Nyheder og events - kvæg

NYHEDER

Det er ikke selve arten af græs eller kløver, der afgør foderoptagelsen og mælkeproduktionen. Det er fordøjeligheden af ensilagen.
Hvidkløver har i mange år været den mest anvendte kløverart.

29.11.2016 | Anis

Tænk i fordøjelighed, udbytte og dyrkning frem for græs- eller kløverart

Rajsvingel, strandsvingel og rødkløver er alle gode alternativer til de traditionelle græs- og kløverarter. Det er nemlig fordøjeligheden af ensilagen samt inkludering af kløver, der er afgørende for foderoptagelse og mælkeproduktion – ikke selve græs- eller kløverarten, viser undersøgelser ved AU-Foulum, Danmarks Kvægforskningscenter.

29.11.2016 | Anis

Ny Kvægforskning, november 2016 er på gaden

Nu kan du læse de seneste nyheder fra kvægforskningen ved AU-Foulum og Danmarks Kvægforskningscenter.

Ny forskning viser, at det er muligt at reducere indholdet af salt i ost – også uden at det påvirker en række egenskaber i uønsket retning. Foto: Colourbox

21.11.2016 | Food

Til kamp mod den salte ost

Saltindholdet i en klassisk Danbo-ost kan reduceres med 25 procent, uden at det påvirker smagen eller teksturen negativt. Det viser ny forskning, der kan medvirke til, at osten i fremtiden kan få Nøglehulsmærket.

Foto: Helle Nygaard Lærke
Halvdelen af deltagerne var eksterne bl.a. fra fagområder som human medicin og det danske forsvar. 
Foto: Helle Nygaard Lærke

18.11.2016 | Anis

Stor opbakning til netop afviklet dyreforsøgskursus

Institut for Husdyrvidenskab har for nyligt afsluttet Dyreforsøgskursus (kategori B). Uddannelse på dette område har høj prioritet ved instituttet. Derfor var kursets indhold mere omfattende end påkrævet, idet der også indgik produktionsdyr i programmet.

04.11.2016 | Anis

PhD-forsvar: Dynamikken hos mikroorganismerne i vommen hos malkekøer

Zhigang Zhu har forsket i, hvordan vommens samfund af bakterier og Archaea ændrer sig i overgangsperioden og i den lakterende periode. De nye forskningsresultater bidrager til forståelsen af dynamikken i vommens mikrobielle samfund og dens betydning for dyrenes sundhed og produktion. Forsvaret finder sted torsdag den 1. december 2016.

Valleprotein har helt særlige egenskaber, viser forsøg udført ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet.

31.10.2016 | Food

Valleprotein som våben i kampen mod overvægt

Ny forskningsmetode sikrer langt større viden om mælks gavnlige effekter. Det kan betyde, at mejerier i fremtiden i højere grad vil kunne designe mælkeprodukter, der har slankende effekt.

Forsøget viste en signifikant effekt af øget AAT på køernes ydelse uanset paritet. Foto: Linda Søndergaard Sørensen

26.10.2016 | Anis

God effekt af AAT-rig kraftfodertildeling i tidlig laktation

Tildeling af AAT-rigt kraftfoder til malkekoen, i de første to måneder efter kælvning, kan give en samlet stigning i mælkeydelsen på op til 150 kg EKM - både hos den unge og den ældre ko. Effekten af at tildele ekstra energi i foderet var til gengæld meget begrænset. Det viser fodringsforsøg udført ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

22.10.2016 | Anis

Opkoncentrering af mælk på gården skader ikke kvaliteten

Aarhus Universitet har sammen med Arla undersøgt flere aspekter ved at opkoncentre mælken hos producenten. Rent kvalitetsmæssigt er der ikke er noget i vejen for at flytte processen ud på gården.

22.10.2016 | Kvæg

Forlænget laktation forringer ikke mælkens kvalitet og ostningsevne

Der er ingen problemer med mælkekvaliteten hos køer, der kælver med større intervaller. Tværtimod tyder undersøgelser på, at denne produktionsstrategi giver mælk, der er bedre egnet til osteproduktion.

20.10.2016 | Kvæg

Fælles indsats skal bidrage til bedre mælkekvalitet

For højt niveau af frie fedtsyrer i mælk kan give en harsk smag. Derfor er nye metoder til at begrænse og måle niveauet af disse fedtsyrer nogle af de ting, forskere og erhverv sammen undersøger i regi af innovationskonsortiet FUTUREMILQ.

Viser resultater 41 til 50 ud af 177

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste


Koordinator for kvæg

Institutleder Klaus Lønne Ingvartsen

Institut for Husdyrvidenskab

Kontaktinfo

ARRANGEMENTER

Viser resultater 13 til 6 ud af 6

Forrige 1 2


TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned. 

Ønsker du at abonnere på nyheder om jordbrug og fødevarer finder du tilmelding her.