Nyheder og events - kvæg

NYHEDER

01.05.2017 | Anis

I fremtiden kan lugt måske lokke køerne til kælvningsboksen i tide

Noget tyder på, at koen i de sidste timer før kælvning er tiltrukket til stedet, hvor andre køer for nylig har kælvet – muligvis pga. lugten af fostervæske. Det viser et pilotforsøg ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Dette åbner op for nye muligheder, hvis koens valg af kælvningssted viser sig at kunne styres på denne måde.

Selv køer med let halthed kunne i forsøget skelnes fra de raske køer ved hjælp af aktivitetsmålere påsat koens bagben. Arkivfoto: Linda S. Sørensen

01.05.2017 | Anis

Halthed kan overvåges via automatisk registrering af adfærd

Aktivitetsmålere påsat malkekøers bagben har et stort potentiale til at blive et værdifuldt redskab for landmanden i forhold til tidligt at finde halte køer uden brug af manuel arbejdskraft. Det viser undersøgelse udført ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

Konsekvenser af variation i stivelsesoptaget hos malkekøer undersøges ved Danmarks Kvægforskningscenter. 
Foto: Linda S. Sørensen

01.05.2017 | Anis

Konsekvenser af varierende stivelse til malkekøer

Et projekt på Danmarks Kvægforskningscenter i Foulum undersøger i øjeblikket, hvilke konsekvenser det kan have for malkekøer, hvis optagelsen af stivelse varierer fra dag til dag. Tidligere forsøg tyder nemlig på, at det er variationen i stivelsesoptaget snarere end en høj koncentration af stivelse, der kan give stofskifteproblemer hos køer.

Foreløbige resultater tyder på, at der er en sammenhæng mellem sen råmælkstildeling og forekomsten af diarré. Arkivfoto: Danmarks Kvægforskningscenter.

01.05.2017 | Anis

Stor variation i råmælkskvalitet mellem køer og mellem besætninger

I projektet ”Viable Organic Calves”, omhandlende kalvesundhed hos økologiske kalve, er sammenhængen mellem råmælkstildeling og diarréforekomst blevet undersøgt. Her er der fundet stor forskel i råmælkskvaliteten og de foreløbige resultater tyder på, at jo senere kalven får råmælk jo større risiko er der for, at kalven får diarré.

01.05.2017 | Kvæg

Grovfoderproduktionen på danske malkekvægbedrifter

En spørgeskemaundersøgelse, udført i EU-projektet DairyClim, har stillet skarpt på grovfoderproduktionen på danske malkekvægbedrifter med særlig fokus på græs.

Dyreadfærd- og velfærd er et af de faglig indsatsområder, hvor universitetets forskere udfører forskningsbaseret myndighedsrådgivning. Foto: Jesper Rais

07.04.2017 | Anis

Dyrevelfærden er i fokus på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har en lang forskningstradition inden for dyrevelfærd og har i dag en ledende position på området i Europa. Forskerne arbejder konstant på at modsvare både erhvervets og myndighedernes behov for ny viden og nye teknologier til fremme af bedre dyrevelfærd.

Forskere fra Institut for Husdyrvidenskab har leveret forskningsfaglig viden til udvikling af COOP's nye dyrevelfærdsmærke.

30.03.2017 | Anis

COOP’s dyrevelfærdsmærke er udviklet med fagligt bidrag fra forskere ved Aarhus Universitet

Det nye dyrevelfærdsmærke, som COOP indførte for nyligt på en lang række af deres produkter, er baseret på forskningsfaglig viden leveret af forskere fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet. Dyrevelfærdsmærket er inddelt på fire niveauer - alle med en standard for dyrevelfærd, der er markant højere end gældende praksis.

29.03.2017 | Anis

Fagligt seminar om landbrugsdyr som forsøgsdyr

I anledning af Forsøgsdyrenes Dag 2017 afholder DOSO og Dyrenes Beskyttelse den 24. april et fagligt seminar, som sætter fokus på brugen af landbrugsdyr som forsøgsdyr. Blandt oplægsholderne er seniorforskerne Mette S. Herskin samt Jens Malmkvist fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

Der er pt. ikke videnskabeligt belæg for, at den ene proteinvariant er den anden overlegen. Foto: Colourbox

27.03.2017 | Food

Der mangler viden om forskellen på mælkeproteiner

De senere år har der været stor debat om proteiner i mælk, og særligt forskellen mellem A1- og A2-proteinet har fået en del opmærksomhed. Men der er fortsat ikke videnskabeligt belæg for at kunne fastslå, at mælk med den ene proteinvariant er sundere end den anden.

17.03.2017 | Kvæg

Hør AU-forskere fortælle om dyrevelfærd og sundhed hos økologiske malkekøer i Videnskabens Verden på P1

Hør eller genhør et afsnit af Videnskabens Verden, hvor Jan Tind Sørensen og Morten Kargo fortæller om, hvordan de to ICROFS-koordinerede projekter, SOBcows og OrganicDairyHealth, arbejder på at forbedre økologiske malkekøers sundhed gennem avl og management.

Viser resultater 31 til 40 ud af 194

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste


Koordinator for kvæg

Institutleder Klaus Lønne Ingvartsen

Institut for Husdyrvidenskab

Kontaktinfo

ARRANGEMENTER

Viser resultater 10 til 4 ud af 4

Forrige 1 2


TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned. 

Ønsker du at abonnere på nyheder om jordbrug og fødevarer finder du tilmelding her.