Nyheder og events - kvæg

Allerede før åbningen kl. 10 stod de første familier klar til at opleve Danmarks Kvægforskningscenter. Foto: Linda S. Sørensen.
Det er et hit hos de fleste børn at opleve malkerobotten i aktion. Foto: Linda S. Sørensen.
Der var kø for at få udstedt sit helt eget traktorkørekort. Foto: Linda S. Sørensen.
Klappekalvene havde skarp konkurrence fra en kat om børnenes opmærksomhed. Foto: Linda S. Sørensen.

21.09.2018 | Anis

Masser af gæster til Åbent Landbrug på DKC i Foulum

Dyr og personale på Danmarks Kvægforskningscenter kan nu puste ud og se tilbage på endnu et velbesøgt Åbent Landbrug arrangement i søndags. Vejret var mildt og godt og næsten 1000 gæster valgte at tilbringe en stor del af søndagen på at besøge det populære kvægforskningscenter i Foulum.

20.09.2018 | Ph.d.-kursus

PhD course at AU Foulum: Animal health economics in livestock herds 3 - 7 December 2018

Target group is PhD students with a project within the area of livestock production or veterinary epidemiology.

Ph.d.- studie har vist, at vigtige foranstaltninger i forhold til smittebeskyttelse ikke blev fulgt i tilstrækkelig grad i mange malkekvægsbesætninger, hvilket øger risikoen for forekomsten af digital dermatitis. Foto: Danmarks Kvægforskningscenter.

27.08.2018 | Anis

Kan digital dermatitis i malkekvægsbesætninger begrænses med bedre smittebeskyttelse?

Der er gode muligheder for at sætte ind over for digital dermatitis ved at implementere og håndhæve god smittebeskyttelse. Det viser resultater fra et ph.d.-studie udført ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

En mobil excoriationsmaskine til biogas bygget op over en bugseret skårlægger, hvor de traditionelle komponenter er byttet ud med en behandlerenhed. Foto: Henrik Egelund.

27.08.2018 | Anis

Fysisk behandling af græsmarksafgrøder før ensilering kan være en fordel

Kan man øge foderværdien af ensilage ved fysisk at behandle græsmarksafgrøden før ensilering? Det tyder de foreløbige resultater på i et igangværende projekt – BEGROME, som er et samarbejde mellem Kverneland Group Kerteminde og Aarhus Universitet

Resutater fra AU-Foulum viser, at køer, opstaldet i store grupper, har sværere ved at finde en ledig ædeplads sammenlignet med køer i små grupper selvom belægningsgraden er den samme. Foto: Linda S. Sørensen

27.08.2018 | Anis

Opstaldning i små grupper kan gavne velfærden hos køer i tidlig laktation

Ny forskning peger på, at der kan være velfærdsmæssige fordele ved at opstalde køer i tidlig laktation i mindre grupper. Forsøg fra AU-Foulum har vist, at der generelt er mere ro i de mindre grupper sammenlignet med større grupper. Det kommer bl.a. til udtryk ved at færre køer bliver fortrængt fra foderet og færre bliver stanget af andre køer.

En almindelig grund til at køer sættes ud er halthed. Forskere har undersøgt, om landmænd, dyrlæger og chauffører vurderer udsætterkøernes transportegnethed ens. Foto: Jesper Rais

24.08.2018 | DCA

Vurdering af udsætterkøers transportegnethed er ikke ensartet

Når landmænd, chauffører og dyrlæger i en test ser på, om udsætterkøer er egnede til at blive transporteret til slagteriet baseret på dyrenes grad af halthed, er der forskellige vurderinger.

21.08.2018 | Anis

Fodringsdag 2018. Hvad er på menuen?

Fodringsdagen 2018 finder i år sted den 11. september i Herning. En række forskere fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet er repræsenteret på dagen for at dele ud af deres seneste nye viden om fodring af malkekvæg.

20.08.2018 | Anis

Åbent Landbrug på Danmarks Kvægforskningscenter ved AU-Foulum

Nu har du chancen for at få et unikt indblik i mælkeproduktion og kvægforskning, når Danmarks Kvægforskningscenter den 16. september 2018 byder velkommen til en spændende dag på et moderne højteknologisk kvægbrug. Dørene er åbne fra kl. 10-16 og alle er velkomne.

17.08.2018 | Anis

SmartCow – call for proposals

SmartCow is an EU project under the Horizon 2020 programme. The purpose of the project is to provide free access to leading cattle research facilities in France, Spain, the Netherlands, the United Kingdom, Germany, Ireland and Denmark.

02.08.2018 | Anis

"GplusE Training schools" i oktober og november 2018

Er du eksempelvis forsker, lærer eller dyrlæge og arbejder du med malkekvæg? Så er "GplusE Training schools" måske noget for dig. EU-projektet GplusE tilbyder gratis undervisning i "New genomic and management tools for healthier dairy cows" i to omgange nemlig den 16.-18. oktober 2018 i Rumænien samt 27.-29. November 2018 i Spanien.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for kvæg

Institutleder Klaus Lønne Ingvartsen

Institut for Husdyrvidenskab

ARRANGEMENTER

tir 16 okt
00:00-00:00 | IBNA Balotesti, Romania
GplusE Training schools
Learn about "New genomic and management tools for healthier dairy cows". Target audience: e.g. scientists, teachers, veterinarians. Registration is free. Deadline: 25 September 2018.
ons 17 okt
10:00-13:00 | AU Foulum, mødelokale 2, Blichers allé 20, 8830 Tjele
Ph.d.-forsvar: Hvordan kan kalvesygdom og dødelighed nedsættes i økologiske malkekvægsbesætninger
Mari Reiten fra Institut for Husdyrvidenskab forsvarer sin ph.d. onsdag den 17. oktober 2018 i mødelokale 2 på AU Foulum.
man 26 nov
00:00-00:00 | Vingsted Hotel and Conference Centre, Denmark
PhD course: Interpretation of animal stress responses
The PhD course provides a solid background of the theory and research in stress biology via lecture by leading researchers within the field. Deadline for registration: 15 September 2018

1 2 Næste

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.