Nyheder og events - heste

En undersøgelse af 61 hestegrupper i Sverige, Norge, Finland og Danmark havde til formål at undersøge, hvordan gruppesammensætningen, og stabiliteten af gruppen, påvirkede forekomsten af skader og hestenes frygtsomhed. Foto: Janne W. Christensen

19.04.2017 | Anis

Gruppehold af heste fører sjældent til alvorlige skader

Risikoen for skader ved at holde heste i grupper er minimal viser nordisk undersøgelse af 61 grupper af heste. Derfor bør hesteejere sikre deres heste et dagligt foldophold med andre, af hensyn til hestenes store behov for social kontakt.

29.03.2017 | Anis

Fagligt seminar om landbrugsdyr som forsøgsdyr

I anledning af Forsøgsdyrenes Dag 2017 afholder DOSO og Dyrenes Beskyttelse den 24. april et fagligt seminar, som sætter fokus på brugen af landbrugsdyr som forsøgsdyr. Blandt oplægsholderne er seniorforskerne Mette S. Herskin samt Jens Malmkvist fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

07.03.2017 | Anis

Bestil en forsker ved Institut for Husdyrvidenskab

Interesserer du dig for økologiske svineproduktion eller vil du vide mere om smerte og lidelse hos dyr? Så kan du, i forbindelse med Forskningens Døgn, bestille en forsker fra Institut for Husdyrvidenskab til at holde foredrag. Det kræver blot at du kan samle mindst 20 personer og kan stille passende rammer til rådighed.

23.01.2017 | Anis

Dyreforsøg - hvorfor og hvordan?

Søndag den 5. februar behandler Folkeuniversitetet emnet om brugen af dyr i forsøg. Tre forskere sætter dyreforsøg på programmet og ser på mulighederne i fortiden og nutiden. Én af forskerne er seniorforsker Mette Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, som vil fortælle om, hvad vi egentlig ved om smerte og lidelse hos dyr.

19.12.2016 | Anis

Åbent for tilmelding til ISAE 2017

Den internationale konference ISAE 2017 afholdes i Aarhus den 7.-10. august og arrangeres af Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Årets tema er "Understanding animal behaviour". Tilmeldingen er åben nu og frem til den 20/7-2017. Deadline for indsendelse af abstracts er den 5. februar 2017.

Institut for Husdyrvidenskab, AU har bidraget til fødselsdagen med denne postergave.

01.10.2016 | Anis

Udstilling om Dyreværnslovens 100 års fødselsdag

Videncenter for Dyrevelfærd har i anledning af dyreværnslovens 100 års fødselsdag, i tæt samarbejde med Ministeriets departement, fremstillet en plancheudstilling om dyrenes og deres rettigheders historie i nyere tid. Udstillingen kan ses på Københavns Universitet frem til og med den 6. oktober. ANIS har bidraget med en poster til udstillingen.

05.09.2016 | Anis

Invitation til miniseminar om produktionsdyr den 4. oktober 2016

Dyreforsøgstilsynet holder miniseminar om produktionsdyr den 4. oktober. Her vil du kunne høre en række forskellige oplæg om studier der involverer dyr - de tre af oplægsholderne er fra Institut for Husdyrvidenskab. Alle er velkomne. Frist for tilmelding er den 27. september 2016.

Nye normtal for husdyrgødningens indhold af næringsstoffer for kvæg, svin, fjerkræ, pelsdyr, får, geder og heste er nu tilgængelige.

19.08.2016 | Anis

Nye normtal for husdyrgødning er offentliggjort

Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet har udgivet nye normtal for husdyrgødningens indhold af næringsstofferne kvælstof, fosfor og kalium samt vejledende værdier for tørstofindhold og volumen. Tallene er opdateret med virkning fra 1. august 2016.

Lene Munksgaard ønsker at fremme en debat og etisk stillingetagen om dyrevelfærd, som bygger på fakta og viden om dyrs adfærd og behov.

12.08.2016 | Anis

Husdyrforsker fra Institut for Husdyrvidenskab udpeget til Det Dyreetiske Råd

Professor Lene Munksgaard fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet er udpeget af Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen som medlem af Det Dyreetiske Råd fra juli 2016 og tre år frem.

Nyt bogprojekt skal bygge bro mellem videnskabelige forskningsresultater og den praktiske træning af heste. Foto: Colourbox.
Nyt projekt sætter fokus på velfærdsproblemer, risikofaktorer samt tiltag til forbedringer hos malkekøerne. Foto: Anders Trærup, AU

30.03.2016 | Anis

Støtte til tre nye projekter om dyrevelfærd

Tre forskere fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet har fået støtte fra ViD til projekter, som sætter fokus på dyrevelfærden hos henholdsvis rideheste og malkekvæg samt uddannelsespraktikkens betydning for landbrugselevers syn på dyrevelfærd.

1 2 3 Næste

Koordinator for heste

Seniorforsker Jens Malmkvist

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for adfærd og stressbiologi.

ARRANGEMENTER

man 24 apr
10:00-16:00 |
Fagligt seminar på Forsøgsdyrenes Dag
I anledning af Forsøgsdyrenes Dag 2017 afholdes et fagligt seminar, som sætter fokus på brugen af landbrugsdyr som forsøgsdyr.
tir 25 apr
00:00-00:00 |
Forskningens Døgn: "Bestil en forsker"
Ved Institut for Husdyrvidenskab kan du i forbindelse med Forskningens Døgn gøre brug af "Bestil en forsker" om emner som økologisk svineproduktion samt viden om dyrs smerte og lidelse.
tor 27 apr
00:00-00:00 | Leuven, Belgium
International Conference for Youth in Agriculture
A 4-day International Conference aims to bring 100 young, internationally students together to create new ideas in order to solve major social problems through their agricultural expertise and passion.

1 2 Næste

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned.