Nyheder og events - pelsdyr

Forside af The Ethology of domestic animals

20.03.2018 | Mink

Minkforsker medforfatter til lærebog om husdyrs adfærd

Jens Malmkvist, Institut for Husdyrvidenskab er medforfatter til et kapitel i bogen The Ethology of Domestic Animals.

Der afholdes informationsmøde om masteruddannelsen den 11. april på Aarhus Universitet. Foto: Colourbox.

15.03.2018 | Anis

Bliv master i vurdering af husdyrvelfærd – nyt hold starter til september

Overvejer du en efteruddannelse inden for vurdering af dyrevelfærd? Så læs her om tre studerendes erfaringer og udbytte med masteruddannelsen ved Aarhus Universitet. Alle tre har fundet uddannelsen relevant for deres arbejde og anbefaler den til andre. Måske du skal være en del af det nye hold til september?

15.03.2018 | Anis

Bestil en forsker

Nu har du muligheden for gratis at bestille en forsker til at komme ud og fortælle om sin viden inden for et specifikt forskningsområde. Tilbuddet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som forløber fra den 20. - 26. april, hvor forskerne rykker ud i hele landet for at fortælle børn, unge og voksne om deres forskning.

08.03.2018 | Arrangement

Institut for Agroøkologi og Institut for Husdyrvidenskab inviterer til alumnedag 5. april på AU Foulum

De to institutter vil rigtig gerne se tidligere og nuværende studerende samt tidligere og nuværende medarbejdere til fælles alumnedag i Foulum 5. april 2018.

Der er stor interesse for mere uddannelse i dyrevelfærd blandt landbrugsmedarbejderne. Foto: Colourbox

09.10.2017 | Anis

Landbrugsmedarbejdere efterlyser uddannelse i dyrevelfærd

Dyrevelfærden på danske gårde afhænger i høj grad af arbejdsmiljø og oplæring på staldgangene. En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet sætter for første gang fokus på medarbejdernes rolle og syn på dyrevelfærd i dansk husdyrproduktion.

22.09.2017 | Anis

Godt vejr og glade gæster til Åbent Landbrug i Foulum

Igen i år var der rigtigt mange gæster til Åbent Landbrug arrangement ved Aarhus Universitet i Foulum, der mødte op for at høre om husdyrproduktion og fødevareforskning. I alt 2300 gæster benyttede sig af lejligheden til at kunne komme helt tæt på både køer og kalve, søer og smågrise samt mink.

Foto: Maria Randima

18.09.2017 | Anis

Vurdering af velfærd hos mink

Med udrulningen af velfærdsvurderingssystemet WelFur i Europa er der mange ting, som forskere og minkavlere skal vide, for at vurderingen af farme bliver så ensartet som muligt, uanset hvem der vurderer farmen og hvornår. Se mere i denne video.

Aarhus University and University of Copenhagen offer a residential PhD course on Animal Pain in March 2018. Photo by Pierpaolo Di Giminiani, University of Newcastle

12.09.2017 | Anis

Ph.d.-kursus: Animal Pain

Aarhus Universitet og Københavns Universitet udbyder PhD-kurset: Animal Pain med det formål at give de studerende et overblik over, hvad begrebet smerter hos dyr omfatter ud fra et biologisk perspektiv. Tilmeldingsfrist er den 1. december 2017.

”Temadag om aktuel minkforskning” finder sted på Forskningscenter Foulum. Foto: Janne Hansen

04.09.2017 | Anis

Nyeste minkforskning præsenteres på temadag

Igen i år deler Aarhus Universitet ud af den nyeste viden om minkforskning på en temadag. Deltagerne kan blandt andet blive klogere på fordøjelighed af forskelligt minkfoder, og hvad mink bruger halm til gennem året. Temadagen finder sted 19. september 2017.

21.08.2017 | Anis

Oplev husdyrforskning og landbrugsdyr i øjenhøjde ved AU-Foulum

En verden af spændende oplevelser venter på Aarhus Universitet i Foulum, når dørene slås op til Åbent Landbrug den 17. september fra kl. 10-16. Så tag børnene og bedsteforældrene under armen og få et enestående indblik i husdyrenes og forskernes verden.

1 2 3 4 5 6 Næste

Koordinator for pelsdyr

Seniorforsker Steen Henrik Møller

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for epidemiologi og management

ARRANGEMENTER

Ingen nyheder i denne liste

VIDEO OM WELFUR

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.