Nyheder og events - pelsdyr

01.05.2019 | Anis

Ny årsrapport fra Danmarks 3R-Center

Vil du vide mere om dyreforsøg og 3R - reduction, replacement og refinement? Så kan du læse den nye Årsrapport 2018 fra Danmarks 3R-Center og måske især artiklen side 32 om vores indsat på Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet.

Undervejs på rundvisningen viste Ib Sillebak Kristensen deltagerne en udstillingsmodel af koens fire maver. Foto: Linda S. Sørensen.
Deltagerne netop ankommet til alumnedagen, hvor der blev budt på sandwich og vand. Foto: Linda S. Sørensen.
De to alumner Monica Bach fra DLG (t.v.) samt Mette Langgaard Jensen fra SEGES, som holdt oplæg om deres karriereveje. Foto: Linda S. Sørensen.

12.04.2019 | Anis

Fælles alumnedag for agrobiologer ved AU-Foulum

Institut for Husdyrvidenskab samt Institut for Agroøkologi har afholdt årets fælles alumnedag i Foulum. Det var anden gang arrangementet løb af stablen for at bevare relationen til alumnerne samt i fællesskab at styrke og udvide det professionelle netværk.

Bestil foredraget: Hvad ved vi om smerter hos dyr, og betyder det noget for os. Foto: Colourbox

27.02.2019 | Anis

Bestil en forsker til Forskningens Døgn

I forbindelse med Forskningens Døgn sidst i april har du mulighed for at booke en række spændende foredrag med en forsker. Ved Institut for Husdyrvidenskab står seniorforsker Mette S. Herskin til rådighed for at fortælle om smerter hos dyr. Der åbnes for bestilling af en forsker den 1. marts.

WelFur er blevet optaget i EU-kommissionens database for ”Self-Regulation” og ”Co-Regulation” initiativer, hvilket er en anerkendelse på højeste plan. Foto: Mette Graves Madsen

31.01.2019 | Anis

Fornem anerkendelse til velfærdsvurderingssystemet WelFur

Velfærdsvurderingssystemet WelFur er blevet fremhævet som et såkaldt ”Self-Regulation and Co-Regulation Initiative” af EU-Kommissionen. WelFur bliver dermed det første dyrevelfærdsfokuserede tiltag nogensinde, der får dette blå stempel af Kommissionen.

20.12.2018 | Anis

Vurderingen af dyrevelfærd på minkfarme i Europa

Et nyligt afsluttet ph.d.-studie har set på nogle af de udfordringer, der er i forbindelse med vurderingen velfærd hos mink ved hjælp af WelFur-Mink-protokollen. Studiet har resulteret i en nyudviklet metode til stikprøveudtagning samt fundet, at der for nogle registreringer i nogle perioder bør tages højde for observationsdatoen eller tidspunktet…

13.11.2018 | Anis

Håndtering af udfordringerne ved implementeringen af velfærdsvurderingsprotokollen WelFur-Mink i stor skala

Anna Feldberg Marsbøl forsvarer sin ph.d.-afhandling 20. november 2018 på AU Foulum i mødelokale 2, kl. 12.00. Alle er velkomne.

08.11.2018 | Mink

Redebygning hos farmmink – en undersøgelse af minkhunners motivation for redebygning og dets effekt på hvalpeoverlevelsen

Toke Munk Schou holder ph.d.-forsvar 13. november 2018. Alle er velkome til at komme og overvære forsvaret i auditoriet på AU Foulum, kl. 10.00

Seniorforsker og pelsdyrkoordinator Steen Henrik Møller fra Institut for Husdyrvidenskab, AU byder velkommen til de mange deltagere i forbindelse med den årlige minktemadag i Foulum. Foto: Linda S. Sørensen

24.09.2018 | Anis

En velbesøgt og spændende minktemadag afholdt i Foulum

En lang række minkavlere, konsulenter, dyrlæger og forskere og andre interesserede besøgte Foulum til årets minktemadag den tredje tirsdag i september for at blive opdateret på de seneste nye forskningsresultater inden for minkproduktion i Danmark.

Foto: Anders Trærup

11.09.2018 | Anis

Den nyeste minkforskning præsenteres på temadag

Traditionen tro afholder AU Foulum temadag om mink, hvor forskere og repræsentanter fra erhvervet vil præsentere aktuelle forskningsresultater. Deltagerne kan bl.a. blive klogere på vitaminer og mineraler, MRSA og forhold omkring fødsel. Temadagen afholdes på AU Foulum den 18. september.

Photo from Colorbox

09.07.2018 | Ph.d.-kursus

Department of Animal Science offers a PhD course on Interpretation of animal stress responses

The PhD course provides a solid background of the theory and research in stress biology via lecture by leading researchers within the field.

1 2 3 4 5 6 7 8 Næste

Koordinator for pelsdyr

Seniorforsker Steen Henrik Møller

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for epidemiologi og management

ARRANGEMENTER

man 17 jun
00:00-00:00 | AU Foulum, Blichers allé 20, DK-8830 Tjele
PhD course: Carbohydrates with emphasis on nutrition and intestinal health of non-ruminant animals

VIDEO OM WELFUR

Link til video om Welfur Mink

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.