Nyheder og events - kvæg

Portrait of professor Peter Lund

08.01.2019 | Reception

On Friday 25 January 2019, Department of Animal Science will host the inauguration of Peter Lund.

The department has a new professorship in Sustainable Dairy Production. Please sign up for the inauguration and reception at AU Foulum.

Kalvene får mælk med tangpulver i to gange dagligt. Foto: Milani Bhagya Samarasinghe

13.12.2018 | Anis

Video: Kan tang sikre kalve en bedre tarmsundhed?

I et projekt ved AU-Foulum bliver det undersøgt, om danske og nordiske tangarter kan give en bedre sundhed og vækst hos småkalve. Læs mere og se video om forsøget.

13.12.2018 | Anis

Andelen af krydsningsdyr i mælkeproduktionen skal øges markant

Et nyt stort GUDP projekt skal hjælpe kvægbrugerne med at udnytte det potentiale, der er forbundet med at bruge krydsningsdyr i mælkeproduktionen frem for renracede køer. Institut for Husdyrvidenskab samt Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning fra Aarhus Universitet deltager i projektet.

En dårlig forretning at udsætte 10 % af køerne ved tørke

Skal jeg slagte 10% af køerne når jeg ikke har foder nok? Det spørgsmål har mange kvægbrugere nok stillet sig selv efter en tør sommer, hvor grovfoderlageret ikke er blevet fyldt op som sædvanligt. Forskere fra Aarhus Universitet har, via SimHerd-analyser, undersøgt de økonomiske konsekvenser af at nedsætte ko-antallet i en periode.

13.12.2018 | Anis

Der er ikke økonomi i at fodre med meget lidt grovfoder

Hvis tørken rammer, kan det stadig bedst betale sig at indkøbe mere grovfoder frem for at begrænse grovfoderandelen markant, selvom grovfoderpriserne stiger. Det er konklusionen på helt nye økonomiske beregninger foretaget af Aarhus Universitet og SEGES på baggrund af et fodringsforsøg ved Danmarks Kvægforskningscenter.

Både koens genetik og ændringer i hendes vomflora kan påvirke, hvor meget methan hun udleder. Foto: Janne Hansen

11.12.2018 | Kvæg

Metan fra kobøvser kan reduceres via to fronter

En kombination af koens egen genetik og strategier, der er målrettet ændringer i hendes vomflora, kan bidrage til at reducere udledningen af methan mere effektivt, end hvis der blot selekteres for køer, der udleder mindre metan.

Som hjælp til målrettet at begrænse metanproduktionen fra kvægproduktionen er der nu udviklet nye og mere simple metoder til beregning af metanudskillelsen fra kvæg. Foto: Linda S. Sørensen.

09.11.2018 | Kvæg

Nye simple metoder til beregning af køers metanproduktion

Et omfattende samarbejde mellem husdyrforskere fra hele verden har resulteret i, at der nu er udviklet nye og mere simple metoder til beregning af malkekøers udskillelse af metan. Dette skal lette fremtidens arbejde med at finde de managementtiltag, som bedst medvirker til at begrænse metanproduktionen fra kvæg, så dyrene bliver mere klimavenlige.

To kalve udfører social leg i form af skubbeleg i testarenaen. Foto: Maja Bertelsen.

09.11.2018 | Anis

Motivation for legeadfærd hos kalve

Leg hos kalve består typisk af bevægeleg og social leg. Her kan det være væsentligt at skelne imellem de forskellige typer af leg, når vi ønsker at bruge legeadfærd som indikator for kalves velfærd. Det viser en ny undersøgelse fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

I forbindelse med projektet testes en metode til måling af kalves immunstatus. Arkivfoto: Linda S. Sørensen

09.11.2018 | Anis

Robuste kalve ønskes – men hvordan?

AU forskere er med i et omfattende kalveprojekt, som har til formål at nedbringe kalvedødelighed og antibiotikaforbrug gennem optimal sundhedsmanagement. De dele af projektet, som AU varetager, omhandler blandt andet undersøgelse af alternativer til antibiotika samt udvikling af effektive styringsværktøjer.

I sin nye rolle skal Peter Lund være en nøglespiller i forskning, der dækker hele værdikæden, men med særlig fokus på bæredygtig produktion af lokaldyrket foderprotein. Foto: Jesper Rais

08.10.2018 | Anis

Kvægbruget skal blive mere bæredygtig

Ny professor skal gøre det muligt at producere mælk med endnu lavere klima- og miljøbelastning. Det skal blandt andet ske ved bedre udnyttelse af biomasse og restprodukter fra landbrugs- og fødevaresektoren.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for kvæg

Institutleder Klaus Lønne Ingvartsen

Institut for Husdyrvidenskab

ARRANGEMENTER

fre 25 jan
13:00-16:00 | AU Foulum
Inauguration of professor Peter Lund
Please sign up for the inauguration and reception no later than 18 February.
man 04 feb
14:00-21:00 | Aarhus Universitet, Aarhus, Aulaen
Konference: Partnerskaber for en bæredygtig fremtid
Aarhus Universitet inviterer til konference om FN’s 17 verdensmål med fokus på udvikling af bæredygtige løsninger i samarbejde mellem universitetet, offentlige parter og virksomheder.
man 25 feb
09:00-16:00 | MCH Herning kongrescenter
Kvægkongres 2019
Kvægkongres 2019 finder sted den 25. og 26. februar i MCH Herning kongrescenter.

1 2 Næste

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.