Nyheder og events - kvæg

NYHEDER

18.02.2016 | Anis

Forskere og landmænd vil sammen redde flere øko-kalve

Seks økologiske landmænd skal sammen med forskere fra Aarhus Universitet udvikle nye metoder og til opstaldning og mælkefodring af øko-kalve, som kan få den alt for høje dødelighed i øko-besætninger ned.

15.02.2016 | Anis

TV2-Østjylland på besøg hos Danmarks Kvægforskningscenter

TV2-Østjylland har været på besøg ved Danmarks Kvægforskningscenter for at lave et tv-indslag om det nye forskningsprojekt, hvor køerne får tildelt oregano i foderet i bestræbelserne på at mindske køernes udskillelse af drivhusgassen metan.

Landmandens og forbrugerens opfattelse af, om køerne har behov for at komme på græs for at opnå god dyrevelfærd kan være meget forskellig. Foto: Linda S. Sørensen

28.01.2016 | Anis

Dyrevelfærd - et vidt begreb

Det er positivt, når landbrugsskolerne prioriterer dyrevelfærd i undervisningen. Det er med til at øge forståelsen mellem landmænd og forbruger, som opfatter dyrs velfærd og trivsel meget forskelligt. Det var et af budskaberne på temadagen om landbrugsuddannelsernes rolle i forhold til dyrevelfærd, som blev afholdt på AU Foulum den 25. januar.

Et nyt projekt skal undersøge, om tilsætningen af økologisk oregano til kvægfoder kan reducere produktionen af metan i koens vom. Foto: AU

25.01.2016 | Anis

Oregano skal få køer til at bøvse mindre metan

Et nyt forskningsprojekt har som mål at reducere udslip af metan fra malkekøer med op til 25 procent. Det er ikke alene til gavn for miljøet, men vil også være en gevinst for planteavlere og mælkeproducenter.

Modermælk indeholder nanostrukturer, der tilsyneladende overbringer beskeder fra moderens celler til barnets celler. Foto: Colourbox

04.01.2016 | DCA

Mælk som kommunikationsmiddel

Modermælk indeholder bittesmå strukturer, der gør det muligt at overbringe beskeder fra moderens celler til barnets celler. Forskere ved Aarhus Universitet har set nærmere på nanopakkernes opbygning og funktion.

15.12.2015 | Anis

Husk at tilmelde dig kvægkongres 2016

Så nærmer tiden sig for årets kvægkongres, som finder sted 29. februar og 1. marts 2016 i MCH Herning Kongrescenter. Flere forskere fra AU-Foulum, herunder Institut for Husdyrvidenskab vil være blandt oplægsholderne. Bemærk, at der i år er indført et nyt koncept, der betyder, at du skal tilmelde dig kongressen. Det er for at sikre, at færre går…

30.11.2015 | Kvæg

Sobcows: Undersøgelse om fremtidens malkeko er afsluttet

600 kvægbrugere har besvaret et spørgeskema om, hvilke egenskaber de vægter hos fremtidens malkeko. Svarene vil indgå i udviklingen af et nyt avlsmål.

Malkekøer søger afskærmning fra flokken for at kælve alene. Arkivfoto.

06.11.2015 | Anis

Malkekøer søger isolation, når de skal kælve

Når køer i stalde skal kælve, søger de afskærmning fra flokken, hvis de får muligheden. Det viser forsøg udført ved Danmarks Kvægforskningscenter, Aarhus Universitet.

03.11.2015 | Anis

Ny Kvægforskning, november 2015 er på gaden

Du kan nu hente sidste nye udgave af Ny Kvægforskning med seneste nyt fra kvægforskningens verden.

Forsøgsopstillingen i stalden med prototype-lampen siddende på væggen bag køerne. Foto: Jette Jakobsen

03.11.2015 | Anis

UVB-lys i stalden øger mælkens indhold af D-vitamin

Kunstigt sollys i form af UVB-stråler i kostalden øger indholdet af D-vitamin i både mælk og blod hos malkekøer. Det viser en undersøgelse udført af ScanResearch, Århus Universitet og Danmarks Tekniske Universitet.

Viser resultater 91 til 100 ud af 180

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste


Koordinator for kvæg

Institutleder Klaus Lønne Ingvartsen

Institut for Husdyrvidenskab

Kontaktinfo

ARRANGEMENTER

Viser resultater 28 til 7 ud af 7

Forrige 1 2 3


TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned. 

Ønsker du at abonnere på nyheder om jordbrug og fødevarer finder du tilmelding her.