Nyheder og events - heste

Der afholdes informationsmøde om masteruddannelsen den 11. april på Aarhus Universitet. Foto: Colourbox.

15.03.2018 | Anis

Bliv master i vurdering af husdyrvelfærd – nyt hold starter til september

Overvejer du en efteruddannelse inden for vurdering af dyrevelfærd? Så læs her om tre studerendes erfaringer og udbytte med masteruddannelsen ved Aarhus Universitet. Alle tre har fundet uddannelsen relevant for deres arbejde og anbefaler den til andre. Måske du skal være en del af det nye hold til september?

15.03.2018 | Anis

Bestil en forsker

Nu har du muligheden for gratis at bestille en forsker til at komme ud og fortælle om sin viden inden for et specifikt forskningsområde. Tilbuddet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som forløber fra den 20. - 26. april, hvor forskerne rykker ud i hele landet for at fortælle børn, unge og voksne om deres forskning.

09.03.2018 | Ph.d.-forsvar

Steroidhormoner, frygtsomhed og præstation hos konkurrenceheste - Rikke Munk holder Ph.d.-forsvar 16. marts 2018 på AU Foulum

Rikke har forsket i, hvilken betydning et stressfuldt konkurrencemiljø har på koncentrationen af kortisol i spyt hos unge konkurrenceheste. Forskningsresultaterne bidrager med viden om stress hos unge sportsheste i forbindelse med konkurrencedeltagelse.

12.02.2018 | Arrangement

Ny foderfabrik indvies 1. marts på AU Foulum

Institut for Husdyrvidenskab holder åbent hus på den nye foderfabrik og samarbejdspartnere og andre interesserede er velkomne til at kigge forbi for at høre om det nye anlæg.

Janne Winther Christensen ny præsident for The International Society for Equitation Science (ISES).
Janne Winther Christensen i færd med at udtage en spytprøve til måling af stresshormon.

21.12.2017 | Anis

AU-forsker i spidsen for international hesteorganisation

Efter to år som vicepræsident for The International Society for Equitation Science (ISES) er lektor ved Aarhus Universitet, Janne Winther Christensen, tiltrådt som præsident for foreningen. Her vil hun medvirke til foreningens arbejde med at øge viden og forståelse for hestens adfærd og træning gennem forskning.

Aarhus University and University of Copenhagen offer a residential PhD course on Animal Pain in March 2018. Photo by Pierpaolo Di Giminiani, University of Newcastle

12.09.2017 | Anis

Ph.d.-kursus: Animal Pain

Aarhus Universitet og Københavns Universitet udbyder PhD-kurset: Animal Pain med det formål at give de studerende et overblik over, hvad begrebet smerter hos dyr omfatter ud fra et biologisk perspektiv. Tilmeldingsfrist er den 1. december 2017.

ISAE-konferencens overordnede tema var i år "Forstå dyrenes adfærd" og der deltog i alt 300 forskere og andre interesserede fra 41 lande. Foto: Linda S. Sørensen

18.08.2017 | Anis

Husdyrenes adfærd og velfærd sat under lup i Aarhus

Forskere fra hele verden var den 7. til 10. august samlet i Aarhus for at dele og diskutere ny viden om dyrs adfærd. Her var Aarhus Universitet vært for den årlige konference i International Society for Applied Ethology (ISAE).

08.06.2017 | Anis

Kom til dyrevelfærdskonference i København til oktober

Den 3. - 4. oktober afholder Videncenter for Dyrevelfærd og netværket for NordCAW konference om hhv. forbrugerdrevet dyrevelfærd samt dyrebaserede velfærdsindikatorer. Den 3. oktober er to forskere fra Institut for Husdyrvidenskab på podiet for at tale om landmandens opfattelse af dyrevelfærd samt investering i dyrevelfærd.

Når dyr udsættes for temperaturer over deres termoneutrale zone (som for kvæg ligger mellem ca. 0 og 25 graders C) er de i risiko for at få varmestress.
Foto: Linda S. Sørensen

29.05.2017 | Anis

Udegående dyr bør have adgang til skygge i sommerhalvåret

Udegående dyr kan, selv under danske himmelstrøg, være udsat for periodevis varmestress, såfremt de ikke har adgang til skygge. Konklusionen fremgår af en vidensyntese, samt en undersøgelse baseret på meteorologiske data målt under skyggeforhold for den danske sommer igennem de sidste 16 år.

29.05.2017 | Anis

Spændende konference om dyrs adfærd kommer til Aarhus

For alle, der arbejder professionelt med husdyrhold, med hensyn til opstaldning og management, er der spændende og nyttig viden at hente til august. Her er Aarhus Universitet vært for en international videnskabelig konference, som har temaet: ”Forstå dyrenes adfærd” på programmet.

1 2 3 4 Næste

Koordinator for heste

Lektor Janne Winther Christensen

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for adfærd og stressbiologi.

ARRANGEMENTER

Ingen nyheder i denne liste

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.