Nyheder og events - kvæg

De nye undersøgelser er udført med nyudviklet og særdeles nøjagtigt måleudstyr, som har kunnet detektere selv mikroskopiske mængder ammoniak. Foto: Aarhus Universitet

18.12.2017 | DCA

Ny undersøgelse af ammoniaktab fra kvægstalde

Nye målemetoder giver mere præcise tal for udledning af ammoniak fra kvægstalde.

Lugttest afprøvet på kvæg ved Aarhus Universitet. Foto: Maria V. Rørvang.

11.12.2017 | Anis

Hvad kan køer lugte og hvordan undersøger vi det?

Hvordan kan man undersøge, hvad en ko kan lugte og er køer mere interesserede i nogle lugte frem for andre? Dette er forskere ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet kommet et skridt nærmere, idet de har afprøvet en lugttest på kvæg. Perspektivet er at kunne bruge lugt i manament-regi fx som ”lokkemiddel” i forbindelse med flytning…

God råmælk er ikke alene nogen garanti for god immunisering viser forskning. Hygiejnen er fortsat vigtig, både i kælvningsboksen, koens yver, ved eventuel udmalkning og for udstyr anvendt i forbindelse med manuel råmælksfodring. Foto: Linda S. Sørensen

11.12.2017 | Anis

God immunisering af økologiske kalve er stadig vejen til lav kalvedødelighed

Ny forskning i Organic RDD 2.2-projektet ViOrCa viser et varierende niveau af antistoffet IgG i blodet hos kalve, der fik råmælk manuelt fra råmælksbank straks efter fødsel. Kalvenes optagelse af IgG påvirkes ikke kun af råmælkens kvalitet og tidspunkt for tildeling. Også hygiejnen er en væsentlig faktor.

Nye afgoldningsprocedurer undersøges på Danmarks Kvægforskningscenter

På Danmarks Kvægforskningscenter er et nyt projekt startet op, som skal undersøge, hvordan forskellige afgoldningsstrategier påvirker koen, hvad angår produktion, fysiologi, adfærd og velfærd. En god overgang fra høj mælkeproduktion til ophør af malkning er nemlig vigtig for en succesfuld næste laktation.

Professorship position: Professor in Sustainable Dairy Production

Would you like to lead the research and innovation in sustainable dairy production systems with focus on optimal use of novel feeds at Aarhus University? The Department of Animal Science invites highly qualified applicants for a professorship in Sustainable Dairy Production. The position is available from 1st of June 2018.

Nyt projekt skal undersøge, om fytase i foderet til køer giver lavere P-udskillelse i gødningen. Foto: Linda S. Sørensen

08.12.2017 | Anis

Vejen til en bedre udnyttelse og lavere udskillelse af fosfor i kvægproduktionen

Nye studier ved Institut for Husdyrvidenskab, AU-Foulum skal undersøge, hvor godt køer udnytter fosfor i foderet. Målet er at finde den optimale fodersammensætning, hvor køerne bedst muligt udnytter fodermidlernes indhold af fosfor og dermed udskiller mindre fosfor via i gødningen.

Toastning af hestebønner til projekt udført af Jens Peter Jeppesen, Lemvig.

08.12.2017 | Anis

Kan hestebønner erstatte raps og soja som proteinkilder til malkekøer?

Aarhus Universitet og SEGES vil, i et igangværende projekt, undersøge effekterne af at erstatte soja og raps som primære proteinkilder med ubehandlede samt varmebehandlede hestebønner til malkekvæg. De praktiske elementer i forskellige opbevaringsformer og behandlingsmetoder undersøges desuden i en række besætninger.

23.11.2017 | Kvæg

Mælk produceret på græs kan blive økologernes nye, sunde helhedsorienterede luksusprodukt

Økologisk mælkeproduktion kan blive endnu mere grøn, hvis mælken er produceret næsten udelukkende på grundlag af foder fra græsmarker. Produktionsformen vil gøre både mælken og det økologiske system sundere.

23.11.2017 | Kvæg

Hvilke veje kan kvægbruget følge?

Ved at opstille en række udviklingsveje for fremtidens kvægbedrifter i Danmark vil forskere fra Aarhus Universitet i samarbejde med Seges, Arla og andre fra erhvervet understøtte en bæredygtig, helhedsorienteret og balanceret udvikling af kvægproduktionen.

10.11.2017 | Anis

Specialestuderende søges til fordøjelighedsforsøg hos kvæg

Interesserer du dig for ernæringsfysiologi hos kvæg? Institut for Husdyrvidenskab søger en specialestuderende (45 eller 60 ects) til et projekt, som har et formål at finde det optimale forhold mellem græs og majs både mht. metanproduktion fra koen og når det undersøges i et livscyklus-perspektiv.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for kvæg

Institutleder Klaus Lønne Ingvartsen

Institut for Husdyrvidenskab

ARRANGEMENTER

man 26 feb
00:00-00:00 | MCH Herning Kongrescenter
Kvægkongres 2018
Tilmeldingsfrist: 18. februar 2018
man 05 mar
00:00-00:00 | Hotel Frederiksdal, Lyngby, Denmark
Ph.d-kursus: Animal Pain
Tilmeldingsfrist: 1. december 2017

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.