Nyheder og events - kvæg

22.09.2017 | Anis

Godt vejr og glade gæster til Åbent Landbrug i Foulum

Igen i år var der rigtigt mange gæster til Åbent Landbrug arrangement ved Aarhus Universitet i Foulum, der mødte op for at høre om husdyrproduktion og fødevareforskning. I alt 2300 gæster benyttede sig af lejligheden til at kunne komme helt tæt på både køer og kalve, søer og smågrise samt mink.

Antallet af dyretransporter stiger. Foto: Kirstin Dahl-Pedersen, Aarhus Universitet

18.09.2017 | Anis

Undersøgelse sætter fokus på chaufførers rolle under dyretransport

Aarhus Universitet har gennemført det hidtil største studie af chaufførernes rolle i at vurdere malkekøers egnethed til transport.

Aarhus University and University of Copenhagen offer a residential PhD course on Animal Pain in March 2018. Photo by Pierpaolo Di Giminiani, University of Newcastle

12.09.2017 | Anis

Ph.d.-kursus: Animal Pain

Aarhus Universitet og Københavns Universitet udbyder PhD-kurset: Animal Pain med det formål at give de studerende et overblik over, hvad begrebet smerter hos dyr omfatter ud fra et biologisk perspektiv. Tilmeldingsfrist er den 1. december 2017.

12.09.2017 | Anis

Specialestuderende søges til kalveprojekt

ANIS søger en specialestuderende til et kalveprojekt, med opstart i efteråret 2017. Formålet med projektet er at undersøge, hvad det betyder for kalve at være opstaldet gruppevis frem for i enkelt boks i forhold til, hvordan de klarer sig ved opstart i en slagtekalvebesætning. Specialeprojektet er en del af et større projekt hos SEGES.

I kløvergræsmarken hos landmand Henning Madsen.

25.08.2017 | Anis

Stor tilslutning til AU sommerkursus i foderplanlægning i malkekvægsbesætninger

Kvægforskere fra Institut for Husdyrvidenskab, AU-Foulum har stået i spidsen for et netop afholdt internationalt AU Summer University-kursus om foderplanlægning til malkekvæg: ”Feed ration planning in dairy cattle herds”. Der har været stor tilslutning til kurset, som har haft deltagende studerende og undervisere fra mange forskellige lande,…

21.08.2017 | Anis

Oplev husdyrforskning og landbrugsdyr i øjenhøjde ved AU-Foulum

En verden af spændende oplevelser venter på Aarhus Universitet i Foulum, når dørene slås op til Åbent Landbrug den 17. september fra kl. 10-16. Så tag børnene og bedsteforældrene under armen og få et enestående indblik i husdyrenes og forskernes verden.

ISAE-konferencens overordnede tema var i år "Forstå dyrenes adfærd" og der deltog i alt 300 forskere og andre interesserede fra 41 lande. Foto: Linda S. Sørensen

18.08.2017 | Anis

Husdyrenes adfærd og velfærd sat under lup i Aarhus

Forskere fra hele verden var den 7. til 10. august samlet i Aarhus for at dele og diskutere ny viden om dyrs adfærd. Her var Aarhus Universitet vært for den årlige konference i International Society for Applied Ethology (ISAE).

Korrekt sommerfodring af goldkøer er helt centralt i forhold til at forebygge mælkefeber hos økologiske malkekøer, viser de foreløbige resultater fra undersøgelsen. Foto: Linda S. Sørensen.

25.07.2017 | Anis

Økologiske landmænd ser forskelligt på mælkefeber hos køerne

Hvordan kan mælkefeber hos økologiske malkekvæg bedst forebygges? Det forsøger et forskningsprojekt på Aarhus Universitet at finde frem til ved at inddrage landmændene.

I lande, som vi ofte sammenligner os med (Canada, Finland, Frankrig, Holland, Østrig) udføres laktoseanalyser rutinemæssigt. Det bør vi også gøre i Danmark, mener to seniorforskere fra Aarhus Universitet.

21.06.2017 | Anis

Er mælkesukkeret blevet interessant?

Der er uudnyttede muligheder for at optimere fodring og avlsarbejde ved at have adgang til laktoseanalyser. Det mener to seniorforskere fra Aarhus Universitet, som opfordrer til at iværksætte analyse af mælkens laktoseindhold på kontrolprøver og på tankmælk.

De første analyser fra projektet SobCows indikerer, at det er muligt at avle for en forbedret sundhedsprofil i mælk.

21.06.2017 | Kvæg

Potentiale for en sundere fedtsyreprofil og bedre managementstyring via avlsværdital for fedtsyrer i mælken

De første analyser af sammenhængen mellem avlsværdital for fedtsyrer og avlsværdital for andre egenskaber i avlsmålet tyder på, at man kan avle for en forbedret sundhedsprofil i mælken uden, at det i nævneværdig grad påvirker fremgangen for de andre egenskaber i avlsmålet. Det viser resultater fra projektet SobCows.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for kvæg

Institutleder Klaus Lønne Ingvartsen

Institut for Husdyrvidenskab

ARRANGEMENTER

tir 03 okt
00:00-00:00 |
Dyrevelfærdskonference i København
Videncenter for Dyrevelfærd og netværket for NordCAW afholder konference om hhv. forbrugerdrevet dyrevelfærd samt dyrebaserede velfærdsindikatorer.
ons 29 nov
00:00-00:00 |
Økologikongres 2017
Årets økologikongres afholdes på Comwell i Kolding fra den 29. - 30. november 2017.
man 05 mar
00:00-00:00 | Hotel Frederiksdal, Lyngby, Denmark
Ph.d-kursus: Animal Pain
Tilmeldingsfrist: 1. december 2017

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.