Nyheder og events - pelsdyr

07.03.2017 | Anis

Bestil en forsker ved Institut for Husdyrvidenskab

Interesserer du dig for økologiske svineproduktion eller vil du vide mere om smerte og lidelse hos dyr? Så kan du, i forbindelse med Forskningens Døgn, bestille en forsker fra Institut for Husdyrvidenskab til at holde foredrag. Det kræver blot at du kan samle mindst 20 personer og kan stille passende rammer til rådighed.

23.01.2017 | Anis

Dyreforsøg - hvorfor og hvordan?

Søndag den 5. februar behandler Folkeuniversitetet emnet om brugen af dyr i forsøg. Tre forskere sætter dyreforsøg på programmet og ser på mulighederne i fortiden og nutiden. Én af forskerne er seniorforsker Mette Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, som vil fortælle om, hvad vi egentlig ved om smerte og lidelse hos dyr.

Steen Henrik Møller på talerstolen ved IFASA konferencen i Helsinki, hvor han blev genvalgt som præsident. Foto: Jesper Clausen
Anna F. Marsbøll overrækkes her prisen for bedste præsentation ved IFASA konferencen i Helsinki.

05.01.2017 | Anis

Minkforskere tog både præsidentpost og pris med hjem fra konference i Helsinki

Seniorforsker Steen Henrik Møller blev genvalgt som præsident for IFASA (International Fur Animal Scientific Association) og ph.d.-studerende Anna F. Marsbøll fik prisen for bedste præsentation, da de deltog i pelsdyrorganisationen IFASAs konference i Helsinki, Finland.

03.01.2017 | Anis

Velfærdsvurderingssystemet WelFur er nu klar til praksis

Udviklingen af det forskningsbaserede system til at vurdere velfærd på mink- og rævefarme ”WelFur” er nået i mål og taget i brug fra og med januar 2017. Det er forskere fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, som, i samarbejde med fem andre lande, har udviklet WelFur.

19.12.2016 | Anis

Åbent for tilmelding til ISAE 2017

Den internationale konference ISAE 2017 afholdes i Aarhus den 7.-10. august og arrangeres af Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Årets tema er "Understanding animal behaviour". Tilmeldingen er åben nu og frem til den 20/7-2017. Deadline for indsendelse af abstracts er den 5. februar 2017.

Foto: Helle Nygaard Lærke
Halvdelen af deltagerne var eksterne bl.a. fra fagområder som human medicin og det danske forsvar.
Foto: Helle Nygaard Lærke

18.11.2016 | Anis

Stor opbakning til netop afviklet dyreforsøgskursus

Institut for Husdyrvidenskab har for nyligt afsluttet Dyreforsøgskursus (kategori B). Uddannelse på dette område har høj prioritet ved instituttet. Derfor var kursets indhold mere omfattende end påkrævet, idet der også indgik produktionsdyr i programmet.

04.11.2016 | Anis

Husdyrforsker fra Institut for Husdyrvidenskab udpeget til Pelsdyrafgiftsfondens bestyrelse

Seniorforsker Steen Henrik Møller fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet er per 1. november 2016 udpeget til at sidde i bestyrelsen for Pelsdyrafgiftsfonden.

Institut for Husdyrvidenskab, AU har bidraget til fødselsdagen med denne postergave.

01.10.2016 | Anis

Udstilling om Dyreværnslovens 100 års fødselsdag

Videncenter for Dyrevelfærd har i anledning af dyreværnslovens 100 års fødselsdag, i tæt samarbejde med Ministeriets departement, fremstillet en plancheudstilling om dyrenes og deres rettigheders historie i nyere tid. Udstillingen kan ses på Københavns Universitet frem til og med den 6. oktober. ANIS har bidraget med en poster til udstillingen.

30.09.2016 | Anis

Fuldt hus ved årets minktemadag i Foulum

Et rekordstort deltagerantal var mødt frem til årets temadag om aktuel minkforskning i Foulum den 20. september. Mere end 180 minkavlere, konsulenter, dyrlæger, forskere og andre interesserede deltog i mødet, som var spækket med spændende faglige oplæg og nyeste forskningsresultater.

05.09.2016 | Anis

Invitation til miniseminar om produktionsdyr den 4. oktober 2016

Dyreforsøgstilsynet holder miniseminar om produktionsdyr den 4. oktober. Her vil du kunne høre en række forskellige oplæg om studier der involverer dyr - de tre af oplægsholderne er fra Institut for Husdyrvidenskab. Alle er velkomne. Frist for tilmelding er den 27. september 2016.

1 2 3 4 5 Næste

Koordinator for pelsdyr

Seniorforsker Steen Henrik Møller

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for epidemiologi og management

ARRANGEMENTER

tir 25 apr
00:00-00:00 |
Forskningens Døgn: "Bestil en forsker"
Ved Institut for Husdyrvidenskab kan du i forbindelse med Forskningens Døgn gøre brug af "Bestil en forsker" om emner som økologisk svineproduktion samt viden om dyrs smerte og lidelse.
tor 27 apr
00:00-00:00 | Leuven, Belgium
International Conference for Youth in Agriculture
A 4-day International Conference aims to bring 100 young, internationally students together to create new ideas in order to solve major social problems through their agricultural expertise and passion.
man 26 jun
00:00-00:00 |
PhD kursus: Carbohydrates with emphasis on nutrition and intestinal health on non-ruminant animals
Tilmeldingsfrist: 1. juni 2017

1 2 Næste

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.