Nyheder og events - heste

Photo from Colorbox

09.07.2018 | Ph.d.-kursus

Department of Animal Science offers a PhD course on Interpretation of animal stress responses

I ny video, udarbejdet af SKIOLD, kan du se og høre mere om AU-Foulums nye møllerianlæg og dets mange særlige funktioner. (find link nederst på siden).

29.06.2018 | Anis

Se video om AU-Foulums nye og helt unikke foderfabrik

Aarhus Universitet i Foulum indviede i år en helt ny foderfabrik, som fremstiller foder til de mange forskellige forsøg, der foregår på forskningscenteret. Nu kan du se en video, som giver et indblik i det særlige møllerianlæg og dets mange funktioner.

Nyt projekt skal undersøge, hvordan sportsponyer reagerer på forskellige vægtbelastninger fra rytteren. Foto: Colourbox.

25.06.2018 | Anis

Ryttervægt og hestevelfærd

Hvad betyder rytterens vægt for hestens velfærd? Det spørgsmål søges besvaret i et nyt projekt ved AU-Foulum, som har til formål at tilvejebringe hensigtsmæssige retningslinjer på området.

Forskningsresultater peger på, at en højere koncentration af testosteron hos heste er forbundet med lavere puls og mindre frygtreaktion. Foto: Colourbox.

25.06.2018 | Anis

Hvordan påvirker steroidhormoner hestes konkurrencepræstationer?

Et nyligt afsluttet ph.d.-studie har bidraget med ny viden om sammenhænge mellem hestens frygtsomhed, dens præstation under konkurrence, og koncentrationen af steroidhormoner.

22.06.2018 | Anis

Ny videnskabelig bog om hestevelfærd og træningsprincipper

AU-forsker har bidraget til udgivelsen af en international videnskabelig bog, som kobler videnskabelige forskningsresultater med praktisk hestetræning. En kortere dansk udgave af bogen forventes klar inden årets udgang.

20.06.2018 | Anis

Vil du vide mere om Agrobiologi-uddannelsen?

Interesserer du dig for biologi og vil du gerne have indflydelse på, hvordan vi i Danmark arbejder med jordbrug, fødevarer og husdyr? Så er Agrobiologi-studiet på Aarhus Universitet måske noget for dig. Se og hør mere om studiet i en ny video.

31.05.2018 | Anis

Husdyrfaglig profil søges til forskning i husdyrbesætninger per 1. september

Interesserer du dig for velfærd og sundhed hos husdyr og for at være i dialog med landmænd, forskere, IT-folk og studerende og har du lyst til at bidrage til anvendelsesorienteret forskning? Vi kan tilbyde dig et spændende job, hvor du vil indgå i et dynamisk og resultatorienteret forskningsteam. Ansøgningsfrist: 29. juni 2018.

03.05.2018 | Anis

Hvordan studerer vi dyrs smerter?

Studier af smerter hos dyr er udfordrende at gennemføre, men kan være centrale for vores forståelse af dyrenes velfærd. Læs om den nyeste forskning på området i denne artikel fra Videnskab.dk forfattet af seniorforsker Mette S. Herskin, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

Der afholdes informationsmøde om masteruddannelsen den 11. april på Aarhus Universitet. Foto: Colourbox.

15.03.2018 | Anis

Bliv master i vurdering af husdyrvelfærd – nyt hold starter til september

Overvejer du en efteruddannelse inden for vurdering af dyrevelfærd? Så læs her om tre studerendes erfaringer og udbytte med masteruddannelsen ved Aarhus Universitet. Alle tre har fundet uddannelsen relevant for deres arbejde og anbefaler den til andre. Måske du skal være en del af det nye hold til september?

15.03.2018 | Anis

Bestil en forsker

Nu har du muligheden for gratis at bestille en forsker til at komme ud og fortælle om sin viden inden for et specifikt forskningsområde. Tilbuddet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som forløber fra den 20. - 26. april, hvor forskerne rykker ud i hele landet for at fortælle børn, unge og voksne om deres forskning.

1 2 3 4 5 Næste

Koordinator for heste

Lektor Janne Winther Christensen

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for adfærd og stressbiologi.

ARRANGEMENTER

man 26 nov
00:00-00:00 | Vingsted Hotel and Conference Centre, Denmark
PhD course: Interpretation of animal stress responses
The PhD course provides a solid background of the theory and research in stress biology via lecture by leading researchers within the field. Deadline for registration: 15 September 2018

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.