Nyheder og events - kvæg

10.09.2019 | Anis

Invitation: SmartCow study tour in France 3rd of October

Are you a stakeholder, scientist, techinician or student and is concerned about issues of innovations to improve feed efficiency, reduce GHG emissions and improve the welfare of cattle? Then join this study tour at Inra Auvergne Centers, France.

04.09.2019 | Anis

Studietur for landmænd: Ko-kalv-management

Tre forskere fra Institut for Husdyrvidenskab er med som oplægsholdere, når Økologisk Landsforening inviterer landmænd på en to-dages studietur den 25-26. september. Fokus er på ko-kalv-management og andre indsatser for dyrevelfærd.

Projekt ved DKC ser nærmere på græsfodringens indvirkning på foderoptagelse, mælkeproduktion og metanudskillelse. Foto: Nikolaj Peder Hansen.

30.08.2019 | Anis

GRÆSMÆLK - Mælk fra køer fodret med store græsmængder

En gruppe malkekøer ved Danmarks Kvægforskningscenter er hen over sommeren blevet fodret dels med frisk græs og dels med græsensilage. Køerne indgår nemlig i projektet ’Græsmælk’ som har til formål at undersøge, hvordan græsfodring indvirker på køernes foderoptagelse, mælkeproduktion samt udskillelse af metan.

13.08.2019 | Anis

Du kan stadig nå at tilmelde dig 'Miniseminar om produktionsdyr i forskning'

Har du en professionel interesse i forsøgsdyr og dyreforsøg? Så tilmeld dig 'Miniseminar om produktionsdyr i forskning', som foregår den 23. september 2019 i Aarhus.

05.08.2019 | Anis

Tre AU forskere holder oplæg på Fodringsdag 2019

Når Fodringsdag 2019 slår dørene op den 10. september har vi tre forskere fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet på podiet. De vil dele ud af deres nyeste viden om hestebønner som erstatning for soja og raps; varierende stivelse i foderet til malkekøer samt om racens og grovfoderandelens betydning for køernes klimapåvirkning.

Cow with activity leg sensor. Photo: Linda S. Sørensen.

26.06.2019 | Anis

Guidelines for validation of sensor output for automatic measuring of cattle behaviour

Many new sensors for automatic measuring of cattle behaviour are developed and new devices are introduced in these years using different technologies. In the EU-project SmartCow, a report has been produced including a checklist to consult before a study to validate a sensor for measuring cattle behaviour.

Danmarks Kvægforskningscenter står over for en omfattende modernisering. Foto: Linda S. Sørensen.
Danmarks Kvægforskningscenter bliver fra årsskiftet samlet på én lokalitet, nemlig på det nuværende DKC-Burrehøjvej i Foulum. Foto: Linda S. Sørensen.
DKC siger farvel til jerseykøerne, så der fremover kun vil være malkekøer af racen holstein at finde på forsøgscentret. Foto: Linda S. Sørensen.

25.06.2019 | Anis

Køerne på DKC rykker sammen om et nyt og fremtidssikret forskningscenter

Som et led i at tilpasse og opgradere Aarhus Universitets forsøgsfaciliteter for kvæg til de fremtidige forskningsbehov, står Danmarks Kvægforskningscenter over for en omfattende modernisering. Det nye og moderne forsøgscenter bliver nu samlet ét sted nemlig på det nuværende DKC-Burrehøjvej i Foulum.

Fosforudledningen fra mælkeproduktionen kan begrænses ved at tilsætte fytase i foderet, viser nye forsøg ved Aarhus Universitet. Foto: Linda S. Sørensen.

25.06.2019 | Anis

Kan fytase forbedre udnyttelsen af fosfor i foderet til malkekøer?

Resultater fra fodringsforsøg ved Aarhus Universitet i Foulum tyder på, at tilsætning af enzymet fytase i foderet til malkekøer kan øge fordøjeligheden af fosfor. Dermed er det muligt at sænke udskillelsen af fosfor fra køerne og begrænse udledningen til vandmiljøet.

28.05.2019 | Anis

Invitation for inauguration of two professorships 14 June 2019: Animal welfare - does it pay off?

It is a pleasure to invite you for the inauguration of two newly appointed professors, Søren Østergaard and Jan Tind Sørensen, in the areas of Animal Health Economics and Livestock herd management. The lectures will be concluded by a reception hosted by the department. Registration deadline: 7 June 2019.

Ammetanter og kalve på vej til græsmarken (foto: ICROFS).

20.05.2019 | Anis

Fremvisning af "Ko/kalv-forsøg" på malkekvægsbedrift ved Silkeborg

Den 9. maj inviterede Anne- og Gert Glob Lassen, landbrugsfæller indenfor for at fortælle om og vise deres "Kalv/ko-forsøg" frem på deres bedrift, "Ellinglund" ved Silkeborg.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for kvæg

Martin Riis Weisbjerg

Professor Martin Riis Weisbjerg

Institut for Husdyrvidenskab

ARRANGEMENTER

man 23 sep
13:00-16:30 | Aarhus
Miniseminar om produktionsdyr i forsøg
Dyreforsøgstilsynet afholder hvert år tre miniseminarer for alle med en professionel interesse i forsøgsdyr og dyreforsøg.
man 30 sep
00:00-00:00 |
Courses: Join the SmartCow training program
Seven training courses are scheduled for September and October 2019, dealing with topics such as feed efficiency of beef and dairy cattle and methane emissions; gold standard methods to assess key phenotypes in ruminant nutrition; and measurement techniques and proxies for methane emissions and feed efficiency.
ons 20 nov
00:00-00:00 | Vingsted Hotel og Konferencecenter
Økologikongres 2019

1 2 Næste

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.