Nyheder og events - kvæg

Som hjælp til målrettet at begrænse metanproduktionen fra kvægproduktionen er der nu udviklet nye og mere simple metoder til beregning af metanudskillelsen fra kvæg. Foto: Linda S. Sørensen.

09.11.2018 | Kvæg

Nye simple metoder til beregning af køers metanproduktion

Et omfattende samarbejde mellem husdyrforskere fra hele verden har resulteret i, at der nu er udviklet nye og mere simple metoder til beregning af malkekøers udskillelse af metan. Dette skal lette fremtidens arbejde med at finde de managementtiltag, som bedst medvirker til at begrænse metanproduktionen fra kvæg, så dyrene bliver mere klimavenlige.

To kalve udfører social leg i form af skubbeleg i testarenaen. Foto: Maja Bertelsen.

09.11.2018 | Anis

Motivation for legeadfærd hos kalve

Leg hos kalve består typisk af bevægeleg og social leg. Her kan det være væsentligt at skelne imellem de forskellige typer af leg, når vi ønsker at bruge legeadfærd som indikator for kalves velfærd. Det viser en ny undersøgelse fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

I forbindelse med projektet testes en metode til måling af kalves immunstatus. Arkivfoto: Linda S. Sørensen

09.11.2018 | Anis

Robuste kalve ønskes – men hvordan?

AU forskere er med i et omfattende kalveprojekt, som har til formål at nedbringe kalvedødelighed og antibiotikaforbrug gennem optimal sundhedsmanagement. De dele af projektet, som AU varetager, omhandler blandt andet undersøgelse af alternativer til antibiotika samt udvikling af effektive styringsværktøjer.

I sin nye rolle skal Peter Lund være en nøglespiller i forskning, der dækker hele værdikæden, men med særlig fokus på bæredygtig produktion af lokaldyrket foderprotein. Foto: Jesper Rais

08.10.2018 | Anis

Kvægbruget skal blive mere bæredygtig

Ny professor skal gøre det muligt at producere mælk med endnu lavere klima- og miljøbelastning. Det skal blandt andet ske ved bedre udnyttelse af biomasse og restprodukter fra landbrugs- og fødevaresektoren.

04.10.2018 | Anis

Subscribe to the SmartCow newsletter

SmartCow is an EU project under the Horizon 2020 programme for the cattle sector. The purpose of the project is to provide free access to leading cattle research facilities in France, Spain, the Netherlands, the United Kingdom, Germany, Ireland and Denmark. The project was launched on 1 February 2018.

25.09.2018 | Kvæg

Hvordan kan kalvesygdom og dødelighed nedsættes i økologiske malkekvægsbesætninger? Mari Reiten afholder ph.d.-forsvar 17. Oktober 2018 på AU Foulum

I sit ph.d.-projekt har Mari sammenlignet økologiske og konventionelle mælkekvægsbesætninger for at identificere risikofaktorer for kalvesygdom og dødelighed.

Allerede før åbningen kl. 10 stod de første familier klar til at opleve Danmarks Kvægforskningscenter. Foto: Linda S. Sørensen.
Det er et hit hos de fleste børn at opleve malkerobotten i aktion. Foto: Linda S. Sørensen.
Der var kø for at få udstedt sit helt eget traktorkørekort. Foto: Linda S. Sørensen.
Klappekalvene havde skarp konkurrence fra en kat om børnenes opmærksomhed. Foto: Linda S. Sørensen.

21.09.2018 | Anis

Masser af gæster til Åbent Landbrug på DKC i Foulum

Dyr og personale på Danmarks Kvægforskningscenter kan nu puste ud og se tilbage på endnu et velbesøgt Åbent Landbrug arrangement i søndags. Vejret var mildt og godt og næsten 1000 gæster valgte at tilbringe en stor del af søndagen på at besøge det populære kvægforskningscenter i Foulum.

20.09.2018 | Ph.d.-kursus

PhD course at AU Foulum: Animal health economics in livestock herds 3 - 7 December 2018

Target group is PhD students with a project within the area of livestock production or veterinary epidemiology.

Ph.d.- studie har vist, at vigtige foranstaltninger i forhold til smittebeskyttelse ikke blev fulgt i tilstrækkelig grad i mange malkekvægsbesætninger, hvilket øger risikoen for forekomsten af digital dermatitis. Foto: Danmarks Kvægforskningscenter.

27.08.2018 | Anis

Kan digital dermatitis i malkekvægsbesætninger begrænses med bedre smittebeskyttelse?

Der er gode muligheder for at sætte ind over for digital dermatitis ved at implementere og håndhæve god smittebeskyttelse. Det viser resultater fra et ph.d.-studie udført ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

En mobil excoriationsmaskine til biogas bygget op over en bugseret skårlægger, hvor de traditionelle komponenter er byttet ud med en behandlerenhed. Foto: Henrik Egelund.

27.08.2018 | Anis

Fysisk behandling af græsmarksafgrøder før ensilering kan være en fordel

Kan man øge foderværdien af ensilage ved fysisk at behandle græsmarksafgrøden før ensilering? Det tyder de foreløbige resultater på i et igangværende projekt – BEGROME, som er et samarbejde mellem Kverneland Group Kerteminde og Aarhus Universitet

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for kvæg

Institutleder Klaus Lønne Ingvartsen

Institut for Husdyrvidenskab

ARRANGEMENTER

man 26 nov
00:00-00:00 | Vingsted Hotel and Conference Centre, Denmark
PhD course: Interpretation of animal stress responses
The PhD course provides a solid background of the theory and research in stress biology via lecture by leading researchers within the field. Deadline for registration: 15 September 2018
tir 27 nov
00:00-00:00 | INIA Madrid, Spain
GplusE Training schools
Learn about "New genomic and management tools for healthier dairy cows". Target audience: e.g. scientists, teachers, veterinarians. Registration is free. Deadline: 5 November 2018.
man 03 dec
00:00-00:00 | AU Foulum
PhD course: Animal health economics in livestock herds
3 - 7 December 2018

1 2 Næste

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.