Nyheder og events - kvæg

11.11.2019 | Anis

AU forskere i TV MidtVest for at fortælle om nyt stof som måske kan hæmme metanudskillelsen fra køer

To professorer fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet har været i TV2 MidtVest for at fortælle om et nyt stof, som i laboratorieforsøg har vist sig at kunne hæmme dannelsen af metan i vommen. Stoffet skal nu testes i forsøg på AU Foulum. Se TV-indslaget her.

Der var fuldt hus med 150 deltagere til årets ViD-konference i Aarhus. Foto: Linda S. Sørensen.
Jan Tind Sørensen byder velkommen til ViD-konferencen med temaet: Når dyr flyttes. Foto: Linda S. Sørensen.

10.11.2019 | Anis

ViD-konference trak fulde huse i Aarhus

Hvert år afholder Videncenter for Dyrevelfærd en ViD-konference med fokus på forskellige emner relateret til dyrevelfærd. I år var temaet ”Når dyr flyttes” og arrangementet blev afholdt den 5. november på Aarhus Universitet. Arrangementet var fuldt booket op, hvilket vidner om en stor interesse for emnet.

Metan dannes i koens vom som en del af den mikrobielle nedbrydning af foderet. Foto: Jesper Rais, AU Foto

10.11.2019 | Anis

Forskere tester stof, som skal reducere køernes udskillelse af metan

Et nyt stof har i laboratorieforsøg vist sig at kunne hæmme dannelsen af metan i vommen. Stoffet skal nu testes i forsøg på AU Foulum.

Nyt projekt ser på, om nordiske tangarter kan reducere malkekøes udledning af metan. Foto: Linda S. Sørensen.

04.11.2019 | Anis

Mindre metan med tang i foderet

Med støtte fra Innovationsfonden vil forskere fra bl.a. Aarhus Universitet udvikle et fodertilskud til køer, indeholdende tang, som kan hæmme dannelsen af metangas i køernes vom.

01.11.2019 | Anis

Forskere bidrager til ny bog om dyrevelfærd og etik

Tre forskere fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet er forfattere til kapitler i ny bog rettet mod elever på landbrugs- og dyrepasseruddannelser, gymnasier og andre med interesse for emnet. Bogen erstatter bogen Husdyrhold – adfærd, velfærd og etik. Den nye bog udnytter den nyeste forskning inden for adfærdsbiologi og dyrevelfærd…

09.10.2019 | Anis

New handbook: Good manure management practices

A new handbook for farmers and advisor organisations on good manure management practices is now available. The handbook is based on results and previous experiences in the EU project 'Manure Standards'. The handbook serves as an easy-to-read material also for other stakeholders from policy to agricultural education.

Dyreforsøg, der involverer produktionsdyr, kan bruges til at etablere ny viden, som er afgørende for forståelsen for de dyr, vi benytter til at producere mælk og kød. AU arkivfoto.
Emma Ternman fra Institut for Husdyrvidenskab bidrog med et oplæg, der handlede om liggeadfærd og søvn hos kvæg og om, hvordan vi måler det. Foto: Mette S. Herskin.
Mette S. Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab fortalte i sit oplæg om, hvordan man finder ud af, hvad det betyder for en slagtekyllings velfærd at være mildt gangbesværet. Foto: Emma Ternman.

30.09.2019 | Anis

Dyreforsøg kan også være for dyrenes skyld

Dyreforsøgstilsynet afholder hvert år et miniseminar om dyr i forsøg. I år fandt det sted den 23. september 2019 og her var to forskere fra Institut for Husdyrvidenskab repræsenteret for at fortælle om søvn og hvile hos kvæg samt om betydningen af gangbesvær hos slagtekyllinger.

16.09.2019 | Kvæg

SmartCow Newsletter - issue 3

The latest SmartCow Newsletter is now available. The SmartCow project integrates key European cattle research infrastructures to promote their coordinated use and development and thereby help the European cattle sector face the challenge of sustainable production.

10.09.2019 | Anis

Invitation: SmartCow study tour in France 3rd of October

Are you a stakeholder, scientist, techinician or student and is concerned about issues of innovations to improve feed efficiency, reduce GHG emissions and improve the welfare of cattle? Then join this study tour at Inra Auvergne Centers, France.

04.09.2019 | Anis

Studietur for landmænd: Ko-kalv-management

Tre forskere fra Institut for Husdyrvidenskab er med som oplægsholdere, når Økologisk Landsforening inviterer landmænd på en to-dages studietur den 25-26. september. Fokus er på ko-kalv-management og andre indsatser for dyrevelfærd.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for kvæg

Martin Riis Weisbjerg

Professor Martin Riis Weisbjerg

Institut for Husdyrvidenskab

ARRANGEMENTER

man 09 mar
00:00-00:00 |
PhD kursus: Animal Pain
The aim is to give PhD students an overview of the concept of animal pain from a biological perspective.

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.