: Jesper Rais

07.04.2017 | Anis

Dyrevelfærden er i fokus på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har en lang forskningstradition inden for dyrevelfærd og har i dag en ledende position på området i Europa. Forskerne arbejder konstant på at modsvare både erhvervets og myndighedernes behov for ny viden og nye teknologier til fremme af bedre dyrevelfærd.

29.03.2017 | Anis

Fagligt seminar om landbrugsdyr som forsøgsdyr

I anledning af Forsøgsdyrenes Dag 2017 afholder DOSO og Dyrenes Beskyttelse den 24. april et fagligt seminar, som sætter fokus på brugen af landbrugsdyr som forsøgsdyr. Blandt oplægsholderne er seniorforskerne Mette S. Herskin samt Jens Malmkvist fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

07.03.2017 | Anis

Bestil en forsker ved Institut for Husdyrvidenskab

Interesserer du dig for økologiske svineproduktion eller vil du vide mere om smerte og lidelse hos dyr? Så kan du, i forbindelse med Forskningens Døgn, bestille en forsker fra Institut for Husdyrvidenskab til at holde foredrag. Det kræver blot at du kan samle mindst 20 personer og kan stille passende rammer til rådighed.

23.01.2017 | Anis

Dyreforsøg - hvorfor og hvordan?

Søndag den 5. februar behandler Folkeuniversitetet emnet om brugen af dyr i forsøg. Tre forskere sætter dyreforsøg på programmet og ser på mulighederne i fortiden og nutiden. Én af forskerne er seniorforsker Mette Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, som vil fortælle om, hvad vi egentlig ved om smerte og lidelse hos dyr.

Steen Henrik Møller på talerstolen ved IFASA konferencen i Helsinki, hvor han blev genvalgt som præsident. Foto: Jesper Clausen
Anna F. Marsbøll overrækkes her prisen for bedste præsentation ved IFASA konferencen i Helsinki.

05.01.2017 | Anis

Minkforskere tog både præsidentpost og pris med hjem fra konference i Helsinki

Seniorforsker Steen Henrik Møller blev genvalgt som præsident for IFASA (International Fur Animal Scientific Association) og ph.d.-studerende Anna F. Marsbøll fik prisen for bedste præsentation, da de deltog i pelsdyrorganisationen IFASAs konference i Helsinki, Finland.

03.01.2017 | Anis

Velfærdsvurderingssystemet WelFur er nu klar til praksis

Udviklingen af det forskningsbaserede system til at vurdere velfærd på mink- og rævefarme ”WelFur” er nået i mål og taget i brug fra og med januar 2017. Det er forskere fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, som, i samarbejde med fem andre lande, har udviklet WelFur.

1 2 3 4 5 Næste

Koordinator for pelsdyr

Seniorforsker Steen Henrik Møller

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for epidemiologi og management

ARRANGEMENTER

man 07 aug
09:00-18:00 | Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé, 8000 Aarhus C
Stor konference om dyreadfærd i Aarhus
Aarhus Universitet er i august vært for en stor videnskabelig konference arrangeret i regi af International Society for Applied Ethology. Under temaet "Forstå dyrenes adfærd" behandler konferencen en række emner inden for anvendt adfærdsbiologi og dyrevelfærd.
søn 17 sep
10:00-16:00 |
Åbent Landbrug
I år holder AU-Foulum åbent ved Danmarks Kvægforskningscenter, Øko-hallen og på minkfarmen.
tir 19 sep
09:00-16:00 | AU Foulum
Temadag om aktuel minkforskning
På temadagen præsenteres nye og aktuelle forskningsresultater om fodring, management, avl, adfærd og velfærd.

1 2 Næste

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.