Nyheder og events - fjerkræ

NYHEDER

Økologiske slagtekyllinger har det bedst, når deres tilvækst ikke er for hurtig. Foto: Janne Hansen

18.06.2013 | Forskning

Langsom vækst giver bedre velfærd

Kyllinger skal vokse mere langsomt for at opnå bedre velfærd, og der skal være større fokus på den enkelte kyllingetypes aktuelle næringsbehov og udnyttelse af føde. Det viser foreløbige resultater fra et forsøg med økologiske kyllinger.

Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt, om stoffer i kartofler kan bruges som et alternativ til antibiotika. Foto: Janne Hansen

21.03.2013 | Forskning

Kartofler mod fravænningsdiarre?

Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt, om ekstrakt fra kartoffelprotein kan forebygge diarre hos smågrise – men de udenlandske resultater, der førte dem på sporet, var ikke reproducerbare.

Samarbejdet mellem husdyrforskere fra Kina og Danmark styrkes på AU. Foto: Janne Hansen

10.03.2013 | Offentligheden / Pressen

Bånd mellem husdyrforskere på Aarhus Universitet og i Kina styrkes

En bevilling fra Villum Fonden styrker de gode faglige samarbejdsrelationer med Kina og kommer både forskere og ph.d.-studerende til gode.

Et nyt hæfte fra Naturhistorisk Museum er fuld af guldkorn om høns og kyllinger. Foto: Janne Hansen

11.01.2013 | Forskning

Hæfte om hønen

Et nyt hæfte udgivet af Naturhistorisk Museum og skrevet af seniorforsker Poul Sørensen fra Aarhus Universitet kommer rundt om hønen på en letoverskuelige måde.

Ved at tage højde for, at grovfoder har en næringsværdi i sig selv, kan fuldfoderet til æglæggende høns optimeres med fordele for både miljøet, dyrevelfærden og produktkvaliteten. Foto: Janne Hansen

24.08.2012 | Fjerkræ

Høns æder hamp – og er vilde med det

Høns elsker hamp, men nej, man bliver ikke skæv af at spise deres æg. Hamp indgår som en af de typer grovfoder, som forskere afprøver næringsværdien af hos høns.

Smager økologiske kyllinger bedre, hvis de har franske aner? Effekten af race er en af de faktorer, som forskerne undersøger med henblik på at udvikle økologiske kødprodukter med særlig god kvalitet. Foto: Janne Hansen

20.08.2012 | Forskning

Lørdagskyllingen skal være økologisk

Økologiske kyllinger skal være noget særligt, hvis forbrugerne skal fristes til at spise flere af dem. Forskere fra Aarhus Universitet undersøger effekten af foder, race og slagtetidspunkt på kødkvaliteten af økologiske kyllinger.

Forskere ved Aarhus Universitet har foretaget en årlig revision af husdyrgødningens indhold af næringsstoffer og udregnet normtal for kvæg, svin, fjerkræ, mink, får, geder og heste. Foto: Søren Tobberup Hansen, AU

17.08.2012 | Forskning

Nye normtal for husdyrgødningens indhold af næringsstoffer

Indhold af næringsstoffer, tørstof og volumen i husdyrgødning er nu offentliggjort af Aarhus Universitet.

Viser resultater 61 til 67 ud af 67

Forrige 1 2 3 4 5 6 7


Koordinator for fjerkræ

Seniorforsker Sanna Steenfeldt

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

Kontaktinfo

ARRANGEMENTER


TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned. 

Ønsker du at abonnere på nyheder om jordbrug og fødevarer finder du tilmelding her.