Nyheder og events - kvæg

23.11.2017 | Kvæg

Mælk produceret på græs kan blive økologernes nye, sunde helhedsorienterede luksusprodukt

Økologisk mælkeproduktion kan blive endnu mere grøn, hvis mælken er produceret næsten udelukkende på grundlag af foder fra græsmarker. Produktionsformen vil gøre både mælken og det økologiske system sundere.

23.11.2017 | Kvæg

Hvilke veje kan kvægbruget følge?

Ved at opstille en række udviklingsveje for fremtidens kvægbedrifter i Danmark vil forskere fra Aarhus Universitet i samarbejde med Seges, Arla og andre fra erhvervet understøtte en bæredygtig, helhedsorienteret og balanceret udvikling af kvægproduktionen.

10.11.2017 | Anis

Specialestuderende søges til fordøjelighedsforsøg hos kvæg

Interesserer du dig for ernæringsfysiologi hos kvæg? Institut for Husdyrvidenskab søger en specialestuderende (45 eller 60 ects) til et projekt, som har et formål at finde det optimale forhold mellem græs og majs både mht. metanproduktion fra koen og når det undersøges i et livscyklus-perspektiv.

Mange økologiske producenter er allerede langt i processen mod en antibiotikafri produktion. Foto: Aarhus Universitet Foulum

23.10.2017 | Anis

Antibiotikafri økologisk produktion er inden for rækkevidde

Mange økologiske besætninger kan komme tæt på en antibiotikafri produktion med en fokuseret sundhedsfremmende indsats. En ny rapport fra Aarhus Universitet undersøger mulighederne for at lave antibiotikafri økologiske produktionskoncepter af mælk og svinekød. Rapporten peger også på, at det er vigtigt at gentænke brugen af antibiotika.

Pulp der kommer ud af den store skruepresse. Foto: Vinni K. Damborg.

17.10.2017 | Anis

Fodring med pulp-ensilage gav mere mælk i tanken

Pulpensilage udvundet ved presning af kløvergræs er særdeles velegnet som grovfoder til malkekøer. Det viste fodringsforsøg gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Køerne åd det gerne og kvitterede med en væsentligt højere mælkeproduktion, sammenlignet med kløvergræsensilage.

17.10.2017 | Anis

Ny viden om liggeadfærd hos malkekøer

Både race, alder samt tidspunkt i laktationen har betydning for, hvor meget køer ligger ned. Det viser forskning ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Jerseykøer ligger ned i væsentligt kortere tid end Holstein køer. Fælles for begge racer er, at liggetiden ændrer sig gennem laktationen og at denne ændring følger et bestemt mønster.

Udtagning af biopsi.

17.10.2017 | Anis

Dansk-brasiliansk samarbejde om forbedring af frugtbarheden hos køer

Danske forskere arbejder i øjeblikket på at kunne forudsige, hvor stort et potentiale en ko har som modtager af et befrugtet æg (embryon). Foreløbige undersøgelser af børslimhinden hos køer, som senere blev drægtige i forhold til køer, som ikke blev drægtige, viste en række forskelle i udtrykket af gener med betydning for ernæring af embryonet,…

I forsøget undersøges kalvenes immunisering og sundhed, når råmælken er ubehandlet eller behandlet med den netop udviklede prototype.

Optimeret råmælksbehandling undersøges ved DKC, AU Foulum

Et nyt forsøg ved Danmarks Kvægforskningscenter skal undersøge, hvilken effekt en ny behandlingsmetode af råmælken har på kalvene.

13.10.2017 | Anis

Kvæginteresserede inviteres til miniseminar ved AU-Foulum

Torsdag den 26. oktober afholder AU-Foulum et miniseminar om kvægfodring. Følgende emner er på programmet: "What limits utilization of the protein in red clover silage?" ved Glen A. Broderick samt "Grassland production in Norway" ved Håvard Steinshamn.

11.10.2017 | Navne

Ph.d.-forsvar: Fodringsværdien af græsmarksafgrøder til malkekøer

Marianne Johansen holder forsvar fredag 27. oktober 2017 kl. 10 i auditoriet på AU Foulum

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Koordinator for kvæg

Institutleder Klaus Lønne Ingvartsen

Institut for Husdyrvidenskab

ARRANGEMENTER

ons 29 nov
00:00-00:00 |
Økologikongres 2017
Årets økologikongres afholdes på Comwell i Kolding fra den 29. - 30. november 2017.
man 05 mar
00:00-00:00 | Hotel Frederiksdal, Lyngby, Denmark
Ph.d-kursus: Animal Pain
Tilmeldingsfrist: 1. december 2017

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.