Nyheder og events - heste

01.05.2019 | Anis

Ny årsrapport fra Danmarks 3R-Center

Vil du vide mere om dyreforsøg og 3R - reduction, replacement og refinement? Så kan du læse den nye Årsrapport 2018 fra Danmarks 3R-Center og måske især artiklen side 32 om vores indsat på Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet.

Undervejs på rundvisningen viste Ib Sillebak Kristensen deltagerne en udstillingsmodel af koens fire maver. Foto: Linda S. Sørensen.
Deltagerne netop ankommet til alumnedagen, hvor der blev budt på sandwich og vand. Foto: Linda S. Sørensen.
De to alumner Monica Bach fra DLG (t.v.) samt Mette Langgaard Jensen fra SEGES, som holdt oplæg om deres karriereveje. Foto: Linda S. Sørensen.

12.04.2019 | Anis

Fælles alumnedag for agrobiologer ved AU-Foulum

Institut for Husdyrvidenskab samt Institut for Agroøkologi har afholdt årets fælles alumnedag i Foulum. Det var anden gang arrangementet løb af stablen for at bevare relationen til alumnerne samt i fællesskab at styrke og udvide det professionelle netværk.

Bestil foredraget: Hvad ved vi om smerter hos dyr, og betyder det noget for os. Foto: Colourbox

27.02.2019 | Anis

Bestil en forsker til Forskningens Døgn

I forbindelse med Forskningens Døgn sidst i april har du mulighed for at booke en række spændende foredrag med en forsker. Ved Institut for Husdyrvidenskab står seniorforsker Mette S. Herskin til rådighed for at fortælle om smerter hos dyr. Der åbnes for bestilling af en forsker den 1. marts.

Photo from Colorbox

09.07.2018 | Ph.d.-kursus

Department of Animal Science offers a PhD course on Interpretation of animal stress responses

The PhD course provides a solid background of the theory and research in stress biology via lecture by leading researchers within the field.

I ny video, udarbejdet af SKIOLD, kan du se og høre mere om AU-Foulums nye møllerianlæg og dets mange særlige funktioner. (find link nederst på siden).

29.06.2018 | Anis

Se video om AU-Foulums nye og helt unikke foderfabrik

Aarhus Universitet i Foulum indviede i år en helt ny foderfabrik, som fremstiller foder til de mange forskellige forsøg, der foregår på forskningscenteret. Nu kan du se en video, som giver et indblik i det særlige møllerianlæg og dets mange funktioner.

Nyt projekt skal undersøge, hvordan sportsponyer reagerer på forskellige vægtbelastninger fra rytteren. Foto: Colourbox.

25.06.2018 | Anis

Ryttervægt og hestevelfærd

Hvad betyder rytterens vægt for hestens velfærd? Det spørgsmål søges besvaret i et nyt projekt ved AU-Foulum, som har til formål at tilvejebringe hensigtsmæssige retningslinjer på området.

Forskningsresultater peger på, at en højere koncentration af testosteron hos heste er forbundet med lavere puls og mindre frygtreaktion. Foto: Colourbox.

25.06.2018 | Anis

Hvordan påvirker steroidhormoner hestes konkurrencepræstationer?

Et nyligt afsluttet ph.d.-studie har bidraget med ny viden om sammenhænge mellem hestens frygtsomhed, dens præstation under konkurrence, og koncentrationen af steroidhormoner.

22.06.2018 | Anis

Ny videnskabelig bog om hestevelfærd og træningsprincipper

AU-forsker har bidraget til udgivelsen af en international videnskabelig bog, som kobler videnskabelige forskningsresultater med praktisk hestetræning. En kortere dansk udgave af bogen forventes klar inden årets udgang.

20.06.2018 | Anis

Vil du vide mere om Agrobiologi-uddannelsen?

Interesserer du dig for biologi og vil du gerne have indflydelse på, hvordan vi i Danmark arbejder med jordbrug, fødevarer og husdyr? Så er Agrobiologi-studiet på Aarhus Universitet måske noget for dig. Se og hør mere om studiet i en ny video.

31.05.2018 | Anis

Husdyrfaglig profil søges til forskning i husdyrbesætninger per 1. september

Interesserer du dig for velfærd og sundhed hos husdyr og for at være i dialog med landmænd, forskere, IT-folk og studerende og har du lyst til at bidrage til anvendelsesorienteret forskning? Vi kan tilbyde dig et spændende job, hvor du vil indgå i et dynamisk og resultatorienteret forskningsteam. Ansøgningsfrist: 29. juni 2018.

1 2 3 4 5 Næste

Koordinator for heste

Lektor Janne Winther Christensen

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for adfærd og stressbiologi.

ARRANGEMENTER

Ingen nyheder i denne liste

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.