Nyheder og events - kvæg

17.03.2017 | Kvæg

Hør AU-forskere fortælle om dyrevelfærd og sundhed hos økologiske malkekøer i Videnskabens Verden på P1

Hør eller genhør et afsnit af Videnskabens Verden, hvor Jan Tind Sørensen og Morten Kargo fortæller om, hvordan de to ICROFS-koordinerede projekter, SOBcows og OrganicDairyHealth, arbejder på at forbedre økologiske malkekøers sundhed gennem avl og management.

13.03.2017 | Kvæg

Malkekøer og afgræsning

I denne artikel præsenteres et statusbillede af mælkeproduktionen i Danmark, i forhold til andelen af mælkeproducenter, der har køer på græs, samt årsager til at fravælge dette. Tallene er baseret på en spørgeskemaundersøgelse udført som en del af EU-Life projektet: ”DairyClim”. I 2015 gik 25% af alle danske malkekøer på græs.

13.03.2017 | Anis

Afgoldning af enkeltkirtler i økologiske malkekvægsbesætninger

De hyppigste årsager til afgoldning af enkeltkirtler i økologiske malkekvægsbesætninger er tilbagevendende mastitis og kronisk forhøjet celletal. Det viser en spørgeskemaundersøgelse blandt økologiske mælkeproducenter foretaget ved Aarhus Universitet. Tilsyneladende anses de trepattede køer ikke som et stort problem i besætningerne.

Nyt projekt sætter fokus på management hos goldkøerne med henblik på forebyggelse af mælkefeber i de økologiske malkekvægsbesætninger. Foto: Linda S. Sørensen

13.03.2017 | Anis

Forebyggelse af mælkefeber hos økologiske malkekvæg

Mælkefeber er en udfordring i den økologiske mælkeproduktion. Nu sætter forskere ved Institut for Husdyrvidenskab, AU fokus på de forskelle, der findes mellem de økologiske besætninger hvad angår goldko-management og forebyggende tiltag. Målet er at udvikle en best-practice-manual til den økologiske kvægbruger.

I de sidste tre dage op til kælvning kunne køerne i forsøget frit vælge imellem tre forskellige boksdesigns. Foto: Maria V. Rørvang

13.03.2017 | Anis

Køer med langvarige kælvninger foretrækker ekstra isolation

Køer med langvarige og vanskelige kælvninger har brug for at kælve uforstyrret. Det viser forsøg på Danmarks Kvægforskningscenter, AU-Foulum, hvor køer de sidste tre dage op til kælvning fik valget imellem tre boksdesigns med forskellige grader af isolation. Køer med uproblematiske kælvninger viste ingen særlige præferencer.

Smittebeskyttelse, god hygiejne og passende klovpleje er fortsat nogle af de tiltag, som kan være med til at reducere problemerne med DD.

10.03.2017 | Anis

Hvordan er status med hensyn til digital dermatitis i danske malkekvægsbesætninger?

Der er tilsyneladende ikke sket nogen væsentlig ændring i forekomsten af Digital Dermatitis i Danmark gennem de sidste 15 år. Det er den nedslående konklusion fra en stikprøveundersøgelse i danske malkekvægsbesætninger foretaget som et led i et ph.d. projekt ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

07.03.2017 | Anis

Bestil en forsker ved Institut for Husdyrvidenskab

Interesserer du dig for økologiske svineproduktion eller vil du vide mere om smerte og lidelse hos dyr? Så kan du, i forbindelse med Forskningens Døgn, bestille en forsker fra Institut for Husdyrvidenskab til at holde foredrag. Det kræver blot at du kan samle mindst 20 personer og kan stille passende rammer til rådighed.

07.03.2017 | Kvæg

Danmarks Kvægforskningscenter inviterer skoleelever til Forskningens Døgn

I forbindelse med Forskningens Døgn inviterer AU Foulum – Danmarks Kvægforskningscenter skoleeleverne i Viborg Kommunes skoler indenfor til et arrangement, hvor de får viden om animalsk produktion og de miljømæssige og etiske problemstillinger, der knytter sig til dyrehold.

16.02.2017 | Kvæg

Viden om mælkens fedtsyreindhold giver nye muligheder

Dataanalyser af godt 3,5 millioner mælkeprøver fra ydelseskontrollen viser, at det er muligt at påvirke sammensætning af mælkefedtet gennem avl. Det giver nye muligheder for at skabe merværdi på mejeriprodukter.

Yuan Yue blev anbefalet at søge til AU-Foulum af sin kinesiske vejleder, som havde været gæsteforsker ved AU-Foulum. Yuan er glad for sit valg.

01.02.2017 | Anis

At være ph.d.-studerende i Foulum set fra et kinesisk perspektiv

Her kan du læse om kinesiske Yuan Yues oplevelser som ph.d-studerende ved Institut for Husdyrvidenskab, AU. Ifølge Yuan Yue er det meget anderledes at være ph.d.-studerende i Danmark sammenlignet med Kina. Hun kan godt lide det danske arbejdsmiljø, der er gode forskningsfaciliteter og et godt samarbejde på tværs af faggrupper.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for kvæg

Institutleder Klaus Lønne Ingvartsen

Institut for Husdyrvidenskab

ARRANGEMENTER

tir 25 apr
00:00-00:00 |
Forskningens Døgn: "Bestil en forsker"
Ved Institut for Husdyrvidenskab kan du i forbindelse med Forskningens Døgn gøre brug af "Bestil en forsker" om emner som økologisk svineproduktion samt viden om dyrs smerte og lidelse.
tor 27 apr
00:00-00:00 |
Forskningens Døgn om kvæg
Danmarks Kvægforskningscenter inviterer skoleeleverne i Viborg Kommunes skoler indenfor til et arrangement, i forbindelse med Forsknings Døgn.
tor 27 apr
00:00-00:00 | Leuven, Belgium
International Conference for Youth in Agriculture
A 4-day International Conference aims to bring 100 young, internationally students together to create new ideas in order to solve major social problems through their agricultural expertise and passion.

1 2 Næste

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.