Nyheder og events - kvæg

NYHEDER

Foto: Helle Nygaard Lærke
Halvdelen af deltagerne var eksterne bl.a. fra fagområder som human medicin og det danske forsvar. 
Foto: Helle Nygaard Lærke

18.11.2016 | Anis

Stor opbakning til netop afviklet dyreforsøgskursus

Institut for Husdyrvidenskab har for nyligt afsluttet Dyreforsøgskursus (kategori B). Uddannelse på dette område har høj prioritet ved instituttet. Derfor var kursets indhold mere omfattende end påkrævet, idet der også indgik produktionsdyr i programmet.

04.11.2016 | Anis

PhD-forsvar: Dynamikken hos mikroorganismerne i vommen hos malkekøer

Zhigang Zhu har forsket i, hvordan vommens samfund af bakterier og Archaea ændrer sig i overgangsperioden og i den lakterende periode. De nye forskningsresultater bidrager til forståelsen af dynamikken i vommens mikrobielle samfund og dens betydning for dyrenes sundhed og produktion. Forsvaret finder sted torsdag den 1. december 2016.

Valleprotein har helt særlige egenskaber, viser forsøg udført ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet.

31.10.2016 | Food

Valleprotein som våben i kampen mod overvægt

Ny forskningsmetode sikrer langt større viden om mælks gavnlige effekter. Det kan betyde, at mejerier i fremtiden i højere grad vil kunne designe mælkeprodukter, der har slankende effekt.

Forsøget viste en signifikant effekt af øget AAT på køernes ydelse uanset paritet. Foto: Linda Søndergaard Sørensen

26.10.2016 | Anis

God effekt af AAT-rig kraftfodertildeling i tidlig laktation

Tildeling af AAT-rigt kraftfoder til malkekoen, i de første to måneder efter kælvning, kan give en samlet stigning i mælkeydelsen på op til 150 kg EKM - både hos den unge og den ældre ko. Effekten af at tildele ekstra energi i foderet var til gengæld meget begrænset. Det viser fodringsforsøg udført ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

22.10.2016 | Anis

Opkoncentrering af mælk på gården skader ikke kvaliteten

Aarhus Universitet har sammen med Arla undersøgt flere aspekter ved at opkoncentre mælken hos producenten. Rent kvalitetsmæssigt er der ikke er noget i vejen for at flytte processen ud på gården.

22.10.2016 | Kvæg

Forlænget laktation forringer ikke mælkens kvalitet og ostningsevne

Der er ingen problemer med mælkekvaliteten hos køer, der kælver med større intervaller. Tværtimod tyder undersøgelser på, at denne produktionsstrategi giver mælk, der er bedre egnet til osteproduktion.

20.10.2016 | Kvæg

Fælles indsats skal bidrage til bedre mælkekvalitet

For højt niveau af frie fedtsyrer i mælk kan give en harsk smag. Derfor er nye metoder til at begrænse og måle niveauet af disse fedtsyrer nogle af de ting, forskere og erhverv sammen undersøger i regi af innovationskonsortiet FUTUREMILQ.

Ny teknologi skal være med til at øge fiberfordøjeligheden i græsmarksafgrøder og dermed køernes udnyttelse af afgrøden. Foto: Uffe Larsen

11.10.2016 | Kvæg

Mekanisk behandling af grovfoder kan forbedre fordøjeligheden

Forskere fra Aarhus Universitet samarbejder med Kverneland Group Kerteminde og Danmarks Kvægforskningscenter om at sikre en bedre udnyttelse af grovfoder hos malkekvæg ved at udvikle ny teknologi til høst og bjergning af græsmarksfoder til ensilage.

Ny teknologi skal være med til at øge fiberfordøjeligheden i græsmarksafgrøder og dermed køernes udnyttelse af afgrøden. Foto: Uffe Larsen

11.10.2016 | Anis

Bedre grovfoder med mekanisk behandling

I et nyt projekt vil Kverneland Group Kerteminde, Aarhus Universitet og DKC i samarbejde sikre en bedre udnyttelse af grovfoder hos malkekvæg. Det skal ske ved at udvikle ny teknologi i forbindelse med mekanisk behandling ved høst og bjergning af græsmarksfoder til ensilage.

Kalve der ’tabes’ i overgangsperioden fra mælk til foder kan være svære at ’rette op’. Det nye projekt skal skabe grundlag for forbedret sundhed og produktivitet i slagtekalveproduktionen. Foto: Linda S. Sørensen

11.10.2016 | Anis

Nyt projekt skal sikre slagtekalves trivsel

Et nyt projekt ved DKC og Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet skal undersøge, hvordan man bedst sikrer slagtekalves trivsel omkring det tidspunkt, hvor de skifter fra mælk til fast foder. Kalvene er meget sårbare i denne periode - derfor sættes der fokus på at optimere mælketildeling og fravænningsstrategi samt fodring.

Viser resultater 61 til 70 ud af 194

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste


Koordinator for kvæg

Institutleder Klaus Lønne Ingvartsen

Institut for Husdyrvidenskab

Kontaktinfo

ARRANGEMENTER

Viser resultater 19 til 4 ud af 4

Forrige 1 2


TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned. 

Ønsker du at abonnere på nyheder om jordbrug og fødevarer finder du tilmelding her.