Nyheder og events - pelsdyr

22.09.2017 | Anis

Godt vejr og glade gæster til Åbent Landbrug i Foulum

Igen i år var der rigtigt mange gæster til Åbent Landbrug arrangement ved Aarhus Universitet i Foulum, der mødte op for at høre om husdyrproduktion og fødevareforskning. I alt 2300 gæster benyttede sig af lejligheden til at kunne komme helt tæt på både køer og kalve, søer og smågrise samt mink.

Foto: Maria Randima

18.09.2017 | Anis

Vurdering af velfærd hos mink

Med udrulningen af velfærdsvurderingssystemet WelFur i Europa er der mange ting, som forskere og minkavlere skal vide, for at vurderingen af farme bliver så ensartet som muligt, uanset hvem der vurderer farmen og hvornår. Se mere i denne video.

Aarhus University and University of Copenhagen offer a residential PhD course on Animal Pain in March 2018. Photo by Pierpaolo Di Giminiani, University of Newcastle

12.09.2017 | Anis

Ph.d.-kursus: Animal Pain

Aarhus Universitet og Københavns Universitet udbyder PhD-kurset: Animal Pain med det formål at give de studerende et overblik over, hvad begrebet smerter hos dyr omfatter ud fra et biologisk perspektiv. Tilmeldingsfrist er den 1. december 2017.

”Temadag om aktuel minkforskning” finder sted på Forskningscenter Foulum. Foto: Janne Hansen

04.09.2017 | Anis

Nyeste minkforskning præsenteres på temadag

Igen i år deler Aarhus Universitet ud af den nyeste viden om minkforskning på en temadag. Deltagerne kan blandt andet blive klogere på fordøjelighed af forskelligt minkfoder, og hvad mink bruger halm til gennem året. Temadagen finder sted 19. september 2017.

21.08.2017 | Anis

Oplev husdyrforskning og landbrugsdyr i øjenhøjde ved AU-Foulum

En verden af spændende oplevelser venter på Aarhus Universitet i Foulum, når dørene slås op til Åbent Landbrug den 17. september fra kl. 10-16. Så tag børnene og bedsteforældrene under armen og få et enestående indblik i husdyrenes og forskernes verden.

ISAE-konferencens overordnede tema var i år "Forstå dyrenes adfærd" og der deltog i alt 300 forskere og andre interesserede fra 41 lande. Foto: Linda S. Sørensen

18.08.2017 | Anis

Husdyrenes adfærd og velfærd sat under lup i Aarhus

Forskere fra hele verden var den 7. til 10. august samlet i Aarhus for at dele og diskutere ny viden om dyrs adfærd. Her var Aarhus Universitet vært for den årlige konference i International Society for Applied Ethology (ISAE).

08.06.2017 | Anis

Kom til dyrevelfærdskonference i København til oktober

Den 3. - 4. oktober afholder Videncenter for Dyrevelfærd og netværket for NordCAW konference om hhv. forbrugerdrevet dyrevelfærd samt dyrebaserede velfærdsindikatorer. Den 3. oktober er to forskere fra Institut for Husdyrvidenskab på podiet for at tale om landmandens opfattelse af dyrevelfærd samt investering i dyrevelfærd.

29.05.2017 | Anis

Spændende konference om dyrs adfærd kommer til Aarhus

For alle, der arbejder professionelt med husdyrhold, med hensyn til opstaldning og management, er der spændende og nyttig viden at hente til august. Her er Aarhus Universitet vært for en international videnskabelig konference, som har temaet: ”Forstå dyrenes adfærd” på programmet.

23.05.2017 | Anis

Hør om den seneste nye forskning omkring dyrs bevidsthed

Seniorforsker Mette Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, er sammen med Bjørn Forkman, forsker i etologi, Københavns Universitet og dyrlæge Klaus Slot i Radio 24syv, hvor de fortæller om det seneste nye i forskningen omkring dyrs bevidsthed. Hvilke metoder bruger man og hvilke resultater er der.

Dyreadfærd- og velfærd er et af de faglig indsatsområder, hvor universitetets forskere udfører forskningsbaseret myndighedsrådgivning. Foto: Jesper Rais

07.04.2017 | Anis

Dyrevelfærden er i fokus på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har en lang forskningstradition inden for dyrevelfærd og har i dag en ledende position på området i Europa. Forskerne arbejder konstant på at modsvare både erhvervets og myndighedernes behov for ny viden og nye teknologier til fremme af bedre dyrevelfærd.

1 2 3 4 5 6 Næste

Koordinator for pelsdyr

Seniorforsker Steen Henrik Møller

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for epidemiologi og management

ARRANGEMENTER

tir 03 okt
00:00-00:00 |
Dyrevelfærdskonference i København
Videncenter for Dyrevelfærd og netværket for NordCAW afholder konference om hhv. forbrugerdrevet dyrevelfærd samt dyrebaserede velfærdsindikatorer.
man 05 mar
00:00-00:00 | Hotel Frederiksdal, Lyngby, Denmark
Ph.d-kursus: Animal Pain
Tilmeldingsfrist: 1. december 2017

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.